Monday, July 28, 2008

[ Terapi Rindu Hubby ]

Hohoho..


When i'm write this post,dah kul 11.15 mlm suda.
Golek-golek as usual kat atas katil,i tink to post new entry.
Baru abes melayan cite inai malam pengantin kat astro prima,one of my fav bile ari isnin.


My fwenz,Eyta out station ke Perak so i'm so bored tade kwn nak gossiping tonite.
Luckily my sista dtg & temankan with my cutie niece,Farra.
2 makhluk tu dah selamat beradu lepas kekenyangan bantai durian & ketam masak lemak cili api sy masak td.
Ketam?? yeah..that's my fav too..
Incik hubby pon ske.
Sepantas kilat je sy masak pas maghrib to dinner with my sis & her hubby.
Time-time cengginilah slalu tingat incik hubby :(
Owh dimana saje lelaki kesayangan sy tika & saat ini?
5 hari tak kedengran suara,sudah pasti berada di tgh laut.
Agak2nya dia windu tak kat sy eyh?

Oke..sebut pasal rindu..
Ppl keep asking how i manage my situation yg sggp ber PJJ ngan hasben berbulan-bulan.
Well,it's really the hardest thing i have to face actually..
Berat mata memandang berat lagilah bahu sy yg memikul ini.
Jgn ditanya perasaan sy..hati wanita selembut sutera yg sy miliki.
Tak senang oke,survive sorg2 tanpa hasben dcc,lelagi bile dtg prob,stress keja or saket demam ternyata tu sume menguji ketahanan mental & fizikal.
Bile dia tak dapat dicontact..tade tmpt mengadu dan bercerita.
Saye simpan sumenya dlm hati or luahkan dlm baby blog sy.
Mmg sgt fully utilised Laptop kesayangan sy ni oke.
Like my baby too =)


But then,i always pray & mintak doa dr Allah jgnla somethg bad happen.
Jauhkan segala malapetaka.
Selalu berdoa pd dia yg Esa agar ditabahkan hati dlm menjalani hari-hari.
So far alhamdulillah..
Mungkin berkat doa semua..
Tak kurang kaseh syg kami,malah ikatan cinta seakan tersimpul mati.
Biar sejuta batu jarak memisahkan.
Biar berbulan-bulan saye tak dapat jupe hasben tercinta.
Dan juge hanya sekali sekala dlm sebulan we can keep in touch.
Ternyata kekuatan cinta mengatasi segalanye.
Hmm hope biarlah ke akhir hayat mcm nie.
Amin~

Dah masuk 2 mths tak ketemu dia yg saye cinta.
Sandaran hati ,kekuatan terulung inspirasi jiwa saye.
Dia segala-galanya buat saye.
Syurga saye juge terletak bwh tapak kaki dia..
itu kenyataan yg tade sape pon can deny =)
Tuntutan kerjaya ternyata membuatkan us sgt bertabah mengharungi dugaan alam perkahwinan ini.
Dia disana,saye di sini.
2 periuk mak sy kata.
Same-same merindu,same-same merasai peritnya perpisahan sementara.
Sampai demam-demam dek kerna penangan rindu yg melanda hati kami berdua.
Hebatnye kuasa kaseh syg kan!
Manusia takkan mampu hidup tanpa cinta.
Rase tak sempurna hidup tanpanya.
Kalo rase bole idop tanpa cinta kompem org tu tak normal.
hihi

Kemana saje saye last week mengisi mase?
Membuat hari-hari saye dgn aktivitas yg happening lg menghappykan diri?

Last weeks mmg weeks yg super bz buat saye coz pack with agenda.
On the saturday i'm joining Skuad bujang g Piknik Kat Sg tekala Semenyih.
With Ori,Kak Linda,Rini & ofkos Eyta my partner in crime we do such extreme activity together.
Walopon sy satu-satunye ahli dah tak bujang naluri mcm bujang sy tetap mau ikot dorg bermandi manda kat air terjon itew.
Since my beloved hubby pon dah bg permission utk join.
Yay! tq so much sayang!!!


