Wednesday, July 30, 2008

Bile Blues Melanda Jiwa

Ntah hape hape ntah sy rase malam nie..
Omg!!

Ting tong je mood
................................
%$(*&^&*(!#$%&^


Golek sana golek sini mcm tamoo tido!
Cam panas belengas segala mcm pon ade.
Semalam malam kebusanan pon melanda,saye bukak lagu besh kat laptop ksygn sy nie & mulakan operasi mengemas our sweetest bedroom.
Tuka la position brg2,sgt busan tgk situasi yg same.
Dahla tak dpt tgk muke yg saye rindu itew.

Nasib baik la bilik ni space limited yg amat,kalo tak harusla sumenya dituka.
Tape kan syg..nanti kite ada umah sndri kite decorate la mcm Eric buat tu..
Siap ada lighting bagai cam showroom kat Ikea tu..
Saye bab2 interior nie mmg minat sgt..
Aritu mase wedding pon 3 set lampu IKEA we all dpt pressie.
Ada yg tinggi,rendah..chantek!

Dah busan-busan tatau nak wat pe tu..
Bukak wardrobe baju us yg ala-ala sliding door tu.
Mak haiii penuhnya!
Macam nak termuntah-muntah baju keja sy,baju leisure sy,baju hubby ofkos.
Terlupe pulak dah kawen :P
Jadiknye space yg tak berapa luas tu kenalah dikongsi dgn incik hubby juge.

N u know what baju sy amatla byk upernye,yela sejak keja mmg tula reward every mth.
Asik-asik baju.
Asik-asik p Nicole,Googles & Voir rembat baju keja.
Ahaks!
Dah tu je yg menarek tiap kali p sopeng nak wat camno?

Hasil rembatan 3 pasang baju keja kat Nicole gune duwet elaun nanges hubby bg.
muahahahaha..


Baju hubby??
hahhahaha..ni nak citer nie..
Semalam lepas peluh-peluh kemas baju baru perasan..
Less than 10 je baju-baju dia..
Tu pon campur 3 pasang baju melayu ms akad nikah,reception belah sy & reception belah dia.
wakakakkakakaka..
Tu pon tshirt jenjalan yg kebanyakkannya dibeli oleh wifey dia yg mithali lg sejati nie :P
Punyelah berjimat cermat hubby sy..
kumpul duwet nak kawen punye pasal :P

Dan owh sejak kawen nie sy pantang g sopeng mmg baju2 hubby yg sy rembat dulu.
Sok2 dah ada baby,asik baju baby la pulak kot.
Hubby alik sebulan lagi,tp 5 pasang tshirt baru yg berwarna warni sy dah beli.
Mcm2 pesen ade,plain color,belang-belang.
Pastinye sumenya same kaler & sedondon ngan baju sy juge.
Oh yea,baju melayu dia kaler maroon pon suda ditempah dgn jayanya dkt tailor peveret sy kat kluang sanun..
Aidilfitri thn nie hubby kena pakai baju melayu teluk belanga,barulah johorian kan!!
=) =)

Sobut pasal baju nie..dulu sy adalah bersaiz M dan jugek penah mengalami zaman S mase kat skola till kat UPM.
But then bile dah masuk alam kerjaya tup-tup berat mencanak2 mcm kuih pau.
Ape taknye,balek keja dah late nite p melantak nasik lemak,takpon musti makan heavy.
Mane taknye naik berkilo-kilo.
Dah sume yg saiz M apatah lagi S tu terpaksa dinyahkan dan disedekahkan kat kwn2.
Dapat juge pahala kan?

Final year kat UPM year 2005 maseh lagi selim melim wokeyyyyyyy..mase nie tak kenal incik hubby agi,dah chubby baru kenal dia..hehehehehe..

Chubby pon chubby la..
Janji Rocks!!
Padan muke sy kan,sape soh tamoo diet..hehehhe..
Tak kesahla tu,janji hubby syg kan!
Kan bee kan??
ngeheheheeeheheh~!
Ala mase memule kenal luv at the first sight tu pon sy mmg dah chubby,dia pon same jugek.
Zaman cadet kat ALAM dulu ya ampunnnn kurus keding yg amat.
mmg dah tertulis kat luh mahfuz si chubby akan mencintai si chubby jugek.
Bahagia ke akhir hayat..insya allah.

