Friday, August 8, 2008

Ade apa dengan 08.08.2008??

Phew!

Time flies so quickly..diam tak diam sampailah 08.08.2008 dah arini?
Neway ape yg menarek bangat tarikh nie??
Kalo org cine sume kata no 8 tu manyak ong woooo..fengshui baek punye.
Tapi kite org islam nie bole jatuh syirik kalo percaya tu sume.
Kan kuasa Allah mengatasi segalanya.

Well,ade ape ngan 08.08.2008??
Saye sudah habes bayo posa ganti sebanyak 8 hari itu dengan jayanya!!
8?? adeh 8 agi tu..
So malam ni kire dah raye la kan..
Alhamdulillah =)
Tibela masenya kite sume akan sambut ramadan Al mubarak next month.
arghh beshnye..
Sy sgt teruja posa kali ni sbb buat kali pertamanya memegang status "Puan Ekhram" saye kan sambut posa & insya allah raye dgn hubby.
Bolela ajak hubby p solat terawih kat Masjid Putra pulak.
Insya allah..
Dan pastinye spjg 30 hari tu sy kan jadik chef terhebat utk suami sy masak lauk berbuke & sahur..
Beshnye..i like it :)
Saye suke tgk hasben kesayangan sy makan ape saye masak hokeh.
So damn happy,seriyes.



Btw..08.8.2008...
Dulu sy penah berangan mau kawen today.
Sebab i like no 8 like damn.
Dunno y,sbb byk kebetulan 8 dlm hidup saye kot.
Lahir "82",Hubby lahir "78"
Then hubby pulak mau percepatkan tarikh kawen,tu yg selamat dah kawen 16 march 2008.
Ala 8 la gak kan..2008 :)
and hubby give hantaran of coz 8888.88 juge aritu..nak jugek :P
Ckit-ckit sebut no 8 jek.
Ngehehehhehehe....

Neway,today..
I wanna wish selamat pengantin baru to Ila & hafiz.
Both of them are my fwenz from seafarers club.
Hafiz is my hasben besh fwen,penah sekapal dulu.
Congratulation and welcome to married club.
Semoga korang berdua berbahagia melayari kapal chenta bersame.
Melayari alam perkahwinan yg sgt besh nie smpi akhir hayat.
Pasnie cepat ckit buat anak kapal k =)
Insya allah hubby alik nanti kite ngedate sesama eyh!

Dan pastinya bulan 8 tawon 2008 [ bulan nie la tu] incik hubby kesayangan sy suda mau sign off.
Sign off?? hape kemenda tu?
Ala dulu pon sy tak faham istilah org kapal tu,hubby betau br faham.
Sign off means dah bole balek ke pangkal jalan la.
Dah bole balek umah bersama family,cuti-cuti mesia.
Clear?

My waiting time tggl 3 weeks aje lagi.
Insya allah kalo tade aral before merdeka day,balekla chenta hati sy to our sweet home.
After 3 months oke tak ketemu.
Rindu banget same hasben sy.
ntah makin chubby ke makin keding sy pon suprise neh oke.
Pasnie kena persiapkan ape2 yg patot mau menyambut kepulangan duli yg maha mulia hasbenku..
Tukar bedsheet..tuka comforter..beli perfume lovely lace meromantikkan bilek we all.
Mau pasang lampu ikea yg lama tak gune since tido sorg-sorg tu jugek.
* Demi baby making jugekk * [ gatai gile statement,kontroversi nie]
Ceh,mcm-macam plan dah ade dlm kepala nie demi hubby.
Hasben kan!!
Korang yg dah kawen sure sgtla memahami kan :)

Cepatla mase berlalu..
Sy tak sabo suda mau ketemu lelaki itu.
Lelaki yg buat siang & malam sy happening bile dia ade.
dan kerana lelaki itulah saye rase kuat menjalani hidup ini sendirian.
Owhh..ur my greatest motivator of all sayang.
Bcoz of u,i realise the meaning of life.
He taught me a lot of thing that make me realise that true love needs sacrifice,trust and faith.
Thank u sayang.
i'll be right here waiting for u.
Semoga hari yg indah tu buat kite berdua selamanye disini,dihati kite.

Haih,next week MIFC ( Malaysian International fireworks Competition) ade lagi like last year kat PICC..
Kompem org ratus ribu agi membanjiri putrajaya yg diterangi warna warni.
Chewah,cam meraikan kepulangan hubby pulak ada bunga-bunga api bagai.
12-29 august oke.
Start show kul 9.30 malam,chantek gile la percikkan munge api like last year.
Tawon lps Ostrolia dah menang,hope thn nie mesia pulak.
12 August mesia team,harus p tgk neh!
For more details just log in
http://www.mifc.com.my
Dekat gile jek ngan our home.

masya-allah santekkkkkkkkknye!


Sape mau ikot tgk munge api jommmm!

Monday, August 4, 2008

Welcome to Wifey Club Hawa & Lina

Hohoho~!

August ni nampaknye musim kenduri kawen =)
Musim insan-insan berchenta memeterai janji sehidup semati.
Musim membina masjid.
Alhamdulillah..

Sy baru balek dr Johor to attend 2 wedding involve my beshfwen Hawa & My sweetie kazen,Lina.
So gorjes & beautiful wedding ceremony i can say.
Bilemana 2 insan disatukan dgn ikatan yg sah lepas bertahun-tahun menyulam cinta.
I'm happy for both of u.
Sharing this happiness too =)

Saturday,Aug 2,2008

Sy mustilah mengattendkan diri ke majlis resepsi my old fwenz since primary school.
Lame gile lost contact ngan Hawa nie actually coz after UPSR dia msk boarding skool.

Tup-tup terjupe balek sbb sy receive her resume to apply post Civil Engineer at my opis.
Kecik gile kan dunia,lama terpisah sekeping resume yg dihantar ke HR buat persahabatan yg terlost contact bersmbg semula.
Mase belek-belek shortlisted Resume muke dia terasa;
" spt penah ku lihat..tapi dimana yaaa?" Ahaks!
Terosla keep in touch kat friendster & Ym pehtu.

Oh oke wedding Hawa yg bertema pink & purple look so suwitt.
Sebaik sy smpi kat sane,panahan flash from my wedding photog menerjah muke sy.
For sure Hawa hired Abg Rahmat yg marbles tu utk mengcaptured every magical moments on her very special day too =)
Dia jeles gambo kawen sy sgt santek.
Teruja habes teros hired Incik Rahmat Ali yg giler-giler itu.
hahahahaha..
" Abg Rahmat,bile mau banje yat & ekhram ni??"
"byk dah introduce kwn2 hired Abg as official wedding photog ni!"
Yat tamoo Makan kat Kluang Station,mau makan Kat Prime City bole :P
( Demanding gile sehhh)


Pixas taken by My 8.0 MP ,Olympus:


[ Ready to go Hawa Wedding Reception,baju baru neh tau..;P ]


Si bongsu yg gedix jugekla yg temankan kakak dia p wedding Hawa..dah Abg Ekhram dia tade kan..



And here pixas taken using Nikon D200 By Abg Rahmat =)
He just emel this pixas to me.
Spt dijangka ianye Sgt marbles & gile sharp la!

To Hawa;
Hawa..sgt tak rugi oke,aku dah tgk kat fotopages gambo wedding eko sgtla chantek. Aku rase mau bersanding lagi tau..yg eko & hasben shoot outdoor kat gunung lambak tu sgt suwittt oke..

Adeh macam paparazzi pulak la Abg Rahmat,nampak sy dtg je teros dia snap-snap muke ex client dia neh! Berpinau dgn kilauan flash dah muke..rase mcm artis la pulak..hihihi..




