Wednesday, December 26, 2007

i mishh him so much :(

Today,Dah sebulan lebey sayang far away from me..
Musti korang kata,ala baru sebulan lebey je kan???
Tapi dalam period nie,saya tak dapat jupe dia,tak dapat lepak-lepak makan-makan nagn dia,jauh sekali nak kuar dating mcm couple lain.
Saye kuar sengsorang je beli brg2 hantaran nak kawen.
Lone ronger betul..
dahtu??? Takkan nak soh boipren lain teman pulak??
Huishh tak beshh la pulak..
Dalam tempoh nie gak,situasi kat offshore tu lngsung tade line utk saye call dia.
Tggu dia call 3-4 hari sekali je tulah.
Itupon 10 minit je :( cakap yg pntg-penting je la..
Tak sempat nak bermanja bagai.
Sempat betau progress wedding preparation jee..
Seriyesly jimat gile bil Maxis saye bulan nie.

Hmm sebot pasal wedding yg tggl 80 hari lagik tu..
Last week dah nyoping sakan paper bag,potpuri & segala mak nenek brg2 utk wat hantaran.
Hadeh..ribu-ribu la gaks abis.
Tapi nasib baik byk guna wit sayang :P
Baju nikah yg prob tu pon dah ok..after saye bagi design baru
camana kain bule tak cukup??? padahal selama nie mmg 2 meter.
ke french lace tu susah sgtt nak buat??
Then,tadi menempah kad online kat kahwin.com tu..
Punyela lembab server,tak mesra alam pulak tu org kedai tu.
Mentang-mentangla dah ada brand,nak tanak je layan customer.
camniela mentaliti melayu,baru meniaga ckit dah tunjuk perangai :( :(

Last week gak saye bole accident jatuh tgga..
Berdebabbb!! kat tgga foodcourt belakang opis saye.
Sakit + malu gile allh je la yg tau.Tapi saye buat muke dunno je sbb sakit dah mengatasi segalanya.Pastu esoknya saye tak larat bgn nak p keja,amik MC.
Krem kaki nie,g jupe doc dia kata soft tissue injured.
Adui..dahla kat tmpt sensitif kat punggung.Betul-betul dugaan darah manis nie!!
nasib baik saye mmg plan raya aji kat kg jadiknya saye p berurut ngan Mak Wok yg handal tu.
Seumur hidup tak penah kena urut punyela takut..
sakit gile bile dia picit benda yg bengkak tu,tahankan jela.
Mak siap usik,ala bulan doblas next year kena urut lagi pasal beranak!!
Beranak??? noooooooooo..cepatnya.
tapi kalo kira balek betul gak,let say saye nikah bulan 3 nie if ada rezeki cpt mmg bulan 12.
heeeeee..am i ready to be mama??
Takotttttttttt!!!
Tapi bile tgk baby opismate kat spital aritu tetiba pulak naluri keibuan tu dtg.
Siap berangan canerla rupa my baby with sayang :P

Semalam spend time with Dina again..
Dina ngelat balek awak ari isnin sebab xmas..Then i pick up her at Putrajaya Sentral.
That nite,dia stay at my "penthouse" la sgtttt..sambil makan nasi goweng i masak.
Padi musti bagi permission if kuar nagn i kan dina??
Beshh gak jadi wife org laut nie,bole jalan-jalan bile hubby tade.
G uptown,g lepak-lepak jambatan putrajaya & lepak-lepak shopping Alamanda with Nik & Ori.
Hadehhh..shopping lagi!
Beli office attires & of coz baju for sayang tooo..
Tak sabar tggu dia balek,3 pasang tshirt baru kaler oren,coklat & cream menanti yg pastinya sedondon nagn saye :)

Seriyesly,aura-aura rindu makin menggangu kesibukkan saye yg hectic lately.
Kat mana-mana terlihat senyuman budak comey saye tu.
Lagi bile lalu kat famous amous peveret dia semalam.
Seakan membisikkan sesuatu yg meaningful.


With Wifey org kapal yg tabah..survive alone without hubby around.

Sayang..
I definitely miss u like crazy..
Lambatnya nak tggu u balek 2 bulan lagi!!
Kita tukar tarikh wedding 25 Jan 2008 nak???
Same date with our 1st meet,detik bermula kisah cinta kita.
Huwaaa..suka suki je i kan??
dah rindu nak buat caner :( :(



Monday, December 17, 2007

88 days to go..am i ready??

Hmmm diam-diam tak diam lagi 88 hari i'm gonna someone wifey!
uikkss..apa ada pada no 8???
Sebenarnya saye dari dulu sangat suke sebut no 8..tak kira apa pon musti sebut 8..
Jadik addicted no 8 tetiba,langsung takde kena mengena nagn kepercayaan cina yg mengatakn no 8 tu lucky number oke!

BTw,mmg ada kebenaranya jugak coz byk pulak no 8 dlm life saye..
Yerlah saye lahir '82",sayang lahir "78" then hantaran aritu sayang nak bagi 8888.88 & tahun 2008 jugak i will change my status from single mingle a.k.a solo molo to Mohd Ekhram Sharif official wife!

Hikss..pejam celik pejam celik tak lama lagi dahtu..
2007 pon nak labuhkan tirai dah nie.
Means tak smpi lagi 3 bulan,my life will change,walopon not totally change.
Apa yg pasti,saye akan jadik seseorg terpenting dlm hidup dia,lelaki yg curik segala esofagus,paru-paru,jantung & of coz hati saye!!

Semalam as usual saye g shopping sorang-sorg coz my prennn sume bz sokmo.
I'm trying texted Emmi but she's in Kulim attending her frenz wedding.
Dia risau gak coz saye sorg2 g Sogo tapi saye cakap tapelah.
Saye bese dah sorang-sorg menjalani hidup nie,ahaks.
Yes true,definitely when i'm decided to choose Seafarer as my partner,means i have to face then lone ranger life.I must survive alone without depends on him.Only brave girl with brave heart can be with seaman rite??
Emmi kata sedey jek bunyiknya,tapi itulah fakta kan??

No matter what,saye bz dgn persiapan kawen sorg2,shopping itu ini utk our special day.
Sgt thrilled sebenarnya buat persiapan tanpa sayang arounds me.
Gerak kemana-mana with ERL,LRT sorang-sorg..jinjing brg2 sorg jugak tanpa anyone helps me.
Saye blaja buat decision sndri,ikot mana yg oke aje.
Hmm semalam saye beli brg hantaran utk sayang lagiks.
Yay! saye dah dapat wallet + belt yg dah diwrap cantekk kat Sogo.
Sale gile gaban kat sogo smpi 1 jan 2008.
Pastu as usual saye belikan sayang tshirt kaler cream kat Nicole.
Tau jelah pakcekk tu tak reti sgt beli baju,maka wifey dia nielah stylokan dia.Ahaks..
saye sempat gak beli kasut putih utk nikah & baju-baju ela tema biru utk adik-adik.
Oh yea veil pon saye beli gaks,kaler turqoise.
Sempatla berangan pakai veil tu malam tadi.
Ahakss!! :P

adik tulun isi borang nikah saye,jawi tu..tulisan dia sgt santekk..

Last nite,i miss him damn much.
After solat isya,my handphone menjerit-jerit ringtone "kaulah segalanya by haszrul"
yeahhh that must called from sayang! saye dah setkan ringtone tu bile dia call.
So touching :)
Saye happy sgt bile dapat dgr suara dia kat offshore tu.
Dapatla cakap around half an hour,plg lama since sayang dah naik kapal.
He asking me bout preparation again,camana,dah beli apa?? duit cukup tak??
Dekat-dekat nak kawen nie i can feel dia makin concern bout me,dulu tak sgt pon.
Maybe aura-aura nak jadi suami nie buat dia realize kot.
I'm happy eventhough we are apart,he still care & concern so much bout me.
Dia tetap seperti dulu.
Lelaki yg buat saye tersenyum & menangis sbb rindukan dia.
Saye pon,makin dekat nak kawen nie biarpon kdg2 masih blur tapi saye tetap yakinkan diri sememangnya we made for each other.
saye kena set mind,kena make him my priority after i'm official to be him.
Allah je yg tau how much i love him..

Rabu nie nak balek johor,beraya haji pulaks.
Adehh kena g butik follow up baju-baju saye pastu.
Idea..idea..idea..





Monday, December 10, 2007

New Seafarers Club buddy

Phewww..life is so hectic lately :)

Last Saturday,Saye mengedate with new frenz from Seafarers Club (SC) Farah Dina & Fizza.. Fizza saye dah penah jupe dia sekali mase ramadan yg lalu,siap bershopping kat alamanda.Then,sebab saye busan yg teramat kat umah sengsorang & ada brg hantaran nak carik lagi saye agreed p OU lagi sekali with Fizza & Also Farah Dina.Mulenya ada gath with SC yg lain tapi senyap je memasing tade respon pon..

Sape farah Dina & Fizza..??? Both pon F..yg tak menahan tu hubby/fiance memasing pon nama yang sama "FIRDAUS"
Betullah suratan atau kebetulan nieyh :P
Yang nyata similar dorg tu partner to seafarers!
Cuma Farah Dina dah official jadi wife & Fizza wife wannabe..