Lagipon as usual saye diappoint as Chef utk party itu.
Cehhh..part-part masak je musti serah kat aku.
Taula aku masak sedap lemak berkrim penuh kasih syg.
Kwang..kwang..kwang!
Cap Hayaaaaaaaaam!

Snap-snap the moments;
cam besela sy Chef cum marbles photog ;p


kena tempek muke chef a.k.a photog Yat's Syndrome dolu..hehehe..

Flying without wings without Sayang around..



My partner in crime Kak linda,Eyta,Rini & Ori. Owhh jejaka di luar sane,gadis-gadis ini maseh available oke =)


baru smpi..muke memasing teruja mau mandi air terjun!


Greatest Chef of the day..sy masak mihun aritu..nyum.nyum..



jeng..jeng cube teka sape tgh menyelam di bwh sanun???


Ape saje aktiviti kami aritu??
Hidopkan arang nak buat bara api sbb nak masak BBQ ayam,udang & sotong.
Demmm!
api susah gile nak idop oleh kerna kayu agak lembab.

Tensi jek muke memasing.
Finally i took over dgn seribu 1 cara idop jugek bara api.
Yay!
Sedap gak kepak ayam madu!
N ofkoz udang galah yg yummy-yummy tu..
matilah kalo hubby tau ni :P
Beshnye rase mau ajak incik hubby g sini mandi-manda.
Sgt kewl air dia..
Mmg release la tensi segala.
Sume excited like mad bile nmpk air terjun yg jernih tu.
kedebuusssssssssssssssssh!!
Mandi gigil2 lah smpi.
So sowi gambo mandi-manda taleh dipublish sbb look so sexy basah-basah.
Sgtla tak sesuai.

Kaki lenguh sgt2 sbb kena panjat gunung yg tggi amat tu..
But so happy sbb dpt together2 ngan geng-geng yg buatt stresss free.
Lenkali bole p agi..
Musti ajak Hubby p nanti.

On Sunday pulak,sy attend wedding my cozmate mase kat UPM dulu,Zura.
Dgn sesat barat ke Shah alam,demi sahabat kami redah je!
This time sy g ngan 2 awex jelita Nawal & Awin.
Lama tak jupe si Awin,dah makin cun melecun!
N u know what,she currently assigned as Acc Exec at MISC!
Tempat lame my hubby keja.
Hahahaha..jupe org kapal je la koje ko kan win?


My ex coursemate Awien yg makin chantek tertarek mmg da bomb!


Lama tak jupe,Awien asik korek kisah cinta saye & hubby yg sgt disifatkan cinta kilat itu.
She's adore my luv story.Hik hik..
Yelah mase kat UPM dulu,i'm break off with someone then tup2 je nak kawen. Tu yg Awin wondering. Angin tade apa tade tau2 je mau setel down..
Dear..itulah ketentuan jodoh.
Segalanya ditangan yg maha Esa. Sapelah kite utk menidakkan jalan cerita terindah yg dirintisnya?
And i'm glad now i'm wifey to my very adorable hasben =)
Tq Allah..




Awin & Nawal mengambil berkat Wifey + Married women from me..hohoho



Pressie for peranten baru..guess wat dlm nya aper?? :P


yummy..yummy sedap gile nasik minyak Zura..pasnie nasik minyak Awin pulak kan?



The bride & groom look so gorjes on that day!
Tetibe tingat my big day with Hubby.
Sgt happy selamat meraikan cinta terindah.
Feel like mish him like mad that time..
Omg!


The newly weds Zuera & beloved Hasben on their reception..


~ Dear newly weds Zura & Redza..
Selamat pengantin baru both of u..
Welkam to marriage life,semoga kamu berdua dirahmati yg maha Esa.
Kekal ke alam syurgawi & for zura jomla kite lumbe jadik mama :P
Congratulations for masjid kaseh yg dibina.
Semoga pasni bertambah lagi umat Nabi Muhammad..
Dan sempurnalah addin berkat ikatan suci.
Insya allah..~



Lopeh melantak nasik myk kami teros balek Putrajaya.
Dengan sesat barat segala so decide lalu highway baru KL ke Putrajaya.
cayalah our supir,Awien =)
U drive us so crazeee.. :P
Sempat solat kat masjid Putrajaya memandangkan tak solat agi & membawa tetamu we all si Awien tu..tetamu lah sgt! :P
Tgk sweet view kat Masjid yg maha chantek sambil menunaikan kewajipan.