[Finally budak kecik join Wifey Club :D ]
Ohh si manis 16 pon mau amik berkat??


[ Tq to Abg Rahmat for this gedix pixas,sgt santekkk oke! ]


With peranten & geng-geng Mak buyung Sue & Rahi..bagi ckit berkat mommy to be kat aku & hawa!



Moments with newl weds & fwenz captured by Hawa official Photog.



Me & bakal peranten Nov 2008,Zubaidah..kena snap jugak!



Owh si manis 16 jugek jadik mangsa "tembakan ajaib" Abg Rahmat :P

Saye sgt shuke time wedding Hawa,Abg Rahmat bagi My wedding pixas siap berframe Saiz tatau berapa R,tapi gile gaban beso.
Ala-ala magazine peranten tu! hahahha..

Harusla pasnie digantung dlm bilik we all tu =)
* Cepatla Bee balek..nak tgk tak gambo kite sgt chantek..*


Majalah pengantin cover page yat + ekhram edisi bulan 13,harga Rm 8.88 senaskhah. dapatkan di pasaran seblom kehabisan..ngehehehehhe~



Meraikan cinta again..
continue with my kazen wedding on Sunday,Aug 3 2008


Oke cam bese sy takkan meninggalkan digital camera kesayangan sy itew.
Sy jadik ala-ala Saiful Nang mengcaptured every moments dari Majlis Khatam till bersanding.
Just using my
Olympus 8.0 megapixel pemberian hubby(pasni kompem mau mengepow incik hubby Nikon D80..hihihi..bole kan Bee??)

Penat gile rewang dari pagi smpi ke lewat malam tu,beselah kat kampung kenduri kawen teramatlah happening!

Alhamdulillah my sweetie kazen,Lina selamat diijabkabulkan dgn Incik Shah around 9.30 am @ same place my solemnisation ceremony,Surau Al Taqwa.
Suasane sayu menyelubungi kala akad & lafaz taklik dilafazkan.
Nasib baik tak banjir surau tu.
Serta merta sy tingat kat Hubby mase our akad aritu,so taching moments.
And i still remember my hubby perform very well,juz sekali lafaz aritu.
Proud to u sayang =)
Alhamdulillah,sah suda this love birds disatukan sekaligus selamat menempuh alam baru.
Yay! kazenku suda join wifey club!!

Snap-snap the moments;


Muke-muke gumbira Kazen sy & hasben after Akad Nikah! peace tak tggl..


owh welkam to the family incik Shah =) hubby jek tade mase nie :(


Newlyweds Candid moments by Yat's Syndrome..most likely this pixas..suwittttttt!


And My cutie Niece tetap mau enterprame jd flower girls jugek =)

Reception Ceremony;





Ready to go my Kazen house with the special pressie & again baju baru ku yg menjadik kejelesan ramai.Hadiah kawen from my colluages tu =)


yeahhh..finally my kazen join Wifey Club tooo =) Congrats bebeh!


Warm wishes From the cousins:Yat Ekhram..special editing neh!


Kazenku bergolek-golek bahagia menanti incik hasben dtg..len mcm jek na? :P



Muke bahagia dapat kawen akhirnye..hahahhaha..


dan si manis 16 yg photogediks tak mau ketinggalan amik berkat naik pelamin.
Special pose for Abg Marwan..ada berani kaaa mau ngorat??

My lovely kazen & her hasben look so gorjes on that day.
Sgt berseri-seri peranten. sekali kena mekap muke terosla nampak sgt chantek jelita,smpi dah tak kenal dah muke dia.
Gile berseri lah!


I' m so damn happy she finally get married to his prince charming.
Mase akad tu mmg gile sebakla.
Sbb she's my close kazen,g skola sesama & membesar sesama.
Tau-tau jek get married at the same year =)
Memasing sudah selamat jadi wifey org!

To my sweetie kazen & hasben;

Congratulations for both of u..
Selamat melayari alam perkahwinan yg sweet sour nie dgn hati yg tabah.
Semoga korg berdua cepat2 dikurniakan baby chumel penyeri hati korg.
Jangan gegado,sile bermanje & tiap hari sayang..
Doakan utk akak sekupu korg nie jugek,tawon dpn jom kite riuhkan umah kite dgn tangisan si kecil yg tomei..ngeheheheheheh..

Hawa & Lina laling;
Btw,kawen mmg besh kan??
$@%%&&*^%~!&
hahhahahaha..saje menyakat peranten baru!
Aku dah selalu kena dah naaaa..:P
Jgn mare eyh.
Dekat-dekat bulan posa nie..bahaye oke.
Man-man ler ckit :P
Nak all out tu agak-agakle..ngehehehehehehehe..
Opsss..pesanan org dah kawen..
Bagi yg blom kawen tu korang buat tak paham je tau..
Nanti korg dah kawen,korg fahamla nanti.

Oho gile pjg entry kali nie..
Cukup-cukupla,tak larat mau menaip agi coz pewot kekenyangan buke posa tadi.
Adehhh..maseh ada 2 hari lagi utang posa yg blom diganti.
Kena bgn sahur lagi ni,as usual kul 4.50pg dapur berasap!

And yes...
bulan depan spjg Ramadan,dapur kan sentiasa berasap sbb Incik Hubby suda pulang ke pangkal jalan.
U know guys,dia sudah menglistingkan menu 30 hari berbuka puasa utk dimasak oleh sy.
Betapa rindunye dia dgn air tangan wifey dia neh!
Ayam goreng kunyit,nasik goreng,ayam merah,sambal udang,asam pedas..tu sume peveret dia.
Mmg tade menu tu sume kat kapal.
Kalo ada pon sure tak sesedap mana sbb tak dimasak dgn penuh kaseh sayang sebagaimana dimasak oleh isteri kesayangan dia nie.
hihihi.
( giles poyo je statement)
sile muntah..tak heran ponnnn.. :P

Yay..yay tak sabonye mau menanti my mucuk homecoming~!




Thursday, July 31, 2008

Setahun suda berblogging =)

Dok scroll-scroll my baby blog baru perasan tawon lepas 30 hb Julai,1st time saye diperkenalkan pd baby blog sy oleh seorg kwn cyber sy.

Mase tu sy tgh hangat berchenta ngan Incik Hubby la =)
Penuh blog sy dengan ceritera chenta sy & dia jek.
Ngeheheheheheh~!
yola dah org asik tye camana leh kapel nagn org kapal sy maleh nak explain byk kali so sy citer la kat umah sy nie =)

Weheee..dlm setahun nie sy jadik jatuh chenta dgn dunia bloggers,baca-baca blog org & be silent reader blog yg besh agi menarek.
Then,diam tak diam dah setahun suda saye merapu sambil mengomel kat umah kedua yg mcm diary hati saye nie.
Tak sangke pulak ramai yg ske baca kesah tak sempurna nie,sbb br2 nie mase sy terpksa memprivatekan this blog tetibe sy dihujani amat byk pertanyaan kat friendster & YM nape blog taleh view.
Huhu..rase pemes la kejap.
Terharu sehh..
Serius tak tipu hokeh :P

Neway,bgs gak ada own blog nie,i can share my life with fwenz tak kire yg mmg dah kenal or baru nak kenal.
Then bole jugek sharing some info yg byk kebaikan.
Omputeh kata sharing is caring..
So ape salahnye kite berkongsi ilmu yg bermanfaat..
Pahala pon dapat :)

Btw, i would like to express my thanks to Along
Sebab dialah orgnye yg memperkenalkan sy pada dunia blog nie.
Sbb blog diala sy terbuke hati utk ada own blog & dia jugek yg byk ajar sy how to use blog.
Thanks so much dear..
Sy ingat budi baik kamu smpi bile-bile =)


[ Wif Along -Ade aku kesah on my very special day ]


Finally,sy juge nak say tq so so so much to u all diatas kesetiaan membace & mengomen positif kesah saye yg tak seberape nie.
I owe u guys a a lot.
Terima kaseh sbb selalu ada dcc sy dikala sy memerlukan teman berkongsi rase & cerita.
Semoga jalinan ukhwah yg terbina antara kita walo tak penah bersua muke kan kekal selamanye.
Sesungguhnye yg baik itu dtgnye dari ALLAH & yg buruk tu dtgnye dr saye hamba-Nya..