Saye gerak pagi-pagi buta naik bus & LRT ke Kelana Jaya dlm kul 8 am.Punyela rush sbb Fizza nak ajak p Aussino warehouse sales.Tapi sampai KJ je dekat kul soploh.Then Dina texted me tye nak lunch sama or tak,lastly me & Fizza decided to pick up her at her home.Huh! Mmg sesat barat carik umah dia kat SS3 tu,nasib baik my co pilot sgtt hustler drive :D

Sampai umah Dina,dia tersenyum depan umah sambut we all.Wahh tomei je orgnya upernya,kat friendster nampak beso..kami disambut oleh "Cikut" kesayangan Dina yg amat tomei..si parsian cat tu.Saye terus mengerjakan si cikut sbb saye pon sgt cat addicted.

mata saye sepet sebab flash :P Sayang..nak meow camnie gakkk!!

Masuk je umah dina saye sgt kagum dgn gaya IKEA..wahhh sgt lawa dekorasi umah dia yg simple tapi nampak ekslusive.Ala-ala hotel gitu..Then as my request Dina tunjukkan Kidchan album dia.Woweeee..sgt superb wedding dia,mmg sepadan dia & Shidee eyh Firdaus yg ada dimple cam saye tu.uhukks..wedding of the year.

Fizza tgh amik berkat tgk wedding photo Dina by Kidchan Studio.


Then,Fizza drive new Suria Dina to OU.dah tak jadik p Ausinno coz dah late & masetu tak bfast lagipon.Maklumla saye travel jauh dari Putrajaya ke KJ mmg sgt rushing.We all bfast kat kedai mamak nearby umah Dina.Mamam roti canai kosong sekeping je taw.Saye kan on diet,nak kawen tak mspi 3 bulan lagi kena disiplin berdiet! Nanti gumuk mase big day tak besshh..

After solat Zuhur,we all yg sgt lapa terus p Peranakan Cafe kat dlm OU yg maha beso tu..
Hiks,saye dah langgar pantang makan udang galah yg beso gile..
*Jgn betau Pakcek Nelayan tu eyh* matilah saye kalo dia tau sbb saye "pantang cfood" tp pantang nampak! :P

Dina makan sket je sebab dia tak berapa cihat..Cian dia.Demam rindu kat hubby yg jauh la tu.
Saye faham :)
Fizza and me yg makan berselera,tapi sgt jeless sbb Dina & Fizza very the selim melim woo..

Sepanjang Makan yg amik mase 2 jam tu,kami dok pot pet pot pet life as seafares partner.Bak kata Dina,ice breaking Session.Ahaks..! So many story we share.Betul org kata,hanya yg mengalami situasi berjauhan dgn someone yg kita kasihi berbulan-bulan,tanpa sebarang communication akan memahami.Seriyess..
People out there can simply judge itu ini kerjaya as seaman.Actually,hakikatnya takla seteruk itu pon.Saye lebih mengerti kepayahan dorg nak carik rezeki after i meet my Ekhram.
Bergadai nyawa tgh2 lautan tu,bukan senang kan?




me with miss & Mrs FIRDAUS lunch at Peranakan cafe yg nyummyy..

Kami berkongsi citer yg sama bile mana all of us kena survive alone without depends on our man bile dorg jauh-jauh sailing cam sekarang nie.Padi hubby Dina maybe kat Europe,Firdaus tunang Fizza kat Liverpool & My Ekhram nasib baik now kat Mesia je..tapi still tade phone line taw :( hari-hari tggu dia call yg cume 5-10 minit je.Tapela,i appreciate his effort.


Hari-hari terasa sgt busan bile org yg tersyg jauh beribu-ribu batu,taleh jupe selalu cam org len.Cam sayela,kena gerak secara solo uruskan big day kesana kemari tanpa dia menemani.Ikotkan hati mmg sedey & tak larat rasenya tapi kena kuat kan??
Bak kata my frenz mlm tadi,ko yg buat pilihan jadiknya kena redha dgn situasi nie.
Hmm..


Dina & Fizza..korang mmg sgt beshhh..nanti kite ngedate lagi jom!

After makan-makan kami jenjalan Shopping ke Jusco.Hahah..saye dapat baju & suar baru yg saye pakai g opis arini.Mmg pantang nampak baju musti nak beli.Tu yg Sayang selalu je bebel cam mak nenek..heheh..Dina bz dok beli prezen tuk wedding kwn dia & Fizza get her Primavera shoes! Sepanjang jalan asik gelak-gelak,mmg ngan macam dah 8 thn kenal.
Sonok sampai tak terasa penat.

Balek tu sempat melepak umah Dina lagi dan dia tunjuk dress mase dia tawen aritu,sgt cun & jeng..jeng..jeng..saye dapat idea utk baju Nikah saye!
Masuk bilik Dina yg ala-ala hotel yg bercahaya suram tu buat saye terpikir tulah life saye after kawen nanti.Saye kagum ngan semangat Dina yg tabah tanpa hubby disisi..Haritu dia smpi demam-demam,punyela panas badan dia.
" sabar eyh dina,tak lama lagi padi balek tu.."

We end up our mini gath with smiles.
Thanks so much Fizza & Dina who fills up my day with joy.
At least saye rasa terhibur sgtt bile jupe korang.
Sgttt happy taw :D
Thanks god,ada hikmah kan disebalik tiap kepayahan yg kita alami??
Dina kata saye tough..saye gelak je coz saye nie gembeng gak,cube kuatkan semangat je.
malam tu sayang call,dia bising saye balek late nie..
Bile cakap kuar nagn wife org kapal baru oke..hik hiks..
3 bulan lagi saye kena mintak izin dr dia seblom kuar..
kuang..kuang..kuang..

Insya allah,god willing kite hang out lagi..
Roger jek bile-bile free kita makan smpi muntah..
Lepak-lepak putrajaya umah saye pon bole.
Jom!





Wednesday, December 5, 2007

Aura darah manis

Dunno y, petang nie DEFINITELY saye rindu buah hati tomei saye itew :(
Dengan ujan lebat kat luar nie tetiba fikiran melayang jauh tingat dia,sambil makan kopo leko.
kat workstation saye nie,poyo je bunyiknya kan?? :D

Arinie,rabu means dah 2 weeks Sayang jauh dari saye ,hilang dari pandangan saye.
Dah 3 hari gak dia tak call saye.
Hmm bekalan kaseh sayang dah makin berkurangan nie,seriusly i miss him rite now.
Dia busy kot..saja nak sedapkan hati..
Camniela saye,selalu pujuk-pujuk hati saye sendiri.

Cinta PJJ we all nie bukan aje dipisahkan oleh jarak tapi alat komunikasi.
Dia kat offshore tu bukannya ada coverage,saye yang kena dia tggu dia call,itupon just 5-10 minit je dapat cakap.
Kena cakap yg penting-penting je bile dia call.
Lately,dia byk tanya progress our wedding aje,camana dah booked sume ke lom?? how price??
Hmm iyelah dia kan banker saye :P tapi saye nie cam Financial consultant dia gak.
I will ensure our wedding goes smoothly without exceed our budget..Insya allah.

So far wedding preparation dah 70% ok..

Pelamin & Bilik Pengantin= My wedding planner ( My sista) dah pilihkan last saturday.Mmg lawa & simple yg penting ada bunga putih byk.Tema mustila biru & puteh.Bilik pengantin je no idea lagi.Tapi yg penting nak kaler putih dgn bunga-bunga segar bertaburan kat katil.wahhh romantiknya.My frenz Nik dah janji nak hadiakan aromateraphy.Yay! Musti wangi cam lovely lace.Kena wat proper2 coz tulah katil malam pertama saye.Ahaks..:P

Baju= baju akad nikah,khatam quran & utk hantaran dah tempah.Tak sabar nak fitting!
Baju sanding kaler baby blue still on progress kat butik with latest design taw.Saye jadik org 1st yg pakai nanti.Dah p fiiting dah baju utk outdoor last week.

Tudung 3 helai bawal gred 1 baru je beli kat jalan TAR ari ahad lepas.G sorang-sorang taw coz masetu baru sampai dari Johor.Alah,alang-alang dah smpi KL terus je gi,naik LRT je senang.Ingat lagi malam tu sayang call,dia risau n soh balek cepat.
Heh,sayang gak u kat i kan sayang?? :P
Emmi tantekk pon risaukan saye.Yerlah org kata time nielah darah manis kan??

Hantaran= Perfume,baju T,baju melayu,sejadah & kain pelikat Sayang dah beli.
Tinggal 10 lagi kena beli.Tggu sayang balek la,soh dia pilih jam,wallet dia sendiri.Yg len-len nak bagi makanan cam choc & famous amous peveret dia je.Tingat lagi my sista wat lawak nak wat tema "gulung" utk dia.hahahahaha..sume nya digulung..jgn gulung tikar udah :P

Photographer: Last saturday balek purposely coz discuss with Abg rahmat my professional photographer.Dia dtg umah just to show his work.Wow! mmg superb la,dgn custom album & special editing.
Pakej dia mmg worth it la dgn duit yg bakal dilaburkan.1K above gakla..Tak sabar nak posing sakan nagn Sayang nanti.Abg Rahmat siap nak bawak posing outdoor kat Kluang Railway nanti..tggu..