Subhanallah chanteknye masjid..beshnya kalo buat akad nikah sy kat sini dolu :P


Lopeh tu tekak terasa sgt haus & lapo sate makanye sy mengajak dorg ke tmpt fav dating mase zaman berchenta dolu2 kat Tmn Warisan Pertanian Precint 16.
Mak haiiii ramainye org!
Upernya ada pesta jom Makan Buah daaa..
Apelagi kami pon tak tahan teros beli gak.
Muarh gilez,6 bijik bosa2 baru 10 Hengget jek..makan smpi nak pengsan!

Sempat melantak Durian kat Jom makan buah @ Tmn Warisan Pertanian,Precint 16 Putrajaya

Oh yeah.. this weekend jugek i have to attend my beshfwen wedding & also my kazen wedding.
Musim org mengawan la August..
So many invitation time-time cuti skolah nie.
Dapat 2 jemputan org kapal jugek on 08.08.08 Cik Adeyla & Hafis
and also 16.08.2008 Cik Sue & Ipin mau memeterai janji hidup sekapal.
Melayari bahtera kasih yg diimpikan jugek.
hohoho..
Insya allah,if hubby bg permission i will attend ur big day k my fwenz =)

Saye juge mau mengawan..cepatla hubby balek :P
muahahahaha..( gelak jahat)


Till then,hapdet later..
Ngantok tahap dewa sudah.
Comforter suda memanggil-manggil.
Gudnite everyone..Sleep tight =)


Sleep tight eyh Sayang..
See u at my dream tonite.

Erk*

Honey mish u beri strong!!


8 Komen korang:

marwan masri said...

kim salam kat baju merah n baju oren
hihihi

Yat Ekhram said...

hamboiiiiiiiii..

baju merah & baju oren?? kemain agik!

ngan adik kak yat yg umo 16 eko mau ngoratttt ye?
Ni mintak izin kakak tukang topup hp dia ni dolu boley ke tak!

Tapi kan wan,adek kak yat nak carik hubby bole pelok hari2 dia kata :P
tamoo org kapal cam abg ipar dia.Muahahahaha..

marwan masri said...

xpe ble age die dh cukup untuk kawin maybe time tuh sy dh keje darat.bole la die nak pelok hari2 pon.
btw baju merah sudi ke ngan nelayan laut dalam ? hahaha

Yat Ekhram said...

hamboi baju meghah yg pakai tshirt ke?

dia tu Eyta my bestest fwenz yg temankan kak yat dok umah nie.
Tulah tmpt mengadu bile hubby tade.

huhu..nak jugek ngorat adik gwe yg under age tu.Ko jgn memacam,bole kena sebat tau "kaco" budak under age.

Kwang..kwang..kwang..

adeh..jauhla pulak nak anto adik kawen p ganu.Sponsor flight sefamily ble?

marwan masri said...

aloh flight ...
xde halnye tp lg best naik kapal la
johor-terengganu ...
konfem grand habis ..

marsha said...

skrg ekhram dah tak sailing jauh ke? dia dah tukar company?? bestnyaa sailing dekat2...

Yat Ekhram said...

ha'ah marsha..dia bkn dgn misc agi..
b4 kawen aritu dah tuka join alam maritim..sailing kat kemaman jek..& for 3mths.Tp taula tgh laut selalu tade line gak..

3 mths pon i rase nak pengsan dah nie..br 2 bulan kena tggl dah demam segala.1 mths to go br dpt jupe hasben..posa & raya sama2 insya allah.

Kalo dah ada baby nanti lagila kan?
kerinduan kat baby tu,or baby tu yg demam rindu papa dia =)

hanitamaya said...

sahabat..pasni lehla kiter mandi kat gunung lain lak..pastikan dah ready tol2..kang sakit kaki lak..hahahha