Till then..
Mau mempacking baju mau balek Johor attend wedding kazen & fwenz tomolo..
Doakan sy selamat sampai oke =)
Dilindungi Allah sentiasa insya allah.

Wednesday, July 30, 2008

Bile Blues Melanda Jiwa

Ntah hape hape ntah sy rase malam nie..
Omg!!

Ting tong je mood
................................
%$(*&^&*(!#$%&^


Golek sana golek sini mcm tamoo tido!
Cam panas belengas segala mcm pon ade.
Semalam malam kebusanan pon melanda,saye bukak lagu besh kat laptop ksygn sy nie & mulakan operasi mengemas our sweetest bedroom.
Tuka la position brg2,sgt busan tgk situasi yg same.
Dahla tak dpt tgk muke yg saye rindu itew.

Nasib baik la bilik ni space limited yg amat,kalo tak harusla sumenya dituka.
Tape kan syg..nanti kite ada umah sndri kite decorate la mcm Eric buat tu..
Siap ada lighting bagai cam showroom kat Ikea tu..
Saye bab2 interior nie mmg minat sgt..
Aritu mase wedding pon 3 set lampu IKEA we all dpt pressie.
Ada yg tinggi,rendah..chantek!

Dah busan-busan tatau nak wat pe tu..
Bukak wardrobe baju us yg ala-ala sliding door tu.
Mak haiii penuhnya!
Macam nak termuntah-muntah baju keja sy,baju leisure sy,baju hubby ofkos.
Terlupe pulak dah kawen :P
Jadiknye space yg tak berapa luas tu kenalah dikongsi dgn incik hubby juge.

N u know what baju sy amatla byk upernye,yela sejak keja mmg tula reward every mth.
Asik-asik baju.
Asik-asik p Nicole,Googles & Voir rembat baju keja.
Ahaks!
Dah tu je yg menarek tiap kali p sopeng nak wat camno?

Hasil rembatan 3 pasang baju keja kat Nicole gune duwet elaun nanges hubby bg.
muahahahaha..


Baju hubby??
hahhahaha..ni nak citer nie..
Semalam lepas peluh-peluh kemas baju baru perasan..
Less than 10 je baju-baju dia..
Tu pon campur 3 pasang baju melayu ms akad nikah,reception belah sy & reception belah dia.
wakakakkakakaka..
Tu pon tshirt jenjalan yg kebanyakkannya dibeli oleh wifey dia yg mithali lg sejati nie :P
Punyelah berjimat cermat hubby sy..
kumpul duwet nak kawen punye pasal :P

Dan owh sejak kawen nie sy pantang g sopeng mmg baju2 hubby yg sy rembat dulu.
Sok2 dah ada baby,asik baju baby la pulak kot.
Hubby alik sebulan lagi,tp 5 pasang tshirt baru yg berwarna warni sy dah beli.
Mcm2 pesen ade,plain color,belang-belang.
Pastinye sumenya same kaler & sedondon ngan baju sy juge.
Oh yea,baju melayu dia kaler maroon pon suda ditempah dgn jayanya dkt tailor peveret sy kat kluang sanun..
Aidilfitri thn nie hubby kena pakai baju melayu teluk belanga,barulah johorian kan!!
=) =)

Sobut pasal baju nie..dulu sy adalah bersaiz M dan jugek penah mengalami zaman S mase kat skola till kat UPM.
But then bile dah masuk alam kerjaya tup-tup berat mencanak2 mcm kuih pau.
Ape taknye,balek keja dah late nite p melantak nasik lemak,takpon musti makan heavy.
Mane taknye naik berkilo-kilo.
Dah sume yg saiz M apatah lagi S tu terpaksa dinyahkan dan disedekahkan kat kwn2.
Dapat juge pahala kan?

Final year kat UPM year 2005 maseh lagi selim melim wokeyyyyyyy..mase nie tak kenal incik hubby agi,dah chubby baru kenal dia..hehehehehe..

Chubby pon chubby la..
Janji Rocks!!
Padan muke sy kan,sape soh tamoo diet..hehehhe..
Tak kesahla tu,janji hubby syg kan!
Kan bee kan??
ngeheheheeeheheh~!
Ala mase memule kenal luv at the first sight tu pon sy mmg dah chubby,dia pon same jugek.
Zaman cadet kat ALAM dulu ya ampunnnn kurus keding yg amat.
mmg dah tertulis kat luh mahfuz si chubby akan mencintai si chubby jugek.
Bahagia ke akhir hayat..insya allah.

Tingat pg tadi ada my old fwenz kat UPM tu kol tye napa sy makin chubby lately?
Senang ati sgt ke dah kawen?
Siap tye soklan berbaur 18sx beshh sgt ke kawen??
hahhaha..soklan ko sgtla klise Chegu M nama sebeno..
Yeah,mmg tak dapat ku terjemahkan dgn kata-kata kebeshan alam kawen tu,serba serbi menarek tertarek mmg da bomb la weh!
Life so complete i can say :)
Bile dah halal mmgla besh.
Ko nak tau besh ke tak silela kawen,Jgn membujang lelama..sgt rugi wooo :P
Then kalo tamoo kawen..lu pikirla sendirik!
hhehehehehehe..
bluweeeeeeeeeeeekkk..

Hmm actually kechubbyan sy tade kena mengena pon dgn kawen.
Just maybe sometimes tensi sy reward dgn makan..
Yela hubby jauh rindu-rindu tu tensi la jugek.
Pastu dah makin tua ni metabolisme bdn pon makin lembab tak mcm zaman anak dara dulu.
Chewahh..mcm la dah lame kawen,padahal br 4 bln jea :)
Pastu taleh la nak diet bagai sbb bdn tgh bersedia mau preggy bile-bile mase.
Kang diet extreme sgt,payah pulak mau peknen Ekhram junior.

Hmm i dunno y tonite like mcm jd super emo pulak bile texted hubby dia kata tgh bz.
Yela asik bz je.
Time ada line tamoo sms or call pon :( :(
Hubby kata dia kena standby sbb kapal nak anchor.
Taleh nak layan sgt or bahase scientific dia menganaconda.
Huh..yela tu.
Tgh2 malam after 12 kang baru nak kol la tu.
Huwaaa.............
:( :(

Hish apesal tetibe emo ni??
syndrome PMS la ni punye sapal kot.
Badan rase lenguh-lenguh,pinggang rase cam nak patah coz sesungut mule dtg menggatack as usual.
Arhhh menciiiinye.
I hate this feeling & situation.
Seiyes sgt tak suke,sbb nanti incik hubby jadi mangsa "keemoan" sy.
Bukan nya tak faham nature of work dia.
Faham dan sgtlah mengerti.
Sowi k sayang..Honey bukan tak faham Hubby bz keja,but lately cam mau dimanje je.
Menggade-gade kan bee?
Dahtu kalo bukan nak menggade-gade nagn hubby,nak manje ngan sape lagi??




[ windu saat menggade-gade @ happy-happy mengedate cenggini! ]


Patla kol honey..
Really mish u like mad dah ni..
duh!

Sgt lapo suare hubby..
boley ke?
Boleeeeeeeeeee blahh!!






Monday, July 28, 2008

[ Terapi Rindu Hubby ]

Hohoho..