Doorgift & bunga telur= Saye serahkan pada my sista coz dialah wedding planner saye.saye no idea dah nak pk souvenier apa nak bagi VIP & guest :P ynag penting santekk eyh Kak Y ku sayang..lagipon dia Chegu tgh cuti skola byk mase nak preapare utk adik manje dia nie.
camtu gak baju flower gurl si Farra & Dylla yg tomei tu.

Kanopi & Makanan= Dah booked dah..mmg mahal & tokey butik tu kata nie kanopi super VIP.Aritu anak tokey kilang je pakai org butik tu kata.Tapi takpela yg penting saye & Sayang,with Ajib & baini nak puash hati.Yg penting sume selesa & santekkk..Makan-makanan geng-geng rewang org kampng handle sume.That task i leave to Abah.Yg penting ongkosnya saye yg bagi..ehh Sayang & Ajib la!

Hadehhh pening-pening lalat nak handle urusan tawen saye ngan sayang nie sengsorang taw!
Yang pasti mak abah pon teruja + pening gak sebab nak dapat 2 menantu sekaligus on 16 March nanti..Pengantin 2 couple,sebab Ajib si Engineer petronas kesayangan abah tu resepsi nak saing akak dia nie.Tapela..sekali je buat majlis kan??

Pen off here,nanti saye hapdet lagi..nak balek golek-golek :D

Friday, November 30, 2007

1001 undefined feeling

Hmmm lama rasenya saye tak hapdet my baby blog,Sebabnya???

~ Saye sangat bz with my workload yg melambak-lambak jadiknya jarang sgt rarely bole jenguk blog apatah lagi tulih blog.Lagipon since dah pindah opis baru nie situasi sgt tak mengizinkan saye browse internet :( .Tapi harini rase busan and rase nak lepas geram kat sini..

Saye tataula lately cam no motivation at all..tatau napa.Macam malas je nak poie keja and perform cam dolu-dolu.Ntahla,so many things serabut in my mind,bukan tak bersyukur dah keja and makan hasil titik peluh sendiri tapi saye rasa cam mula busan sebab hari-hari buat keja yg sama hampir 2 tahun nie.Then lately cam ada yg tak kena nagn keja nie yg sgt p & c utk diciterkan.Tu yg gatal-gatal je bukak jobstreet & riki keja lain.Tapi masalahnya my Ekhram lak tak bagi saye nak tuka keja,nak soh dok Putrajaya gak :(

Tapelah kan,stay je dulu mana tau ada rezeki lepas kawen dapat better offer bolela cau cin cau.Kita mesti ada misi n visi dalam hidup kan?? Memangla after kawen hubby support makan minum saye tapi saye bukan jenis depend kat org,saye kena belaja berdikari.Lagipon anything can happen in future,jadiknya biar ada backup.Itu yg future planning nak buka bisnes sendiri,mudah-mudahan jadi kenyataan.

Oh yea March nanti saye genap 2 tahun keja and on this March also saye sangat berdebar sebab hari itu nanti saye akan jadi isteri orang.What?? Someone wifey? Believe it or not??

Dalam sebok-sebok keja nie curi-curi masa gak dok survey cameraman,kad kawen and bershopping brg-brg hantaran.Baru je last Saturday bershopping Kat OU with Emmi tantek.Membawa wedding planner bersama ternyata lebeh senang sebab Emmy memang master bab-bab mekap nie & somemore dia yg bawak saye p OU.Tima kaceh my dear Prennn..
Dia macam tak caya yg kawan baik dia nei dah nak tawen nagn Incik Ekhram.Ahaks,saye pon cam tak caya sebenornya :D Tapi inilah yg dikatakan jodoh.Cepat lambat n dengan siapa ALLAH jua yg menentukan.Saye harap dia pon akan jupe MR rite tak lama lagi..Coz she deserve to.Amin..

Bershoppin kat OU botul2 wat saye teruja coz mmg sale gila gaban murah.Imagine Set makeup Elizabeth Arden just RM 250 je dengan lipstic,blusher segala mak nenek complete.Yg kelaka tu Emmi dah siap2 nak cop itu ini time saye bukak hantaran nanti :D

Then,saye cari-carik gak perfume Chanel Allure utk hubby tomei saye tu tapi takde.Last2nya dia punya pon saye belikan Clinique same set with me.Siap dapat gift pack lagi.Cantek lak tu gift pack dia,takyah beli handbag dah..:D Siap dapat voucher RM 10 with every RM 100 Purchase.Sume gara-gara Chrismas sale! So saye pon tuka je dgn beli baju for Encik Ekhram,kaler tema kami la,biru.

Walopon beribu riban gak abes utk wedding,tapi tapela kan..seumur hidup sekali.
MMg pueh hati,tggl beli yg lain-lain je.Almaklumla 15 dulang saye kena balas!!
Saye memang nak hadiahkan yg terbaik utk empunya tulang rusuk saye tu.
Cume,hadiah yg pasti saye persembahkan utk dia yg bernama suami mestilah doa setulus ikhlas disetiap langkah perjalanan.Moga-Moga dia sentiasa sejahtera dan sihat biarpon tanpa saye disisi.Amin..

Dia sailing kali nie maybe tak lama,dalam 3 bulan aje.Sebab nanti kena balek awal sebab nak uruskan segala macam hal nikah & majlis kami.Tapi baru seminggu je dia tade saye dah rasa blur semacam.Iyelah bila dia ada tulah tempat mengadu & bermanja.Sekarang nie airmata jela jadi teman.Saye tatau kenapa saye sgt super emo bile ingat dia.Nasib baik ada kawan-kawan & cyber frenz yg senasib.Dengan dorgla share apa yg saye rasa.Dengan masalah keja & kena uruskan sume hal big day sorg-sorg betul2 buat saye Stress.

Hey yat,be strong oke?? nak jadi pengantin kena happy..
Tak lama lagi dah saat bahagia yg dinanti.
Moga teros tabah harungi segalanya.
Cheer up!!

Oh yea saye nak balek johor sok pagi ada appointment nagn photographer wedding saye.Hasil keja dia memang meletop & nak kena bincang price.Kalo korang nak tgk klick je link Abg rahmat kat sebelah nie :)


Wednesday, November 21, 2007

I'm gonna miss u much,sayang!

I'm feel like miserable,dunno why loneliness surrounding me rite now.
I'm feel like no motivation to do anything,to work..no motivation at all..
Why Yat?? what happened to u?
Heiii big gurl doesn't cry babe..
Tapi kenapa & mengapa perasaan sedey nie datang bertandang lagi??
Nie bukan 1st time berjauhan dgn Sayang But the second time already tau!

1st time kena tggl dulu,4 mths 14 days dia sailing jauh g Doha..qatar & UAE
Penah lost contact sebulan.
Sebulan tau!

Mase tu saye dah nyawa-nyawa ikan rindu kan dia.
I'm feel so lonely & empty.
Kosong! sekosong-kosongnya.Allah je yg tau..

Serius..
Saye macam jasad tanpa nyawa,yg nyata saye senyum dlm sedey that time.

Mase keja saye kena profesional,tak bole terbawa-bawa emosi sbb keja saye nie harus jupe org ramai setiap hari yg nak itew ini dr org HR macam saye.Cukup-cukupla komplen menyakitkan tinge yg menyatakan a few HR person tak mesra alam & tak ikhlas mase keja.
That's not me oke! walopon saye cuma macai je kat company sebesar ini,saye ikhlas jalankan tugas saye demi sesuap rezeki yg halal.Mudah-mudahan keberkatan itew ada.

Malam tadi saya & Sayang kuar dinner bersama for the last time before he back to work.
We all g mines cari a few thing utk sayang..baju-baju utk dibawa sailing nanti.
Sempat juga saye mencipta kad kreatif utk sayang..dilengkapi gambar-gambar kenangan kami berdua masa dia cuti tak smpi sebulan nie.Also rindu-rinduan & infinity love words saya kat situ..Dia tersenyum sebaik membacanya.Saye yg tgk dia senyum pon berbunga-bunga bahagia bile mana org yg saye sayangi gembira kerana saye.

Sungguh..demi Allah saye tak sanggup kehilangan lelaki ini! Lelaki yg mengajar saye erti sebuah cinta yg menuntut penorbanan yg bukan ckit.Dia berkorban utk mase depan kami,saye berkorban perasaan demi kerjayanya.
I'm gonna be his wife in few months,saye seharusnya jadi penyokong NO 1 dia kan?
Saye kena belaja jadi sekuat & setabah dia,eventhough saye tak dapat tahan deraian air mata saye bile mengenangkan hakikat saye terpaksa jauh & lone ranger lepas ini.
I'm not tough enough.
Tapi saye cuba & akan terus cuba jadi tabah,tak lembek & gembeng.
saye selalu doa pd ALLAH tabahkan hati saye melalui hari-hari tanpa dia.
Perpisahan sementara aje pon kan??
I'm trying sayang..i'm trying to be the best for u.
I tak suke suki nak nangis if i'm not really serius with u.
Sebab terlalu mencintai i jadi macam nie.

Malam nie,flight dia kul 10.30 from KLIA.
tatau la saye kuat ke tak nak hantar dia,nak lepaskan dia pergi bersama harapan.
saye takot deraian air mata saye nie bergenang-genang kat dpn family dia.
saye segan..tapi Mak & adik2 dia mesti faham kan perasaan org yg ditinggalkan?
Cumanya mak dia musti dah imune sbb anak dia dah keja marine engineer for 7 years!
Ala..saye pon..lama-lama nanti okela kan?

