Tuesday, July 8, 2008

Bila SEPI memelukku

Tik tok..tik Tok already 12 midnite.

Rase taleh nak tido agi
:) :)
Lately nie asik tido lambat aje dek kerana penangan demam rindu!


Macam tak ngantuk agi coz i'm waiting my beloved hasben call me.
Dia habes duty on 12.00 so sbg isteri yg solehah harusla saye melayan dia dgn baik kan?
Kengkadang cian hubby saye,dia call saye dah tido.
Nak wat caner kan dah saye keja siang,dia pulak keja tak kire siang malam =)
Cian my hubby..

Saye baru je balek from Alamanda watching "sepi" with my fwenz.
Sangat besh oke citer tu!
Rugi sape tak tgk sbb jalan ceritanya sgt digarap dengan indah & melankolik.
Saye plg shuke sinematography nya yg chantek.
Jalan citanya pon tadelah meleweh & jiwang karat semata.
But it's really full of mesej..Serius tak tipu!


Paling terkesan kat hati saye part hasben & wife lakonan Tony Yusuf & Rozita Che Wan tu.
His wife meninggal sbb kemalangan then her hasben sgt rase guily sbb tak selamatkan wife dia.
Her hasben mulanya cam tak concern her wife feeling then bile his wife dah tade baru dia sedar.
Gitulah manusia kan??
Kalo depan mata selalu buat tak peduli aje.
Serius mmg nanges saye tgk babak tu,sedih sgt.
Dengan backround music soundtrack yg taching juge buat saye serta merta emo :P

SEPI buat saye..
Serta merta teringat kat suami kesayangan saye yg jauh.
Suami yg dah lebih sebulan tak jupe.
Sebulan +++ juge tak nampak senyuman dia.
For sure than one months i really miss his passionate hugs & kisses too..
tipulah kalo kata tak rindu tu sume!

While watching SEPI..
Rase dan-dan tu gak nak cium tangan hasben & minta maaf kalau ade salah silap saye.
Rase dan-dan tu gak nak pelok dia oke.
Seriyes!!
Sometimes saye rase mcm tak jadik isteri yg sempurna buat dia..
Hmm.. :( :(
I'm so sorry sayang..
I never mean to make u hurt.
Please forgive me,i really need ur blessing in everything i do..
I know ever since i step into ur life i had so much mistake.
And i realize my heaven is in your hand.
Honey mau jadik isteri terbaik hubby dunia akhirat..

Ahhh emo sudah..
:) :)


Hmm actually today i'm so damn happy coz after 11 days,hubby call me.
Yay!
Alhamdulillah.
Praise to al-mighty for give me so many blessing to us.

What cam i say..
Tak terimagine how happy i am mase dengar ringtone yg saye set khas utk dia.
Even less than 10 minutes our conversation,i really feel so excited.
Cam release jiwa kacau selama tggu dia.
My motivation nak keja pon naik semula.
Dah topup balek bekalan kaseh syg =)
Kalo tak saye rase mcm sgt empty dalam hati & jiwa saye selama dia tak dpt dicontact.
Kosong sgt oke!

We chit chat juz to know camana cihat ke tak..
Camana keja & etc.
hubby tanya dah shopping ke elaun nanges dia bagi??
ahaks!
for surelah sayang..
I dah beli 3 pasang baju keja peveret saye kat NICOLE last weekend.
Sgt chantek & damn cheap too =)
Gile gaban bersesak kat SOGO last-last shopping kat Alamanda je.
Honey tamoo habeskan elaun nanges tu,simpan utk Rayyan & Qiestina kite nanti :P
Terima kaseh hubby..
I will be ur very amanah,fatonah,siddiq minister of Finance oke.
Dun worry k sayang..wifey u nie sgt berhemah orgnya.
Berjimat cermat.

Thanks so muchie hubby sayang..
For made my day fill with ur infinity luv again =)
Dirimu sayang bertakhta di hati kini & selamanya.
Hingga alam syurgawi kita kan bersama layari bahtera cinta ini.
Insya allah..