When i'm write this post,dah kul 11.15 mlm suda.
Golek-golek as usual kat atas katil,i tink to post new entry.
Baru abes melayan cite inai malam pengantin kat astro prima,one of my fav bile ari isnin.


My fwenz,Eyta out station ke Perak so i'm so bored tade kwn nak gossiping tonite.
Luckily my sista dtg & temankan with my cutie niece,Farra.
2 makhluk tu dah selamat beradu lepas kekenyangan bantai durian & ketam masak lemak cili api sy masak td.
Ketam?? yeah..that's my fav too..
Incik hubby pon ske.
Sepantas kilat je sy masak pas maghrib to dinner with my sis & her hubby.
Time-time cengginilah slalu tingat incik hubby :(
Owh dimana saje lelaki kesayangan sy tika & saat ini?
5 hari tak kedengran suara,sudah pasti berada di tgh laut.
Agak2nya dia windu tak kat sy eyh?

Oke..sebut pasal rindu..
Ppl keep asking how i manage my situation yg sggp ber PJJ ngan hasben berbulan-bulan.
Well,it's really the hardest thing i have to face actually..
Berat mata memandang berat lagilah bahu sy yg memikul ini.
Jgn ditanya perasaan sy..hati wanita selembut sutera yg sy miliki.
Tak senang oke,survive sorg2 tanpa hasben dcc,lelagi bile dtg prob,stress keja or saket demam ternyata tu sume menguji ketahanan mental & fizikal.
Bile dia tak dapat dicontact..tade tmpt mengadu dan bercerita.
Saye simpan sumenya dlm hati or luahkan dlm baby blog sy.
Mmg sgt fully utilised Laptop kesayangan sy ni oke.
Like my baby too =)


But then,i always pray & mintak doa dr Allah jgnla somethg bad happen.
Jauhkan segala malapetaka.
Selalu berdoa pd dia yg Esa agar ditabahkan hati dlm menjalani hari-hari.
So far alhamdulillah..
Mungkin berkat doa semua..
Tak kurang kaseh syg kami,malah ikatan cinta seakan tersimpul mati.
Biar sejuta batu jarak memisahkan.
Biar berbulan-bulan saye tak dapat jupe hasben tercinta.
Dan juge hanya sekali sekala dlm sebulan we can keep in touch.
Ternyata kekuatan cinta mengatasi segalanye.
Hmm hope biarlah ke akhir hayat mcm nie.
Amin~

Dah masuk 2 mths tak ketemu dia yg saye cinta.
Sandaran hati ,kekuatan terulung inspirasi jiwa saye.
Dia segala-galanya buat saye.
Syurga saye juge terletak bwh tapak kaki dia..
itu kenyataan yg tade sape pon can deny =)
Tuntutan kerjaya ternyata membuatkan us sgt bertabah mengharungi dugaan alam perkahwinan ini.
Dia disana,saye di sini.
2 periuk mak sy kata.
Same-same merindu,same-same merasai peritnya perpisahan sementara.
Sampai demam-demam dek kerna penangan rindu yg melanda hati kami berdua.
Hebatnye kuasa kaseh syg kan!
Manusia takkan mampu hidup tanpa cinta.
Rase tak sempurna hidup tanpanya.
Kalo rase bole idop tanpa cinta kompem org tu tak normal.
hihi

Kemana saje saye last week mengisi mase?
Membuat hari-hari saye dgn aktivitas yg happening lg menghappykan diri?

Last weeks mmg weeks yg super bz buat saye coz pack with agenda.
On the saturday i'm joining Skuad bujang g Piknik Kat Sg tekala Semenyih.
With Ori,Kak Linda,Rini & ofkos Eyta my partner in crime we do such extreme activity together.
Walopon sy satu-satunye ahli dah tak bujang naluri mcm bujang sy tetap mau ikot dorg bermandi manda kat air terjon itew.
Since my beloved hubby pon dah bg permission utk join.
Yay! tq so much sayang!!!


Lagipon as usual saye diappoint as Chef utk party itu.
Cehhh..part-part masak je musti serah kat aku.
Taula aku masak sedap lemak berkrim penuh kasih syg.
Kwang..kwang..kwang!
Cap Hayaaaaaaaaam!

Snap-snap the moments;
cam besela sy Chef cum marbles photog ;p


kena tempek muke chef a.k.a photog Yat's Syndrome dolu..hehehe..

Flying without wings without Sayang around..



My partner in crime Kak linda,Eyta,Rini & Ori. Owhh jejaka di luar sane,gadis-gadis ini maseh available oke =)


baru smpi..muke memasing teruja mau mandi air terjun!


Greatest Chef of the day..sy masak mihun aritu..nyum.nyum..



jeng..jeng cube teka sape tgh menyelam di bwh sanun???


Ape saje aktiviti kami aritu??
Hidopkan arang nak buat bara api sbb nak masak BBQ ayam,udang & sotong.
Demmm!
api susah gile nak idop oleh kerna kayu agak lembab.

Tensi jek muke memasing.
Finally i took over dgn seribu 1 cara idop jugek bara api.
Yay!
Sedap gak kepak ayam madu!
N ofkoz udang galah yg yummy-yummy tu..
matilah kalo hubby tau ni :P
Beshnye rase mau ajak incik hubby g sini mandi-manda.
Sgt kewl air dia..
Mmg release la tensi segala.
Sume excited like mad bile nmpk air terjun yg jernih tu.
kedebuusssssssssssssssssh!!
Mandi gigil2 lah smpi.
So sowi gambo mandi-manda taleh dipublish sbb look so sexy basah-basah.
Sgtla tak sesuai.

Kaki lenguh sgt2 sbb kena panjat gunung yg tggi amat tu..
But so happy sbb dpt together2 ngan geng-geng yg buatt stresss free.
Lenkali bole p agi..
Musti ajak Hubby p nanti.

On Sunday pulak,sy attend wedding my cozmate mase kat UPM dulu,Zura.
Dgn sesat barat ke Shah alam,demi sahabat kami redah je!
This time sy g ngan 2 awex jelita Nawal & Awin.
Lama tak jupe si Awin,dah makin cun melecun!
N u know what,she currently assigned as Acc Exec at MISC!
Tempat lame my hubby keja.
Hahahaha..jupe org kapal je la koje ko kan win?


My ex coursemate Awien yg makin chantek tertarek mmg da bomb!


Lama tak jupe,Awien asik korek kisah cinta saye & hubby yg sgt disifatkan cinta kilat itu.
She's adore my luv story.Hik hik..
Yelah mase kat UPM dulu,i'm break off with someone then tup2 je nak kawen. Tu yg Awin wondering. Angin tade apa tade tau2 je mau setel down..
Dear..itulah ketentuan jodoh.
Segalanya ditangan yg maha Esa. Sapelah kite utk menidakkan jalan cerita terindah yg dirintisnya?
And i'm glad now i'm wifey to my very adorable hasben =)
Tq Allah..




Awin & Nawal mengambil berkat Wifey + Married women from me..hohoho



Pressie for peranten baru..guess wat dlm nya aper?? :P


yummy..yummy sedap gile nasik minyak Zura..pasnie nasik minyak Awin pulak kan?



The bride & groom look so gorjes on that day!
Tetibe tingat my big day with Hubby.
Sgt happy selamat meraikan cinta terindah.
Feel like mish him like mad that time..
Omg!


The newly weds Zuera & beloved Hasben on their reception..