Whatever,saye selalu doakan lelaki yg bakal jadi suami & harapan saye dlm 4 bulan lagi selamat berkerja,sihat walafiat & sentiasa dilindungi Allah.saye tau dia ikhlas,hati dia bersih nawaitu kerja kerana nak sara life family,sara saye bakal wife dia nie.


my bride to be sgt encem pakai tanjak..

Sayang.. happy working back..
Hope u can perform the best the duty entrusted on u

Jgn lupa makan

Jgn lupekan budak manje,gembeng u nie..

Jgn lupe janji-janji kita nak sehidup semati nanti..

Jangan lupa belajar jadi suami yg baik
Jgn lupa family & most of all jgn lupa ALLAH.. kerana dia kita ada disini,kerana rahmat & kasih sygnya..alhamdulillah.

Duhai hati,
tabahlah menghadapi dugaan kasih ini..
Dia g keja tak lama pon,3 bulan aje.Balek-balek je kawen!
16 march 2008,dia milik kamu yg sah buat selamanya.Teruskan berdoa eyh!
Kena cargass buat persiapan bina masjid bukan teros bersedey oke :)
pelamin,baju-baju,bilik pengantin,cameraman,bunga-bunga semua tak siap lagi tu!





Thursday, November 15, 2007

My Big day Preparation :)

Hmm,Finally after several discussion with both family Saye & My Ekhram, we decided to confirm that '16 March 2008' is the day that we waiting for.It's my big day with my Ekhram! :D

Means?? Saye akan kawen with the one i really admire and love all this while.Yay! :D

Saye berdoa Allah selalu permudahkan segala urusan membina masjid kami nie dengan jayanya insya allah..Kami berdua akan sah jadi suami isteri dan saye jadik miliknya selamanya,abadi hingga alam syurga.Amin..

Menanti saat & detik yg lbh kurang 3 bulan lagi itew,Kami cargas buat segala mak nenek persiapan termasukla menghabiskan berhari-hari mase di Nilai 3 memilih brg kawen like baju akad nikah,Selendang vogue yg lip-lap,Baju nikah,baju hantaran,dulang hantaran,alas dulang yg vogue and also pahar.Yg kelaka tu,My Ekhram lagi fussy pilih baju saye sbb dia nak yg the best & bakal wife dia nie nampak seri pengantin pada hari bahagia kami berdua tu nanti..:)

Terasa 1001 perasaan yg selama ini saye dok bayangkan,antara happy & berdebar,teruja & tak kurang gak takot menghadapi segala dugaan yg mendatang.Tapi saye yakinkan diri coz saye mmg yakin My Ekhram mmg yg terbaik buat saye dan sememangnya sudah tercipta utk saye sejak di Alam luh mahfuz lagi.Amin Ya rabbal Alamin..

Harapan atas masjid yg bakal dibina??
Saye berharap dia akan menjaga saye dgn baik biarpon jarak memisahkan,menyayangi saye seadanya & menerima baik buruk saye dgn hati terbuka.Saye harap dia tetap jadi Mohd Ekhram Sharif yg saye kenali & buat saye bahagia bersamanya.

Saye?? Of coz saye cuba & akan menjadi isteri terbaik buatnya,mengasihinya buat selamanya & sentiasa menghormati dia sbg suami.Mudah-mudahan ketaatan saye selagi tak bertentangan Syarak pada dia yg saye sayangi Allah limpahkan ganjaran pahala & bahagia hingga akhirnya.
Mudah-mudahan Sebahagian dari Ad-din yg saye lengkapkan ini melengkapkan lagi hidup seorg muslim.Kan ke kahwin tu Allah dah janjikan pahala yg sgt byk,terutamanya ganjaran isteri yg mentaati & menjaga suami dgn baik..

Esok dia ikot saye balek Johor utk tempah baju melayu akad nikah dia & fitting baju kat butik pengantin.Terujanya nak tgk bakal suami kesayangan saye itu wear baju melayu & Tanjak! :)
Musti Cute & macho.Saye nak makesure dia jadik brides plg encem on our big day dgn costume biru-putih.Saye? of coz la nak jadi pengantin paling vogue tp sopan jugak..

Dalam happy-happy nak kawen nie,Sayang betau dia kena naik kapal dah Rabu depan.Uwaa..sekali lagi perasaan sayu dan sedey bertandang dalam hati saye.Saat yg bakal memisahkan kami dgn jarak yg jauh & lost contact.Tapi Sayang kata kali nie bole emel.Lega ckit hati nie :) Sayang berkali-kali tanye saye oke ke tak oke..tapi sooner or later mmg dia kena naik kapal gak,so saye kata oke asalkan balek cepat for our wedding.Ikotkan hati mmg sedey,tp saye mmg kena accept nature of work dia & from now on kena besekan diri lone ranger.Big gurl doesnt cry kan?? Lagipon dia g offshore 3 bulan aje.Pastu balek-balek ke kawen..Saye kena bzkan diri after this..

~Ya Allah Ya tuhanku,tabahkanlah hatiku melalui hari-hari tanpa dirinya disisi..~

Friday, November 2, 2007

My Open House Raya

Extravaganza at My raya open house yg happening :D

In Conjuction of Aidilfitri yg still terasa,Last week on saturday,27 October 2007..Me & My lovely Housemates Eyta organize our own open house sambil dibantu oleh my best prenn yg tantekk ( cun) Cik Emmi & My lovely sis Akin and Of coz my AJK Buah & Mineral Water, My Ekhram :) I'm so thankful,our planned to make this open house become to reality at last.

Yerlah since saye & Eyta pindah umah baru yg cun nie,mmg lama dah nak wat housewarming party tapi tak buat-buat dek kerana keworkaholican saye & kepadatan jadual saye bile dgn my Ekhram :)Mase pindah last march kan saye & Sayang masih di "awang-awangan" lagi :P

Saye bersyukur coz plan saye nak wat open house raya nie bersama my Ekhram tercapai akhirnya..alahmdulillah..Dia balek Mesia tepat pada masenya saya nak wat makan-makan nie.Happy sgt bile tgk dia makan dan dapat gak merasai suasana raya yg sekian lama dia tak pat rasa since jadi Nelayan laut dalam eyh Ingeneur la :)
Kiranya open house cum Kenduri doa selamat for sayang homecoming la nie..

Beberapa hari b4 open house,saya,Eyta,Emmi & Akin sgt bz wat preparation..dengan bershopping brg dapur yg penuh keta,G pasar borong..Carrefour,Tesso,Mydin utk carik mangkuk kertas yg sold out musim2 raya nie..& barang-barang yg penuh 1 troli.Nasib baik ada ajk Logistic Cik emmi tantekk yg bawak saye kesana kemari membeli belah..Yerlah nak harapkan Sayang,dia masih exhausted dlm flight lama sgttt,jadinya bagi chance dia rest dan tolong makan je :D

Kami bertungkus lumus menyediakan makanan dari malam smpi ke pagi yg menunya Soto Ayam, mee hun,Puding Koktail,Karamel sponsor by Ori,Kuih-kuih raya import dari Kluang & also air & buah-buah yg disponsor oleh My Ekhram.Thanks u all sumer :)

Warna tema kami sumer hari itu oren & hijau..Saye & My Ekhram mustilah warna plg ceria oren.Nampak sweet sgt bile tgk gambar-gambar yg nampak happening.



Sayang yg teringin sgt nak makan nasi goweng saye dapat gak makan akhirnya :D
Masak special utk dia & housemates je taw,guest tak bole..


Saye,Eyta & min di depan menu kami pada rumah terbuka saye..


Saye,Emmi & Eyta yg jadik tuan umah open house hari itu..


Bertiga lebih baik..Yat,Eyta & Nurul yg bahagia serumah..

Tetamu kami dtg sgt ramai hari itew..Tak cukup tgn nak melayan..mujurlah ada AJK topup makanan yg cargass like Eyta,Muna & Nurul. Thanks u all for allocated some times to came our open house.Kawan skola rendah saye Fatin & Fida pon dtg,siap dpt perhatian lbh 2 gadis seiras yg still mencari cinta nie;

Bile dah jupe,macam nak pecah perut tergelak kan Fida,fatin????


Our Seafarers Club frenz jupe at 1st time,Noremy & Akmal..Tq for coming :)


Ahaks.. when Nazihah,Umar,Reen & Hanin pon ada same memeriahkan majlis..


Sembang-sembang org kapal..Long live Seafarers Club =)


Kami sgt tired & exhausted coz cuaca sgt panas & tetamu mmg dtg tak berhenti-henti hari tu..
Alhamdulillah..tetamu kan bawak rahmat..

Sham yg dtg last minutes dgn baju melayu sedondon Eyta mcm loving kapel :) Ehemmmmmmm..:P


Coklat Cake yg direquest oleh sayang since kat kapal..nyummy,..nyummy..


Ramai giler dtg menyerbu umah kami hari itu termasuk my colluages,My schoolmate,My Universitymates,Jiran-jiran org bujang sebelah & Also my Seafarers Club Frenz.Terasa worth it sgt berkejar-kejar masak bile tgk tetamu yg dtg makan dengan penuh berselera hari itu..
Lenkali bolela buat acara tahunan bile tiap-tiap kali syawal..Insya allah..