"Tanpamu..malam menemani aku
Sepi memelukku
kaulah cintaku,kaulah syurgaku ( Quote from "SEPI")

Ya allah Ya tuhanku..
Jadikanlah kami pasangan suami isteri yg saling mencintai dikala dekat
Saling mengingati dikala jauh seperti cinta Muhammad S.A.W & Siti Khadijah.
Tabahkan hati kami untuk meneruskan perjalanan cinta terindah ini
Satukanlah hati kami hingga ke akhirnya.
Kurniakan kami zuriat yg soleh-solehah pengikat cinta.
Amin Ya rabbal alamin..

terima kaseh chenta hati belahan jiwa atas kasih sayang & kesabaranmu..


My love..
I love u very-very strong!

6 Komen korang:

home loans said...

very awsome.


home loans

++ allyza ++ said...

yat...aku tak dapat bayangkan kalau aku kat tmpt ko..skang nie pun walaupun kitorg tak leh kalau tak jumpa walau sehari.tapi bila kenangkan jarak kitorg yg jauh walaupun dekat..heheh terpaksa la berkorban..jumpa hanya skali skala..kadang2 bila dah jumpa..dah bersama sehari pun tak puas lagi..pisah sekejap hati ni dah rindu yang amat sangat.kalau kawin ntah cam mana ntah..tp trus terang yat..aku tak leh jadi sekuat ko..betul...ape2 pun..sabar banyak2 ok...tabahkan hati kay...

Yat Ekhram said...

hmmm zaleha..

tulah berat mata memandang berat lagi bahu memikul aku nie oke :)

Ko tau tak kdg2 malam2 aku nanges rindukan dia,kdg bkn sengaja nak nanges but the memory with him cam menari-nari depan mata aku bile jek masuk our sweet bedroom..aku cam rase nak pelok cium hasben aku tau.Sbb aku nie type manje gak actually,kalo dia ada pagi2 je dah ada singgah kiss kat pipi sekali,bagi naik motivation nak p keja..:)

Hmm tapi aku yakin allah maha mengetahui tiap apa yg dia rencanakan utk kita.Sure ada hikmah
atas apa dia takdirkan utk kita.
Maybe we all akan happy smpi bile2..

Hmm ko doakan la aku cpt dapat baby.Seiyes aku rase sgt eager nak ada my rayyan or my qiestina coz tulah nanti peneman aku kala rindu kat hasben aku.Tadelah aku angau cam skrg.Nasib baik ada internet kat umah buat aku bz.

ahhh..seee air mata aku dah jatuh nie..pepagi dah emo.Nasib bosh kuar meeting :P

Hmm doakan aku teros tabah oke.Another 2 mths 2 go br dapat hugs my hasben..wait with patience.

aziezainal ~~ said...

akak...

be strong..

and always be stronger...

Allah dah bagi akak satu lagi anugerah yang dia tak bagi pada orang lain..

sbb nya Allah tahu akak adalah insan istimewa yang mampu untuk tahan semua nie..

azie ader utk jadi shoulder when u need me k..

love u

*hugs*

Yat Ekhram said...

tq so much azie adikku sayang..
For ur support all this while..
Yups Allah pilih kita dlm ramai2 sbb dia tau kita mampu face this kind of situation.

BTW,Abg Ekhram dah ada kat tgh laut semula :(

For 2 weeks will lost contact again..
Rindu-rinduan semula.

Tapela kan,kite doakan dia selamat.
Dia g jauh dr akak utk mase depan bersama.

Moga2 allah limpahkan kita ganjaran pahala atas segala kesabaran..insya allah =)

shaza said...

sabar ye, pray for u to be strong..always
jgn sdih2 k
if ur hubby tau u sdh2 cmnih msti die pun sdh coz tinglkn u for his work
msti die pun nk 24hr sesma kn
waitin w patience k =)