~ Dear newly weds Zura & Redza..
Selamat pengantin baru both of u..
Welkam to marriage life,semoga kamu berdua dirahmati yg maha Esa.
Kekal ke alam syurgawi & for zura jomla kite lumbe jadik mama :P
Congratulations for masjid kaseh yg dibina.
Semoga pasni bertambah lagi umat Nabi Muhammad..
Dan sempurnalah addin berkat ikatan suci.
Insya allah..~



Lopeh melantak nasik myk kami teros balek Putrajaya.
Dengan sesat barat segala so decide lalu highway baru KL ke Putrajaya.
cayalah our supir,Awien =)
U drive us so crazeee.. :P
Sempat solat kat masjid Putrajaya memandangkan tak solat agi & membawa tetamu we all si Awien tu..tetamu lah sgt! :P
Tgk sweet view kat Masjid yg maha chantek sambil menunaikan kewajipan.


Subhanallah chanteknye masjid..beshnya kalo buat akad nikah sy kat sini dolu :P


Lopeh tu tekak terasa sgt haus & lapo sate makanye sy mengajak dorg ke tmpt fav dating mase zaman berchenta dolu2 kat Tmn Warisan Pertanian Precint 16.
Mak haiiii ramainye org!
Upernya ada pesta jom Makan Buah daaa..
Apelagi kami pon tak tahan teros beli gak.
Muarh gilez,6 bijik bosa2 baru 10 Hengget jek..makan smpi nak pengsan!

Sempat melantak Durian kat Jom makan buah @ Tmn Warisan Pertanian,Precint 16 Putrajaya

Oh yeah.. this weekend jugek i have to attend my beshfwen wedding & also my kazen wedding.
Musim org mengawan la August..
So many invitation time-time cuti skolah nie.
Dapat 2 jemputan org kapal jugek on 08.08.08 Cik Adeyla & Hafis
and also 16.08.2008 Cik Sue & Ipin mau memeterai janji hidup sekapal.
Melayari bahtera kasih yg diimpikan jugek.
hohoho..
Insya allah,if hubby bg permission i will attend ur big day k my fwenz =)

Saye juge mau mengawan..cepatla hubby balek :P
muahahahaha..( gelak jahat)


Till then,hapdet later..
Ngantok tahap dewa sudah.
Comforter suda memanggil-manggil.
Gudnite everyone..Sleep tight =)


Sleep tight eyh Sayang..
See u at my dream tonite.

Erk*

Honey mish u beri strong!!


Tuesday, July 22, 2008

Praying for Hubby & "baby"

Actually sesaja nak tulih something kat entry kali nie.
Menghapdet news terkini saye dan life saye yang tak seberapa tp lemak berkrim hingga suke dibaca oleh silent reader,teman-teman juge nyamuk syaitanerojem juge.
hihi..
:)

Melaporkan dari our sweetest bedroom yg maseh berbedsheet peranten tema putih suci (cume tade fresh flower jela tabor2 bagai mcm wedding aritu).
Sambil bergolek-golek atas katil,Laptop jenama Toshiba hadiah hari lahir terindah pemberian hubby lepas kawen & juge maxis broadband menjadi teman setia saye kala hubby jauh dimata.
Sambil melayan lagu-lagu tangkap leleh laju je entry nie ditaip oleh jari yg sudah dimiliki cincin white gold tomei pemberian hubby di hari pernikahan terindah.
Macam tak caya kengkadang i'm someone wifey sbb kehidupan yg ohh mcm bujang skrg nie.
Cume tiada lagi berhuha-huha poya-poya bagai sbb segalanye kena mintak permission suami terchenta.
Besh jugak ada org amik berat ttg kita,apatah lg org tu ialah suami.serius tak tipu.
:) :)
Owh i'm not single!


Sebenonya kan..
I'm waiting incik hasben call,dia tgh ada line dari mlm semalam.
As usual ringtone "kaulah segalanya"by Haszrul membuat hati saye berbunga-bunga chenta.
Coz lagu tu mmg dah set khas bile incik hubby call.
4 hari je lost contact kali ni.
Okla bekalan kaseh syg lom abes agi.

Owh dimana hasben kesayangan saye?
His ship currently anchor at Kemaman.
Kapal dia mmg tak g jauh,just area Terengganu but bile ada kat tgh laut amatlah tidak ada line phone.
Makanya saye penah macam nak demam kura-kura bile 2 weeks tade sebarang news from hubby.
Tak dapat dengo suara gade-gade dia,tak dapat mms muke childish dia.
Terputus bekalan kaseh sayang.
Lemah gile rase masetu.
Mcm bateri handset..nasib baik tak mati :P

Hasben kesayangan saye tak cihat rite now.
Demam+ flu+batuk complete package.
Cian dia,musti demam rindu wifey jd terok mcm tu.
Sebak pulak dengo suara serak dia tu.
Cian..
Tade saye jaga makan minum dia.
Sabo eyh sayang..ckit je lagi hubby nak sign off bole jupe honey =)
Sebulan lebey je agi.
Sabar separuh dari iman oke bee.
Kalo dia ada kat darat dgn saye pon mati-mati tamoo p klinik jupe Doc.
Phobia sgt jupe Doc ngalahkan bini dia nie.
Ingat agi mase br kawen aritu,saye excited mau claim medical utk hasben.
1st time la katakan.
yela selama nie asyik cek claim medical staff,smpi nama anak2 dorg pon saye hafal.
Maula jugek menggunakan company benefit utk hubby!
Tapi hubby refused to go.
Tak dpt abeskan duit cmpny.
hihihi.


Baru kul 10.45 mlm daaa..
Hubby abes duty kul 12,adeh lama agi.
Ber Ym ngan wifey org kapal,Fieza di malam yg panas ini.
Hubby dia juge jauh sailing di bumi India.
Berminggu-minggu sudah ditinggalkan.
Isteri-isteri chumel lg berhati waja lagi tabah menempuhi hari-hari sendirian tanpa belaian kaseh syg suami.
Owh takla,hubby tetap membelai saye dgn caranye tersendiri.( Ntah apa2 la saye cakap)
Sowi hubby mucuk manje..

Me & Fizza diskas bout mama to be..
Bukanla bermakna ada Baby Rayyan or baby Qiestina berlesung pipit cam mama dier dah ada in my belly.But just future planning.
Dia cite dia dah amik acid folic as preparation to be mommy.
My fwenz & colluages told me & advice to take acid folic too..
Pastu vitamin & supplemen utk elak mabuk & alahan yg terok bile pregnant nanti.
Argggh maseh tingat my sista peknen Farra dulu sgt terok muntah ijo.
Seminggu mC tak larat p keja.
Tatooooooooooot!
Sape pulak mau buat gaji kat HR tu kalo saye MC lama-lama?

yeah sobut pasal gaji br je online maybank 2u..
Gaji suda masuk..yay!
besh betul jd Hr yg effiesyen lagi cemerlang terbilang.
Tang gaji kena cepat jek!
Lagipon duit suda kena copet so mmg tgh sangap nak pakai duwet.
dahla hubby jauh mau mengepow dia :P

Tapi tula till now tak g mintak consultation kat Doc,mana leh makan ubat suka suki kan?
Saye dahla penakot klinik,spital & obat!
Ingat mau tggu hubby alik juge and jupe doc sama-sama,check sama-sama.
Lelaki pon kena check gak kan?
Coz dialah jugak penyumbang zuriat pengikat cinta kami nanti.
Papa cihat,baby pon cihat juge.
heee..

Citer pasal being mama nie,saye rase mmg tgh musim teman-teman sesekolah,seseuniversiti mahupon seopis mempregnantkan zuriat hasil cinta suci.
My beshfwen liza pon tgh menghitung hari nak deliver.
Kompem la sechumel mamanya yg seiras pretty Zinta itew.
Selamat jadik mama sumenya.
Cam tak percaya kdg-kdg kwn yg gile-gile dah jadi mama.
hihihi..