Monday, October 29, 2007

Happy homecoming Sayang =)

Finally the time was came..it's my Ekhram homecoming... After 4 months & 14 days waiting for the day we will spend our time again =)

Org kapal a.k.a Nelayan laut dalam or in Profesional terms "Marine Engineer" will come back.
Saye tentunya sgt gembira & teruja bcoz the one yg saye nantikan & rindu tahap dewa akhirnya pulang ke Malaysiaku gemilang ini..

That nite,Sayang called me 3 times from Doha & Abu Dhabi airport just to tell me that he will arrived at KLIA on 2pm 24 October 2007.Ohhh,i'm so excited & nervous to see my love.Saye kena keja that day bcoz kena kemas utk pindah opis.Dalam pale otak terfikir camana nak mintak cuti ngan boss nie,last2 saye sms my boss & keja half day hari tu..Nasib baik boss saye sgt baik hati & understanding..mmuaksss..Kul 12 sharp me & my bestpfrenz Emmi bergegas cargas ke KLIA juz to sambut & pick up buah hati kesayangan saye itew..Berdebar-debar dalam hati toksahla cakap..Serius..after 4 mths 14 days tak jupe..saye sempat texted Kak leha & Fizza yg tunangnya Seafarers gak juz to tell i'm waiting sayang at KLIA.
Sampai kat KLIA,adik My Ekhram si Amy ada sama nak sambut Abang kesyangan dia jadiknya kami bertiga sambut kepulangan org jauh itu..dup dap dup dap kat arrival hall;

Saat yg mendebarkan..dubai..Ehh bukan Abu dhabi...

Amy & Emmi yg samer2 menemani saye waiting for my Ekhram..
Finally,dari jauh saye melihat seseorg yg nampak lain ckit tp tetap saye kenali!!

Sayang terus meluru ke arah kami bertiga & salam adik dia yg ada kat situ dan juga bersalaman nagn saye.Saye jadi tergamam,terkejut kat situ so just salam macam-kawan aje kata Emmi.Ikotkan hati nak aje hug & kisses dia tapi apakan daya tak kawen lagi =P
Kalo dah nikah haruslah "comolot" agaknya..hahahahaha :)

Yay! Buah hati pengarang jantung saye dah balek :)

After that,Sayang yg lapar nasi & masakkan melayu terus ajak kami sume makan kat Nilai.Teringat lagi Eyta dok call 3G saye & sayang with Kak Yus Phone.Owhh kami sume sama2 berkongsi kegembiraan for Sayang homecoming =) Thanks u Allah bcoz sayang safely arrived to me.Finally Allah answered my prayer,to see my love again.

Finally,the loving couple bule makan together-gether lagiks :D

The most sweet time we had spend together

We all makan together & sayang makan lauk asam pedas peveret dia..
Berselelera sekali dia makan,suke sgt tgk dia makan..Sepanjang mase dia dok bercerita pengalaman keja kat atas kapal with me,Emmy & Amy.Cian sayang,hari-hari kena makan lauk kari coz tukang masak dia India.Awal-awal lagi dia dah request nak makan nasi goweng saye masak taw.

After that,Me & Emmy send him back to PD.That time Cik Emmi lah jadi supir kami berdua.
Big thanks my dear Emmy..Sayang ko,bcoz of u I'm being strong & stronger to face this long distance relationship with Ekhram.Seriosly I'm thankful to have frenz like u in my life.
On the way to PD,we keep chit chat & laugh together.Tau ajelah Emmy & Ekhram my 2E yg gile-gile tu nak pecah perut bergelak.Nasib baik lagi 1E=Eyta tak ikot kalo tak guling2 agaknya.

Saye rase macam mimpi je the one yg saye nanti,rindu & sayangi berada di depan mata saye akhirnya..Dia tetap seperti dulu cuma dah kurus ckit maybe sbb makan tak bessh,keja kuat & rindukan "honey" dia nie.Dia tetap lucu & riang ria seperti dulu & menyayangi saye spt adanya.Dia gak ada beli something utk saye,& u guess what???

Nilah dier;

Digital camera 8.0 megapixels Olympus yg sgt comel utk saye !!! :D


Thank u so much my dear!!!
Saye sgt appreciate this gift,saye tau sayang sgt memahami jiwa saye yg camera addicted nie.Pasnie kite bolela snap every single moments we spend together kan sayang??
Saye tau sayang sgt tak berkira dgn saye,tak lupakan saye even jauh berjuta-juta batu dr saye.

Malam itew,kami dinner together kat umah mak dia kat PD,Nogori..
Berlaukkan sambal udang peveret dia sekian lama taw..tapi Emmy & Sayang tak bagi saya makan sbb allergic.Tapi saye nak gakkkkk!!!

Thank u ALLAH for sayang homecoming..
Thank u for this happiness..
Semestinya sebulan yg ada time sayang cuti nie akan difully utilised sebaik mungkin dgn agenda yg sgt banyak.
Yang pasti,saye janji akan buat terbaik utk sayang & hari-hari yg ada kan jadi "kenangan terindah" kami berdua.Insya allah..





Monday, October 22, 2007

Happy Eid Mubarak

Selamat Hari raye everyone..

Maaf zahir batin,Semoga Aidilfitri terlerai semua kekhilafan,dihalalkan makan & minum
& diredhai ALLAH sentiasa..

Hmm..hari nie 1st day keja..mood masih nak beraya lagi..masih bermalas-malasan nak g keja tapi kena g keja gak after cuti 10 hari..Agenda raye sgt penuh..dengan beraya dgn family,sanak saudara & marhaban kawan-kawan skola rendah yg lama terpisah..

Last day keja,office dah kosong ..saye tetap g keja tp kepala mmg dah melayang kat kampung halaman tercinta,bumi Kluang Johor,sonoknya balek kampung! ahaksss..bagasi saye nak balek kampung..tak hengat..dengan baju-baju utk abah,adik-adik..anak buah yg comel tu..& of coz la kuih raye!

That evening,Sayang also called me from Doha juz to wish Selamat hari raye..
Cian dia kena beraya kat kapal..nak wat caner kan dah jadi org kapal kenala raye nagn dugong2..:P kali ke 5 kot dia raye kat laut dalam,dari jauh ku pohon maaf jela.



bagasi balek kampung yg byk amattttttt..


That evening saye & Eyta balek together2..memandangkan we all sekampung.. we break fast together @ Pudu raye..sementara waiting for bus at 10pm we all jenjalan shopping dulu & finally i got baju raye yg vogue the vass kaler biru nie,

gaye saye di pagi raye yg bertema biru sefamily

kuih-kuih tunjuk yg amat byk di rumah saye..mari-mari..

Pagi raye,acara wajib tentunya saat syahdu syahdan bermaaf-maafan seisi keluarga..
maklumla sejak kecik smpi sekrg of coz dosa berbakul-bakul kan..
Maaf zahir batin Mak,Abah..abang..akak..adik-adik..sob sob..sayu pulaks hati nie..
Next year kena cium tgn suami pulak kot..:P







Sayang abah!
My greatest hero dunia akhirat..







Mak abah..maafkan salah silap saye..
Tenkiu so much for raise me up.. Muakkssss..
Thanks ALLAH for gave me best parents in the world!!




Family abang Edy with ungu theme..bilela saye nak ikot jejak abg saye nie...


adik-adik saye yg berbaju sedondon di pagi raye..

Syawal kali ni,my sista tak balek lagi mase raye 1st coz kena raye kat umah mak mertua dulu,Then my young brother ajib si Chemical Engineer tu kena duty di pagi-pagi syawal kat bumi PETRONAS,Kerteh..pagi-pagi lagi Abah dah call dia wish selamat hari raye..nasib baik dia tade hp 3G kalo tak harusla wat video call..jadinya kami 4 beradik je ada di pagi 1 Syawal itu..

After bermaaf-maafan acara paling digemari ramai..makannnnnnnnn...Kuih raya mmg banyak amat thn nie..sumernya kuih tunjuk yg dibawa oleh anak-anak mithali sgtttt..
macam-macam ada..sedap2 sumernya..

My cousin Lina & her fiance,Shah..sgt mencemburui kalian yg sedondon in Pinky!

Saye mulelah terkenang kat Sayang bile tengok loving kapel nie..
Suppose raye nie we all bole raya sama-sama tp situasi tak mengizinkan :( :(
Terfikir dia kena beraya atas kapal..
Terfikir ada ke ketupat??? ada ke rendang??? ada ke kek coklat peveret dia???
nak wat caner kan?? Kerjaya dia selalu menuntut pengorbanan yg bukan skit..
Tak sume org sggp keja macamtu kan..yg berbulan-bulan jauh dr yg tersayang.
Kalo saye kat tempat dia harusla meraung di pagi raye dengar takbir raye..
Seriously..
I'm proud with him..
I know my fiance tough & strong to face all the hurdles comes.
Dari jauh saye doakan dia selamat & bergumbira beraya diatas kapal kat bumi Doha tu..
saye doakan dia selalu bahagia even jauh dari saye,family & kawan-kawan..
saye kena tough macam dia gak kan..tamoo sedey-sedey :)

Maafkan salah silap i eyh sayang..
Mana wit raye utk i??? :P

Sebut pasal wit raye,thn nie thn ke 2 saye dah keja & menghulur wit raye utk mak abah,adik-adik,anak2 buah,sedara mara & tetamu2 chumel yg dtg beraya..Alhamdulillah ada rezeki lebih thn nie utk sedekah pada insan-insan yg saye kasihi.Adik-adik la yg plg excited dapat duit raye,yerlah nak harapkan sape lagi kalo bukan Abg kakak yg dah keja nie kan??



adik sonok masukkan duit dlm sampul...