Tingat pg tadi ada my old fwenz kat UPM tu kol tye napa sy makin chubby lately?
Senang ati sgt ke dah kawen?
Siap tye soklan berbaur 18sx beshh sgt ke kawen??
hahhaha..soklan ko sgtla klise Chegu M nama sebeno..
Yeah,mmg tak dapat ku terjemahkan dgn kata-kata kebeshan alam kawen tu,serba serbi menarek tertarek mmg da bomb la weh!
Life so complete i can say :)
Bile dah halal mmgla besh.
Ko nak tau besh ke tak silela kawen,Jgn membujang lelama..sgt rugi wooo :P
Then kalo tamoo kawen..lu pikirla sendirik!
hhehehehehehe..
bluweeeeeeeeeeeekkk..

Hmm actually kechubbyan sy tade kena mengena pon dgn kawen.
Just maybe sometimes tensi sy reward dgn makan..
Yela hubby jauh rindu-rindu tu tensi la jugek.
Pastu dah makin tua ni metabolisme bdn pon makin lembab tak mcm zaman anak dara dulu.
Chewahh..mcm la dah lame kawen,padahal br 4 bln jea :)
Pastu taleh la nak diet bagai sbb bdn tgh bersedia mau preggy bile-bile mase.
Kang diet extreme sgt,payah pulak mau peknen Ekhram junior.

Hmm i dunno y tonite like mcm jd super emo pulak bile texted hubby dia kata tgh bz.
Yela asik bz je.
Time ada line tamoo sms or call pon :( :(
Hubby kata dia kena standby sbb kapal nak anchor.
Taleh nak layan sgt or bahase scientific dia menganaconda.
Huh..yela tu.
Tgh2 malam after 12 kang baru nak kol la tu.
Huwaaa.............
:( :(

Hish apesal tetibe emo ni??
syndrome PMS la ni punye sapal kot.
Badan rase lenguh-lenguh,pinggang rase cam nak patah coz sesungut mule dtg menggatack as usual.
Arhhh menciiiinye.
I hate this feeling & situation.
Seiyes sgt tak suke,sbb nanti incik hubby jadi mangsa "keemoan" sy.
Bukan nya tak faham nature of work dia.
Faham dan sgtlah mengerti.
Sowi k sayang..Honey bukan tak faham Hubby bz keja,but lately cam mau dimanje je.
Menggade-gade kan bee?
Dahtu kalo bukan nak menggade-gade nagn hubby,nak manje ngan sape lagi??




[ windu saat menggade-gade @ happy-happy mengedate cenggini! ]


Patla kol honey..
Really mish u like mad dah ni..
duh!

Sgt lapo suare hubby..
boley ke?
Boleeeeeeeeeee blahh!!






2 Komen korang:

marsha said...

cakap pasal baju dlm almari, baju dan seluar sy byk dah tak muat.. sejak deliver ni memang dah gemuk dah.. dulu pakai size S.. seluar pun size 24 aje.. skrg ni rasanye kena pakai M dah.. seluar tak tahule brape sizenya.. mmg dah kembang betul ni.. almari mmg penuh baju melimpah2.. tp baju besar selai dua je.. huhu.. sedihnya.. takde baju nak pakai

Yat Ekhram said...

ngehehehehehehehehehe..

sgt lawak hokeh!!

tape marsha awak peknen okla makin mengembang,yg sy nie tak peknen pon mengembang apa kes??? sume igt sy dah preggy bile jupe..saye aminkan jela kata-kata dorg tu..padahal sy peknen babat jea.

betol..berkotak2 baju saiz S & M sy terpaksa dinyahkan,bengang je laki gwe.huhuhuhu..

ha;ah la kan kite nie pompuan bj byk mana pon tak penahnye ckup.Ari2 termenung nak p keja nak pakai baju ape kan???

Hubby kata..u bole bukak kedai reject shop da :P