Me? Lately mmg soklan peknen sangat pemes ditujukan kat saye.
Yelah dah kawen org tye dah ada isi ke?
Ko asik makan jeruk je ni,ngidam ke?
Paling kelako my beshfwen Eyta yg menemani saye kat umah nie demam terok mc berhari-hari mcm org morning sickness,my colluages demam muntah-muntah & baru mlm tadi hubby call dia demam batuk flu tade suara.
Aik?
Ngkorang amik bahagian morning sickness Mama Rayyan to be nie ke apa?
Saye relax je :P
hahahahaa..

But,tidak "mengedate together" incik hubby dah 2 bulan pastinya mustahil baby pengikat cinta itu kan ada.Period dtg je cam bese 2 bln nie.
Cume sesungut agak berkurangan since berkawen nie.
Sgtla mustahil si chumel tu bole melekat tanpa kehadiran papa nya.
Tapi kuasa Allah taleh nak kata juge.
Cume case tu 1 dlm sejuta la kot.

I'm not deny motherhood instinct since i have been married.
Naluri suke baby tu dtg naturally,bile tgk baby je geram gile.
Rase mau geget-geget dia.
Insya allah..pastikan berusaha lagi mempregnantkan my own baby with myEkhram.
Usaha tgga kejayaan kan?
Juge moga keberkatan ramadan yg bakal menjelma lagi,memakbulkan doa dan impian kami memiliki buah cinta yg dinantikan.
Kalo kata tak ready smpi bile-bile pon kite takkan bersedia.
Umur suda 26,tak bole tggu lama-lama agi.
Hubby pon suda 30 ini tawon,tak bole lagi nak planning2 mau jadi papa.
I target after 35 years old tamoo agi letih pregnant & bangun malam bancuh susu,tuka pampers.
Mau spend time dgn hubby & anak-anak je mase tu.

Neway,tamoo stress fikirkan pasal our own baby.
Org kata kalo kite terlampau fikir sgt pon dia tamoo melekat.
Rezeki Allah yg memberi.
Sbg Hamba kite wajib berusaha,berdoa & tawakal.
Selebihnya bersabar.
Dia telah merencanakan segalanya kisah kita sejak di alam luh mahfuz.
Baru 4 bulan je pon kawen =)
Hanimun dulu.
Cume saye & hubby sepakat sejak hari pertama akad nikah tamoo planning bagai.
Naturally je.
Ada rezeki cepat..alhamdulillah.
Yay..beshnya nak tgk muke fotostat kami.
Cam mama ke papa?
heee..berangan agi tu!

Doakan Ekhram junior sechumel nie lahir meriuhkan umah & menghappeningkan mama dia..


Oloh-oloh somellllnye..rase mau geget-geget dier!


Eyh suda 11.30..Solat Isyak blom agi.
Perot terasa berkeroncong mintak diisi.
Adeh mau makan apa dinihari begini?
Kalo incik hubby ada musti dia mengorder saja mau makan apa.
Bukan kire dah lewat mlm ke apa..
Chef dia yg superb ni bergegas gedegang2 kat kitchen memasak yummy-yummy delicious.
Dia plg peveret ayam goreng kunyit & nasik goreng pedas saye masak.
Juge sambal tak kira ayam,sotong ataupon udang.
Rase mau ganti posa esok,byk hari agi lom dibayar.
Larat ke neyh?

Oke,hapdet agi nanti.
Mau menyelongkar peti sejuk :)
lapaaaaaaaaaaaaaaaaaaaarnye!!!


Sunday, July 20, 2008

[ Dan diuji lagi hati ini ]

Hye all..I'm Back!

Hmmm lama rasenya saye tak mencoretkan sesuatu kat umah kedua saye nie..
Sejak umah saye dikaco makhluk yg ntah hapa-hapa, mood utk berblogging ckit ilang.
But then i think..
Ahhh lantak p la dorg..
Bukan sesiapa pon dlm hidup saye & hubby.

Takde kena mengena. So ignore saja.
Manusia mmg tak penah senang lihat org lain senang.Penyakit hati yg tak penah hilang.
Itulah pahit manis kehidupan yg musti kita face.
Fullstop!


My Baby blog..
Lately ramai pulak my silent reader msg me at Friendster tanya napa taleh view my baby blog.
Tak sangka ramai juge rajen baca kesah saye yg tak seberapa ini.
Siap ada tu kata penah terserempak saye kat Alamanda.
Cam femes like artis la pulak..
hihi..
Tq u all,for being with me.
Kepada sesiapa yg berkenaan tu saye dah bagi permission through emel utk view blog saye semula.
Do keep in touch & motivate each other oke.
Doakan saye juge.
Saye perlukan doa & sokongan sume..


Actually saye baru balek dari kg halaman tempat saye dibesarkan,disekolahkan juge tempat bermain & juge tempat mengenal erti cinta pertama..( hadeh statement!)
Menziarahi mak abah & juge adik-adik spt kebiasaanya dan skrg adalah musim durian di rumah saye.
Tapi tak byk mana pon,thn ni tak menjadi sgt.
Maybe cuaca kurang bagus. Durian kucing tido tu pon tak gugur agi.
Juge niat mau balek kg kerna mau saye menempah 4 pasang baju raye sbb upah menempah adalah sgt affordable di kluang.
Berapa byk juge daaaaaaaaaa???
Wat?? 4? gile banyak tuu..
Actually 2 pasang adalah pemberian teman-teman mase wedding day kami aritue.
Murah rezeki kami mase big day & selepas kawen..
1 bilik tu penuh hadiah dr teman-teman & relative.
Alhamdulillah!

Thn nie kami sefamily plan mau bertema maroon.
Saye belikan kain baju melayu utk hubby & tempah sepasang bj melayu teluk belanga utk dia.
Tamoo buat cekak musang sbb wedding aritu dah buat 3 pasang cekak musang utk hubby.
Since mengahwini johorian nie,dia kenalah jd johor-jawa gak kan!
Lagipon thn nie 1st year we will raye as hasben & wifey.
Excited i must say =)
Hari raya pertama lepas kawen mustilah disambut di rumah belah isteri kali nie..
Hubby kena mengalah ngan wifey laa,thn 1st :)
kan..kan hubby erk ?


Oke back to tragis story..
Balek kampung berseorangan tanpa suami kali ini meninggalkan kenangan sedey,tragis lagi traumatic buat saye.
Why? Let me share with u all..
Saye balek after keja last friday..5.30 tajam teros cabut balek umah amik bag.
Then my sista send me to ERL station,saye naik ERl then tuka Star LRT kat Bdr tasik selatan straight to Plaza Rakyat ( Puduraya la tu).
Sampai sana around 7.30 i decided to buy magazine & mineral water.
Nak solat maghrib tak smpt coz bus kul 8mlm & saye mmg dah niat nak buat solat jamak qasar bile sampai umah mak abah saye kat Johor.
Senang kan kita musafir,Allah beri kelonggaran utk tunaikan solat =)

Then..my cuzen call me,tanya saye dah smpi ke belom.
Dia balek saing saye to finalise her wedding preparation on this coming Aug,3.
Jam dah menunjukkan kul 7.50,kami tggu bus kat platform utk berlepas ke Kluang.
Then suddenly,driver bus tu cakap bus pukul 8 rosak .
What??
Rosak?
Demm..hadeh! i like mengeluh..penat dah nie tggu.
Baru balek keja rushing gile lagi.
Then driver bus tu kata kena tuka tiket kat kaunter amik bus kul 9.30.
9.30? mak ai another 1.5 hour to wait then.
Kul 1 pg la ni smpai umah..
Then we have no choice teros berlalri ke kaunter.
Org mmg macam ulat taik masetu,ramai gile..
Ntah tatau la kenapa,macam ada pesta ngalahkan raya.
Maybe since minyak naik gile gaban nie,org prefer naik public transport utk p mana-mana.