Sedara mara dtg tak berenti-renti raye kali nie..tugas saye asik-asik basuh gelas & buat air la apalagi..pastu top-up kuih..letih sgttt tp sonokla coz time niela dapat jupe dorg..
yg plg wat saye speechless mestilah soklan cepumas;

" jadi ke big day ujung tahun nie???"
adehhhh..sesak nafas den nagn soklan yg hanya sayang je blh jawapkan on behalf me..Mak abah pulak tukang jawap..insya allah jadi..yek yek o jelah..Amin..Yang pasti adik saye si engineer petronas tu yg confirm kawen mac 2008! kakak dia nie tggu je org kapal tu balek.Fullstop.

Spt kebiasaan marhaban @ baraan dr umah ke umah mmg buat tiap-tiap tahun kat kg saye.
Mmg culture org Johor @ Jawa la..
Meriah habes bile dekat 100 org dtg berselawat & we all jamu dorg makan ubi rebus cecah sambal tumis kat dorg..hehehehe..time2 nielah nak tgk org kampung kan..
dah beso-beso..dah maju sumernya..
nak roboh umah saye nagn org seramai itu..
saye pon join gak marhaban pompuan..sampai koyak-koyak baju saye :P
Apa taknya 80 umah asik turun naik,pastu start motor je..hahaha..jadi minah rempit saye..
budak-budak kecik sonokla coz bole kutip wit raye..bole topup hp..huhu..
Pastu tiap-tiap umah ada makan-makan..manalah saye tak makin gumukkk
dahlah sume tegur kebuntalan saye yg makin melampau..
nak wat caner,dah Sayang suke saye camnie
ada ke patot kalo saye kurus dia nak carik len??
Macam-macam la budak muke ketat yg saye rindu tu..


Bile kawan-kawan time hingusan bertemu..happening!


Sempat gak saye & kawan-kawan SKKM bertemu & beraya 12 umah ke umah raye aritu..
tau jela da 13 thn terpisah,mmg kecok jadiknya..masing-masing dah berjaya dan tgh nak membesarkan "empayar".Bahagia dgn pasangan masing-masing.Syawal kali ini mmg lain dr yg lain sbb saye berjaya merapatkan ikatan yg terpisah sekian lama..

Mmg bessshh la balek raye..rase tanak balik Putrajaya!



Tuesday, October 9, 2007

Demam raye & Fizza Firdaus

Last nite,before berbuka puasa at home,Fizza texted me whether I'm free or not that nite after break fast.Of coz i am..She decided to see me for the 1st time,sebab dah banyak kali plan nak jupe asik fail je coz both of us asik bz & banyak hal lain je.Plan nak buka posa pon asik tak jadi je coz maklumla we all nie career women yg sangat busy.heh! Saye kenal Fizza through Friendster at my Seafarers Club..
Takdir temukan saye dengan dia,dalam ramai-ramai kat Club tu ngan Fizza nie saye paling close even kenal kat alam cyber & sms je.Dia baru je happily engaged with Zuryhimi Firdaus,Marine Engineer MISC macam My Ekhram juge.Congrats again my dear..)"
Bezanya Firdaus dia same age nagn we all & can consider as Junior my fiance la.Saye terpikir agknya Sayang kenal tak Firdaus a.k.a Black nie onboard..=)

Dalam hujan lebat & sesat barat Fizza safely arrived at bawah umah saye kat Precint 9,Putrajaya itew.
Owh,Cik Fizza upernya sgt Slim,dalam Pic nampak beso je.Then dia kata saye nie rendah je upernya.hampehhhh!

Tenkiu ye Fizza,coz jauh-jauh dtg dari Kota Damansara juz for spend ur time with me,allocated some time for us to meet & tired driving after break fast :)
I really appreciate ur effort..Fizza kata nak p Alamanda jadi saye bawakla dia g tempat main saye nagn my Ekhram saye tu.Ehehe.. )"

We all g Al Ikhsan because Fizza nak beli something kat situ..Jom candid aksi dia pilih beg;


Excited gile pilih bag nak balek kampung..


Sangat teruja dia beli beg & Dia juga beli baju yg saye pilihkan kat Reject Shop itew..
Kaler baby green lagi..nasib baik Saiz S kalo tak mmg saye dah beli jugak :P
Saye pon g Parkson beli baju Abah,dapat kaler cream yg cantikkk..bolela match nagn Abah.Saye mmg tiap-tiap raya akan hadiakan abah baju sbb abah memang tade baju sgt.Yerlah duit abes kat Anak-anak je,diri sendri dia tak pk Sgt.Love u so much Abah..=)

Saye pon dah allocate RM near 1K just for family & duit raya for my lovely parents & family on this Eid mubarak festive.Tapelah kan,utk family sendiri,lagipon bile lagi nak bersedekah & balas jasa family yg teramat byk budinya pada saye nie.Prepare raya so far dah setel,kuih raye dah beli.Baju-baju utk my lovely niece farra & dylla dah beli & budak kenit farra dah pakai ponn,Dylla je tak nampak lagi Baju mak uda dia beli nie lagi.HARUSla excited yg teramat dapat gaun & pyjama awek kecik tu nanti :) 2 org tula buah hati pengarang jantung cucu kesayangan Mak Abah yg notty & bijak.Nak tggu anak saye lambattttttt la..kawen pon tak lagi.

Then...near 10.30 pm saye ajak Fizza mamam singgah sahur kat MCD..
hahaha,tmpt tu jela yg still open.Org ramai ya rabiii..lama gile tggu,Cik fizza tak habes-habes texted her fiance to report what's going on.Haduh..sangat mencemburui kamu!
tape-tape kang tunang aku balek,tunang ko dah nek kapal dah..masetu aku pulak jeleskan ko..:P

org soh makan,dia asik SMS cik abg je..jeles tahap dewa nieh :P

Seriously,aura MCd nie membangkitkan sentimental value for me & My Ekhram.Nila tmpt peveret dia tiap kali dating,nagn fillet o fish dia.Last day dia call pon dia betau sgt rindu MCD & nasi goweng saye masak.Uwaaaa..:( :( tetiba jadi super emo teringat & rindukan dia.Nak aje saye fly,hantar MCD & hug dia kat sana.Aura-aura rindu memang buat saye selalu jadi addicted dgn dia yg bernama Mohd Ekhram Sharif.I miss every single thing bout him & hari nie cukup 4 bulan saye tak nampak muke & senyuman kanak-kanak ribena dia :( :(

"Kamu..tamooo nanges eyh Yat! u have to be strong.. Dia selalu ada dlm hati kamu,tak penah jauh & sure rindukan kamu jugak.. Yes dear..I will be waiting u,even 1000 tahun lagi..i promise u my love.."

Ingat nak makan porridge tapi sold out la pulak..Lastnya saye banje Fizza makan happy meal Beef Burger je la..Saye tak larat dah nak makan double cheese saye.Ingatkan nak wat sahur,upernya jadi rezeki semut dulu.Tapelah..We all makan sambil sembang-sembang bour our other half,This Mrs Ekhram & Firdaus to- be memang sgt serasi bersama coz sama-sama friendly cume Fizza tak byk ckp cam saye :P

We share bout our experience,involve with Cinta PJJ yg bukan calang-calang org boley face.Definitely,it hard for us to face,need a lot of sacrifice but we must take is as challenge in life.Takdir dah tentukan saye & Fizza jupe our fiance yg cari rezeki keja macam tu,So by hook or by crook we have to be more understanding & suportive.Dah kite sayangkan dia kan Fizza..tak perlu dikesalkan.Sebab sure mmg ada hikmah disebalik kepayahan ini,am i rite?
At least,when our man sailing far away,we can comfort each other kan??

Meeting with Fizza was end up nearly 11.30 pm..Mata saye & fizza dah macam garfield masetu.Dengan Ujan yg maha lebat kat luar,sgt beshhh kalo hug tweety & berselubung nagn comforter saye.Tenkiu so much Fizza..Next time kite "ngedate" lagi eyh..
G tgk movie ke,bowling,hang out somewhere..lagi besh kite bawak our Nelayan laut dalam kuar together-gether.Tenkiu for ur support all this while..
May this friendship would last forever..muahksss..








Friday, October 5, 2007

Happy call from Sayang

Finally,after 25 days without any calls and news..Sayang called me at 10.10pm last nite!
That time,Saye baru je balek solat terawih with my housemate Cik Eyta Cantekk..:)
Finally,Allah answered my prayer,to hear his voice again.
Thank u Allah..Maybe Malam 23 Ramadan itew mmg ada keberkatan yg tersendiri.
Memang pon,kan malam ganjil..mana tau malam lailatul Qadar ke..
So kena lebih banyak berdoa kan!