My tragic stories continue..
Mase bersesak que nak tukar tiket bus tu,i open my bag.
Saye tercari-cari wallet saye.

Cari..dan cari lagi..

Ya allah..takde dlm bag!!
Dan beg sandang saye jugak terbukak ckit.
Sah kena rembat si penyeluk saku sbb less than 2 minit saye baru pegang & masukkan wallet tu dlm bag sbb beli air.
Omg..i'm so damn blur mase tu.
No idea at all..
My kazen said,dia pon penah kena dulu.

huwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa...
Rase nak nanges.
*sob*sob*


Rase nak pengsan kat situ gak.
But i'm look like very kewl kazen saye kata.
Memikirkan duit pemberian hubby ada 250,IC,Kad ATM ,gambo kawen kami & plg sadis sijil nikah sementara have been gone at all!
How come sume ni bole jadik kat saye?
Why????
Sampainya ati manusia tak berguna yg curik tu..
Tapelah kat dunia ko lepas pencurik,kat akhirat nanti hukuman Allah maha dasyat mengadili ko..just wait n seee!

Sgt jiwa kacauing mase tu.
Teros saye buat report polis kat pondok polis berdekatan.
Police officer pompuan itu sgtla bermuke ketat & siap marah-marah lagi dia kata saye cuai.
Cuai waklu!
Benda dah nak jadik..
Almost 6 years saye dok Kl sejak zaman UPM bujang trang-trang tang sampai dah kawen skrg nie puduraya tu tmpt main saye .
tak penah jadi setragis ini.
Ya Allah hebatnya dugaan mu..
Rase nak menitik airmata tp saye kuatkan semangat.
Dan-dan tu teringat hubby,rase nak kol dia betau but as usual he cannot be reach.
His ship for sure ada kat tgh laut dalam.
Time-time camnie seriyesly sgt memerlukan kehadiran suami dcc saye.
Tapi..mustahil dia bole ada..keja dia bkn cam keja kat darat suka suki bole balek.
Survive alone again..
Pasrahla hati..

Dalam pada tu,saye terfikir kalo bus tak rosak sure tak jadik macam nie.
Sebab terpaksa berlama-lama & berhimpit celah org ramai lah hilang wallet.
Tapi benda dah ank jd nak buat macamana kan?
Kehendak Allah sumenya berlaku..
Bukanlah duit yg saye kesalkan but IC ,kad atm dlm tu yg amat menyusahkan saye.
Caner nak kuar duit then?
Nasib baik ada perbankan internet & juge own broadband utk saye tranfer duit.
Tumpang kejap duit kat akaun my kazen & amik duit from her.
Surat nikah macamana?
Hadehh..next month hubby balek br plan mau p hanimun somewhere.
Abes kalo takde surat nikah,tak kena tangkap khalwat ke nanti?
Pening..pening...
tapi muke org dah kawen suci murni je kan?
hihihi..

Sampai umah bile citer kat mak abah sume sgt terkejot..
But then sume tenangkan hati saye.
Mak abah kata tapela..bukan rezeki ko..
Saye terkilan sgt sbb duit yg ada tu pemberian 1st suami tercinta lepas kawen nie.
Selama nie guna duit hasil titik peluh sndri jek tak penah ilang pon.
Neway,fikirkan yang positif je.
Bukan rezeki kita nak buat camana..

Well..balek kampung berseorangan tanpa hubby dcc,ilang wallet..hmm sememangnya sgt mencabar saye..
Tapi niela dinamakan dugaan hidup kan?
Saye redha..
Saye sedar percaturan hidup yg ditentukan-NYa pasti ada hikmahnya.
Tiap apa yg terjadi mmg dah tertulis utk uji sejauhmana tahap keimanan kita pd-NYa.
But i alwiz tink,Allah takkan membebani hambanya melebihi kemampuanya.
Dan saye antara insan yg terpilih tu kan!

Tomorrow,saye terpaksa meng EL kan diri coz have to settle my new IC at JPN..
Pastu nak kena tye maybank camana nak buat kad baru sbb buku bank mmg lama ilang.
hmm tak pasal-pasal je kena cuti :(
dahla sayang cuti,nak cuti bile hubby balek nanti.

Sabarlah duhai hati..
Dia yg terchenta kan balek tak lama lagi..
Teroskan bertabah tanpanya disisi..
Another 1 months plus to hugs & kisses my beloved hubby.
Last weeks 4 hari dia ada line,bole trn darat for beberapa jam.
Kalola Kemaman tu dekat harusla saye g sana just to lepaskan rindu-rinduan.
Sape yg senasib ngan saye sure kan mengerti deep down inside my heart.
Demam rindu suami!!

Hubby,honey sgt rindu hubby rite now..:( :(
Kalo bole mau pelok-pelok cium hubby citer apa yg terjadi.
Tapi honey tamoo susahkan hati hubby..risaukan wifey yg jauh dr hubby ni.
Doa honey sentiasakan mengiringi tiap langkah perjalanan hidup hubby.
Biar jutaan dugaan dtg,kaseh sayang honey terpatri mati utk hubby.
Kini & selamanya..

membilang hari menanti saat manje ini kan berulang kembali..


Ahh sayunya dengar Zikir Munajat by Ustaz Badrul Amin kala jari laju menaip entry nie.
Sejenak terasa kerdilnya diri ini..
Kamu-kamu diluar sana eloklah dengar zikir ini sbg tazkirah kita hari-hari..
Jiwa kacau insya allah akan hilang.
Mudah-mudahan ketenangan sentiasa menyelimuti hati.
Insya allah..

Tuesday, July 8, 2008

Bila SEPI memelukku

Tik tok..tik Tok already 12 midnite.

Rase taleh nak tido agi
:) :)
Lately nie asik tido lambat aje dek kerana penangan demam rindu!


Macam tak ngantuk agi coz i'm waiting my beloved hasben call me.
Dia habes duty on 12.00 so sbg isteri yg solehah harusla saye melayan dia dgn baik kan?
Kengkadang cian hubby saye,dia call saye dah tido.
Nak wat caner kan dah saye keja siang,dia pulak keja tak kire siang malam =)
Cian my hubby..

Saye baru je balek from Alamanda watching "sepi" with my fwenz.
Sangat besh oke citer tu!
Rugi sape tak tgk sbb jalan ceritanya sgt digarap dengan indah & melankolik.
Saye plg shuke sinematography nya yg chantek.
Jalan citanya pon tadelah meleweh & jiwang karat semata.
But it's really full of mesej..Serius tak tipu!


Paling terkesan kat hati saye part hasben & wife lakonan Tony Yusuf & Rozita Che Wan tu.
His wife meninggal sbb kemalangan then her hasben sgt rase guily sbb tak selamatkan wife dia.
Her hasben mulanya cam tak concern her wife feeling then bile his wife dah tade baru dia sedar.
Gitulah manusia kan??
Kalo depan mata selalu buat tak peduli aje.
Serius mmg nanges saye tgk babak tu,sedih sgt.
Dengan backround music soundtrack yg taching juge buat saye serta merta emo :P

SEPI buat saye..
Serta merta teringat kat suami kesayangan saye yg jauh.
Suami yg dah lebih sebulan tak jupe.
Sebulan +++ juge tak nampak senyuman dia.
For sure than one months i really miss his passionate hugs & kisses too..
tipulah kalo kata tak rindu tu sume!