Saye seperti bese mengantuk yg teramat sangat,padahal berbuka just makan bubur ayam masakan saye sendiri..Bergolek-golek depan Tv & bersiap utk tido seperti biasa.Tiba-tiba
Handset saye berbunyi lagu raya yang sayu bangat..
Then +0301! owhh that must be Sayang yg call saye! Rasa nak melompat kat situ gak..:) 2 kali dia call tapi terputus.Napa nie??

Then..
"Helooooo u.." i heard his voice
" Helloo Sayanggggggg!" Me answered
"U cihat ke??
"i tak cihat,sakit tekak arini,cam nak demam je u.."
" la cian u,lama dah,u buat apa nie??"
"baru arini je..i baru nak tido je Sayang..baru pas solat terawih tadi"
"ohh g ngan sape??
"Ngan eyta la sayang..wat 8 je kat surau bawah nie.."
" That's gud Honey.."
" Selamat posa Sayang..tak sempat nak wish u lagi kan?"
"A'ahh kapal i nie takleh turun la u..tu yg taleh call u..tak ada tmpt nak call"
"Owh ok,ingat u lupa dah kat i" :(
"Hish takla u nie,tau tak i siap mimpi-mimpi kawen nagn u tau honey.."
"Really??? wahh camana tu?"
"a'ahh mimpi akad nikah,pak imam tu tye i rukun islam apa"
"la..kacang nya soklan imam tu Syg.." sambil we all gelak-gelak tak hengat..
"I misshh u so much.." saye luahkan apa saye rasa.
I pon u..windu u sangattt.."
"Oklah u i taleh cakap lama-lama nie,u call me back please..ni no kawan i 88888888888888..
"OK sayang,i call u jap g eyh"

Then talian pon terputus..just tak smpi 10 minit bercakap..
puas??? of coz la tak..sebulan taw tak pat cakap ngan the one yang saye sayang..
Sebulan tu bukan sehari..

Then i try to call him back..coverage Maxis agak teruk malam tadi..
Ntahapeapentah..kejap ada kejap takde..
sayup-sayup je suara sayang kat talian..
Yerlah Malaysia-Doha bukannya Dekat
Beza 5 jam tu time Zone,dia baru nak buka saye dah nak solat witir dah..
Finally cakap punye cakap,sampai tak henggat 1 jam 15 minit saye dah call dia..
Confirm ratus-ratus gak nie my bill..tapi tapelah..
Qada' Balek sebulan yg lost contact tu
Sayang beberapa kali soh saye letak phone,dia kecian saye kena bayar bil byk nanti.
Tapi saye refuse,saya tanak lepaskan saat "bersama" cam nie..
Saat saye bole dengar dia bercerita & saye bole manje + mengomel apa yg jadi sebulan ni..
Bukanya senang nak dapat call lagi..taulah kat tgh laut.
Macam dapat berlian kalo dapat call tu =)
Sebulan not keep in touch,macam-macam terjadi..
Posa dah nak abes,aidilfitri dah makin menjelma nieyh..
Sebut pasal raya,cian kat MyEkhram sebab dia kena raya lagi kat kapal tahun nie..
dah masuk 5 thn dah raye kat kapal..
Suppose thn nie bole raya kat darat,tapi visa dia ada prob la pulak..
Hampeh betul..ingatkan bolela pakai baju sedondon kaler oren thn nie :(
baru plan nak hadiahkan dia baju melayu teluk belanga ( baju johor) kat dia
nampak gayanya akad nikah nanti ajela bagi baju melayu.

Saye paling kecian & sayu bile My ekhram kata dia sangat rindu masakan saye..

" U,makan kat kapal nie tak sedap..i rindu nak makan nasi goweng u masak"
"la,ciannnye hubby i nie,okla nanti i masak nasi goweng ngan udang kunyit peveret u tu ok.."
"yay i suke.."
"Sedap ke i masak u? patla balek nanti i masak sume yg u suke sayang.."
"i rindu MCD gak u.."
"MCD? nanti i belanja u eyh..u pon kena belanja i gak taw..nak rase bonus org kapal"
"bonus??? tataulah masuk ke lom,kalo ada bolela kite kawen"

kawen??? yayyayyyay!
Hmm we discussed a lot about our wedding proposal,planning nak wat majlis kat Johor,
Putrajaya & also cadangan mak abah yg soh akad nikah dulu tu.My Ekhram just listen and he told me tgkla pada situasi kewangan nanti macamana..Hmm oklah sayang,kalo dah stabil nanti kita proceed jela wedding kita kan.Sooner or later,kalo dah memang kite destined to each other,kawen gak nanti.Kita kumpul duit sama-sama & doa sama-sama oke..=)

Kita doa yg terbaik aje eyh Sayang..
Nie malam-malam terakhir Ramadan nie jom kita panjatkan doa pd ALLAH semuga dia permudahkan semua urusan kita.Nawaitu kita nak bina masjid tu pon dah dapat pahala,niat yg baik disertai usaha yg ikhlas kerana ALLAH.Mudah-mudahan impian,desire,passion kite nak hidup bersama dimakbulkan nanti kan,Sayang?

U jangan risau eyh sayang..no matter how hopeless,i kat sini tetap setia kat u..
Menanti kepulangan u utk merealisasikan golden dream kite itew..
Nothing gonna change my love for u..

The called ended with his pesanan penaja;
"Selamat hari raya,maaf zahir & batin.."
lagi u..takkan tu je pesanan u lepas sebulan.." ( nada mengada2 )
"Take care,lenkali u bole call i lagi.."
"lagi u..sayang i lagi tak hari nie??
"sayang.."
"semalam sayang tak??
"semalam,hari ni,esok dan seterusnya i sayang u.."

heh,that what i want to hear Sayang!
Tenkiu..I sayang u too..sangat-sangat..lillahi taala..
I never regret to have u in my life..
Even i selalu kena survive alone hari-hari..
Serius!!

Finally,Last nite i solat witir & slept with smile :)
Thank u ALLAH for this happiness
Betullah penantian itu satu penyeksaan,tapi worth it sebab saye tau dia sayang saye & "hatinya" mmg milik saye..Amin..



Thursday, October 4, 2007

Break Fast with Emmi @Yankies Hut

Semalam Saye g buka posa with my bestprenz wedding..ehh my bestprenz la Cik Emmi yg becok lagi happening orgnya.. dah 3 hari berbuka kat luar aje..Kelmarin kat hotel..punyerlah melambak makanan..smpi termengah-mengah makan.Tenkiu bank rakyat 4 belanja corporate team,PBLT =)
Maka,spt dijanjikan saye ngedate dgn Emmi Hitrawaty utk buka posa semalam.

sape Emmi?? ala awek kurus from melaka tu la..yg comey,cute miut..
Sangat talkative macam saye,gile-gile yg amat & sape-sape kenal dia mmg macam dah 18 thn kenal..Dia type easy going,gile babas,suke bercakap,kelaka,very gud listener,emphatic,friendly, & most of all dia mmg beshhh gile la to be frenz..saye tingat lagi mase dia last day kat PBLT,dia resign coz nak proceed career dia as Financial Consultant.

Emmi,ex staff PBLT cum my bestprenz yg gonjeng


sementara tunggu waktu berbuka,Emmi sempat pose cantekkk :P

Saye nangis-nangis sedey,dia apatah lagi..meraung terus.Kiterorg nie nmpk je brutal tapi hati soft gak..Yerlah kat PBLT la kami kenal,byk persamaan,same character,sebaya & we are very close even kenal since jadi officemate.Hari-hari balek keja sama-sama sambil menyanyi2 dalam keta pastu g makan kat mana-mana tmpt yg beshh.Emmi pulak mmg kawan yg sgt tak berkira..tiap kali kuar makan mesti dia aje nak bayar,kadang-kadang gado-gado nak bayar nagn saye.Saye nak bayar,dia sebok nak bayar gak.Serius,tak penah jupe kawan cam dia.Mmmg saye rindu kenangan itew.

Tingat lagi we all nangis last day tu,My Ekhram pon ada that time..
Dialah jadi tukang pujuk saye,menangis kat bahu dia..
Nasib baik ada Sayang yg buat saye calm..

"ala nanti free kite jupe lah Emmi eh u..jgnlah sedey " My ekhram pujuk
"U,i tak beli lagi prezen Emmi "
"Tape u,u lah hadiah terbaik utk dia actually,friendship u all"

Touching sgt bile dengar Sayang cakap camtu,betul gak..harga sebuah persahabatan mmg tak ternilai dengan apa-apa kat dunia nie.Sebab..mmg betul kawan sejati plg susah nak dicari kat dunia nie.Kawan time happy ramai kawan time susah seriusly mmg sgt payah ada.

Pengalaman juga mengajar saye berhati-hati utk memilih kawan sebab tak sume org bole kite buat kawan.Ada tu depan kita nampak sgt baik,innocent tapi kat belakang mengutuk-ngutuk & tikam dari belakang.Spesies kawan makan kawan..kita punyelah baik ngan dia,tp sggp dia betray kita.Apa punye orglah macamtu..:(

Bak kata Eyta,dia pggl saye "sahabat" juz kerana saye mmg betul-betul" sahabat"
Tenkiu u all..Emmi..Eyta..korang memang the greatest of all..
I'm so thankful to have friends like u all ..muaksss =)
Patotla "Incik Sarip" kesayangan saye bagi kuar ngan u all je :P

Posing tak henggat sebelum melantak dengan jayanya..=)


Dalam situasi saye yg byk sedey & lonely coz Sayang jauh dari saye,i can't deny i need my frenz to be my side,to comfort & motivate me.Saye rase strong bile ada kawan2 yg sggp share susah payah dgn saye,even dorg tatau cinta PJJ nie camana.At least kata2 semangat dari dorg buat saye makin tabah & kuat hadapi segala ujian yg datang.Macam nowla,sayang tak call saye dah dekat sebulan.Memang down gile mood nie sometimes.Calang-calang org mmg takleh nak face!

As we plannned,yesterday Yankies Hut, Bangi was the place we break fast together.Seawal kul 6 ptg dah q kat situ coz tau sume org nak buka posa & fullhouse la nanti.Ramai kapel-kapel jelah kat situ & tu yg buat teringat kat Incik Ekhram. Emmi tak penah g sini but saye penah ke sini beberapa kali,the latest with myEkhram mase the last dinner with him before go to sailing.Oklah makan kat sini,reasonable price & taste pon not bad..tempat pon cantekk ala-ala dalam hutan gitu..happening giles..promote la pulaks :P




menu berbuka kami,ikan siakap 3 rasa..tak henggggattt..



Sutung goleng tupung..ampun Sayang,lenkali i nak makan lagi :P



Emmi yang dah "raye" pon sgt excited buka posa cam Saye.. Macam-macam menu kami yg mmg peveret macam Tomyam campur,Kailan goweng,sotong goreng tepung (alamak matilah Sayang bising saye makan seafood :P) & plg marvellous ikan siakap 3 rasa tu..Cume manis ckit je ikan tu..tapi kira oklah..Alhamdulillah kenyang..with RM 40 for 2 person kira worth it la tmpt yg ala-ala exclusive cam tu..
Lenkali musti ajak sayang g sini lagi..
Neway,tq emmi coz belanja aku lagi semalam..
Lenkali aku banje ko pulaks eyh!

We all pon makan sambil menyembang & gelak tak hengat..
Cik emmi tu mmg penuh lawak spastik & sarcastic,jadi penat mulut saye gelak smpi sakit perot dengar citer dia yg macam-macam..

After solat maghrib,kami pon cergass terus ke Mines..Kunun2 nak cari baju My Abah..
Last-lastnya as usual beli tudung donatello bunga-bunga cinta kegemaran saye & Emmi cam dalam gambo-gambo nie.Kami mmg donatello addicted..Tak gemar sangat bawal-bawal nie sbb org dah bese pakai..Tapi dah byk pattern la pulak tudung nie skrg :(

Then,Cik emmi pon menidorkan dirinya yg kepenatan bangat di bakal "penthouse" saye & Encik Ekhram after kawen nanti..saye siap termimpi-mimpi dating with my Ekram last nite :D
gara-gara sgt rindu kat budak muke ikan goweng saye itew..
Budak tomei saye yg tak pat dikesan sebulan kebelakangan ini..

"sayang..miss u badly,dear :( "




Tuesday, October 2, 2007

Buka Posa Geng Bujang PBLT

Geng bujang & muda mudi lah sgttt PBLT,tapi ade je yg tak available hah!

Yesterday,Break Fast with all the bachelor lah sgtttttt PBLT was held at the Coast,Alamanda. Sape yg join??? For sure la the hottest bachelor in town .
Yang kelakanya,yg jadi organizer buka posa geng-geng bujang nie dah tak bujang iaitu kak Waniey :) tapi dia sgt eager nak kumpulkan kami yg bujang-bujang nie..
Tu yg tambah nama jadi kelab Muda Mudi bawah 30..
Means ada beberapa org taleh join dah thn dpn!
opss..my Ekhram pon dah nak abes kalendar thn depan..

Tenkiu eyh Kak Wanie..:)
For organize this break fast,bagus kite sume dapat bersama-sama..
Selalu sume bz keja je,tak smpt nak bersosial..
saye mestilah join..Mana tau nie la thn terakhir saye jadi bachelor kan??
Kot-kot tawun depan saye dah jadik Mrs Ekhram..
Tapi Saye doa ramadan thn depan saye memang dah berdua lebih baik dgn dia..
Tapi ada ke beza bujang or married bg saye yg berhubbykan sailormen yg jarang balek umah itew :(
Hmm..tak kesahla,yg pntg status tu dah kawen kan??
yang penting happy.


Wanie,Me & eyta tgh tggu nak buka posa sambil posing tak hengattt =)




Kak Yus yg ala-ala bujang dgn Cik Min yg nak mengakhiri zaman bujang tak lama lagi :P


Kak wanie the organizer yg macam bujang lah sgtt tgh tggu nak buke posa ngan jayanya :P


Buka posa semalam mmg pueh hati la..
Dengan Caj 33++ tu worth it la makan sampai nak muntah..
Macam-macam ada..tapi yg sedap tu ayam masak rendang dia,mmg best..
Dengan segala desert,buah..mmg beshhla..
Hasrusla bawak My Ekhram g sini nanti makan-makan after dia balek sailing..
Kalo dia ada semalam confirm ajak dia sekali..
Coz puas hati bawak dia makan-makan camnie..worth it sbb dia kuat makan..
Hari nie pon ada break fast with Bank rakyat kat cyberlogde Hotel,Putrajaya
alhamdulillah murah rezeki bulan posa nie..
Teringat kat sayang atas kapal tu..camanalah dia posa..tengah laut dalam tu.
Buka camana..sahur camana..
Sedey pulak bile teringat dia :(
Ptg semalam Mak dia call saye;
" Lam ada call yat tak???"
"Tade,napa makcek?"
"Patotnya dia dah bule balek dah nie..dah abes contract 3 bulan"
" yerla,yat pon risaukan dia nie..sebulan dah tak call yat"

See..mak sayang pon worried bout Sayang..saye apatah lagi..
1001 perasaan bile dekat sebulan sayang tak call saye,tak sms & without any news :(
Duhai Hati..tabahla..Yat,Be strong eyh!
Dia just g keja,for our own sake,doakan je dia selamat
Sooner or later dia sure balek ke pangkuan kamu..Insya allah..

Mak My Ekhram call Encik Juhaizi Planning Manager tu..
Then officer tu kata suppose my Ekhram dah bole balek lama dah..
Reliever pon dah ada..dah tu???
The prob is Visa dia org Arab tak endorsed lagi..
Ape punye lembab tahap dewa dah org Arab nie keja
Dia tatau org kat mesia nie demam-demam rindukan org yg disayangi
Mak dia & of course la ME!
Saye tergelak bile my Mak in Law to be cakap kat officer tu My Ekhram kena nikah that's y kena balek cepat..pandai mak sayang bagi reason.
Ade pulak gelak kamu nie yat??
Aminkan ajelah kan..
Kan mmg hasrat saye & sayang nak end up with akad nikah this end year gak..
this yeat tinggal 2 months jela..
2 months to go??? Makkkk..maknenya saye dah tak akan bujang lagi dalam 2 bulan lagi?
Cepatttnyer..am i ready?
Eyta pon wat muke sedey bile saye betau..
Sedey plus happy coz sahabat dia nie nak kawen dah..
Amin..ko doa jelah jodoh kami kuat eyh ta,turn ko pon sure tak lama lagi..
Ko baek sgtt,sure dapat guy yg baik as ur hubby..percayalah janji ALLAH..

Saye Call Encik Juhaizi gak..
Then as the same question as Mak sayang..
He told me the same..Kena tggu Kedutaan Arab Sign Visa
Dorg wat keja lembap bulan posa nie.
"Lama lagi ke Encik???"
"Dlm 1-2 weeks la..takleh nak janji..Kalo awak nak nikah better buat bulan 11 la"
"hmmm camtu ke,tade ke alternatif saye nak contact dia..emel ke apa..??"
"Emel?? tadelah"
Means saye kena tggu gak Sayang turun kapal & call saye..uwaaaa :( :(
Dah 23 hari saye tak dengar news dia..dengar suara dia..
Macamnie bule stg demam balek nie :(
Nasib baik mak sayang call..terubatlah gak demam rindu nie..
kalo tak saye macam jasad tanpa nyawa je melalui hari-hari kebelakangan ini..serius!
saye pura-pura happy..padahal dlm hati :(

Tapela kan..bukan salah sayang pon..
Situasi yang buat dia taleh nak balek kan..
Situasi yg buat dia takleh call saye..
saye sedey & rindu..
saye rase dia pon rase yg sama..
saye takleh tingat dia,tiba-tiba cam rasa nak nangis..
Sabarlah yat,nie sume dugaan ALLAH
Dugaan nak bahagia mmg camnie
U have to be strong
Big Gurl doesnt cry,babe!
Bulan posa camnie bykkan doa,then tawakal pada Allah je
Mudah-mudahan dia selamat & sihat
Mudah-mudahan kasih syg dia pada saye tetap macam dulu..
No matter how hopeless..saye tetap nak tggu dia balek
Di satu hari yg indah..
Can't wait to see his face,his smiles again..
Till we meet again Sayang :)