While watching SEPI..
Rase dan-dan tu gak nak cium tangan hasben & minta maaf kalau ade salah silap saye.
Rase dan-dan tu gak nak pelok dia oke.
Seriyes!!
Sometimes saye rase mcm tak jadik isteri yg sempurna buat dia..
Hmm.. :( :(
I'm so sorry sayang..
I never mean to make u hurt.
Please forgive me,i really need ur blessing in everything i do..
I know ever since i step into ur life i had so much mistake.
And i realize my heaven is in your hand.
Honey mau jadik isteri terbaik hubby dunia akhirat..

Ahhh emo sudah..
:) :)


Hmm actually today i'm so damn happy coz after 11 days,hubby call me.
Yay!
Alhamdulillah.
Praise to al-mighty for give me so many blessing to us.

What cam i say..
Tak terimagine how happy i am mase dengar ringtone yg saye set khas utk dia.
Even less than 10 minutes our conversation,i really feel so excited.
Cam release jiwa kacau selama tggu dia.
My motivation nak keja pon naik semula.
Dah topup balek bekalan kaseh syg =)
Kalo tak saye rase mcm sgt empty dalam hati & jiwa saye selama dia tak dpt dicontact.
Kosong sgt oke!

We chit chat juz to know camana cihat ke tak..
Camana keja & etc.
hubby tanya dah shopping ke elaun nanges dia bagi??
ahaks!
for surelah sayang..
I dah beli 3 pasang baju keja peveret saye kat NICOLE last weekend.
Sgt chantek & damn cheap too =)
Gile gaban bersesak kat SOGO last-last shopping kat Alamanda je.
Honey tamoo habeskan elaun nanges tu,simpan utk Rayyan & Qiestina kite nanti :P
Terima kaseh hubby..
I will be ur very amanah,fatonah,siddiq minister of Finance oke.
Dun worry k sayang..wifey u nie sgt berhemah orgnya.
Berjimat cermat.

Thanks so muchie hubby sayang..
For made my day fill with ur infinity luv again =)
Dirimu sayang bertakhta di hati kini & selamanya.
Hingga alam syurgawi kita kan bersama layari bahtera cinta ini.
Insya allah..

"Tanpamu..malam menemani aku
Sepi memelukku
kaulah cintaku,kaulah syurgaku ( Quote from "SEPI")

Ya allah Ya tuhanku..
Jadikanlah kami pasangan suami isteri yg saling mencintai dikala dekat
Saling mengingati dikala jauh seperti cinta Muhammad S.A.W & Siti Khadijah.
Tabahkan hati kami untuk meneruskan perjalanan cinta terindah ini
Satukanlah hati kami hingga ke akhirnya.
Kurniakan kami zuriat yg soleh-solehah pengikat cinta.
Amin Ya rabbal alamin..

terima kaseh chenta hati belahan jiwa atas kasih sayang & kesabaranmu..


My love..
I love u very-very strong!

Sunday, July 6, 2008

Di mana belahan jiwaku??

Omg,i feel like can't sleep tonite!


Already 1.06am babe! Nasib baik Ahad cuti,kalo tak mmg sembap la mata tak cukup tido.

Why eyh??
I feel kinda loneliness is surrounding me rite now.

I waiting my beloved hasben call me tonite but sgt hampa oke.
He cannot be reached for 9 days dahh.

The last time we keep in touch last week on Friday nite.

Minggu lepas di malam jumaat yg syahdu tu je we talk on phone for about 1 hour coz he quite tired just back from duty.
Pastu dia tak pat dikesan..
I'm trying to call but asik masuk voicemail je :(
Cian hubby..cian wifey juge kan?

Saye sgt rindu dia :( :(
No words can describe..
Saye mcm angau rindu dia lately nie,selalunya tadelah lama sgt lost contact mcm nie.
I know dia ada kat tgh laut,so nothing can make us keep in touch.
No coverage at all!!

Tapi kenapa cam sayu semacam perasaan saye mlm nie?
hmm i'm trying to persuade my self,but no idea.


Huwaaa =( =(


*sob*sob*
wiped my tears for a while.
Jgn jatuh kat laptop kesayangan yg hasben saye bagi.

This lovely toshibalah peneman saye bile mana saye sgt busan plus rindukan dia.
Nasib baik ada maxis broadband ladybird yg gile laju kat umah nie.
This baby blog tmpt saye luahkan ape saye rase smbl dengo lagu besh.
Hmmm..


Just now,saye baru pas gayut smpi panas tinge ngan wifey to be org kapal juge.
She's will commit officially to his fiance in this 08.08.08.
Rupenya my hasben dgn tunang dia mmg kawan mase onboard dulu.
Member kamceng agi.
What a small world kan ila?

We share the same story,the rindu-rinduan wif our love one kat tgh laut dalam itu.
Hmm betapa jalinan cinta ini memerlukan pengorbanan yg bukan ckit.
The unique love story..
Yang saye rase tak semua org mampu hadapinya.

Lately saye dihujani emel from GF/wifey to be seafarers bertanya how can i survive my life alone after get married to seaman.
Ofkos kena tggl berbulan-bulan sbb mmg camtu nature of work dorg.
No choice selain meninggalkan
beberapa bln insan-insan tercinta demi kerjaya.

Caner nak citer eyh??
:) :)


Seriyesly from my experience being seafarers wifey..
Bukan senang oke,nak face all the hurdles & obstacle yg dtg when we choose them as our partner of life.
Bukan takat taleh jupe berbulan-bulan but no phone coverage to keep in touch.
Sgt lemah rasenya.
Macam bateri laptop nie :(
Sayang..tulunla recharge!!

but..
Saye kena selalu pk yg positif,fikirkan dia adalah anugerah terindah dariNYA.
Mesti ada hikmah atas tiap apa yang ditentukannya.
Sejak Luh Mahfuz mmg dia tertulis & tercipta utk kita.

Mmg tak dinafikan lonely,busan plus rindu menguasai diri kala suami terchenta jauh dimata.
But i fill up with activity like shopping,internet surfing,blogging,reading & also gathering wif olds fwenz & also new circle of friends from my hottest club called "seafarers club".

Ckit sebanyak release my tensi & they make me happy too =)


Spending time with bakal wifey org kapal,Sue =)



From the bottom of my heart..
I never regret to meet him,being sweetheart & officially being his lovely wifey.
I thankful to god to give such as wonderful husband like him.
He make my life almost complete with his infinity luv.
Being my perfect hasben & partner for the rest of my life.


But i do mish him so bad,that's all!


Sometimes,i act like nothing happen..
I just commit to my career,workaholic & etc.
but i cant deny to my heart that i really need him by my side whenever i need him.
Whenever i really down, i really want his hugs.
Saye mau hanya dia dcc saye,menenangkan perasaan saye yg jiwa kacau.
Saye yg suke bercerita & bercakap ini sgt busan bilemana dia tak dapat dihubungi.
Saye nak manje dengan hasben saye..
Naluri sbg isteri tetap nak hasben ada dcc menemani saat suka & duka.
That's common kan?



Sabarlah hati..


Apapun yang terjadi berjalanlah tanpa henti
Nanti kitakan tahu betapa bijaknya hidup
Sepahit manapun ia pelajaran yg berarti
Semoga kepergianmu takkan merubah hatiku

Semoga dapat ku lawan kesepianku

( Melawan kesepian by Dato' Siti Nurhaliza)



Sayang..
May Allah bless u always.
Dalam hati kita tetap kan bersama
berkasih sayang biar jarak memisahkan kita.
Semoga kejauhan ini menguatkan lagi ikatan cinta terindah kita..
I just want to know that i really mish u so so much.
Love u very-very strong now n forever.
Honey selalu doakan setiap langkah perjalanan hubby.
Take care oke sayang..
Gudnite & hope to hear from u soon.
Muahhhh!


Wednesday, July 2, 2008

Bonus Vs Elaun nanges hubby

Finally after long wait,the b-o-n-u-s released for eligible staff today!
:) :)

This few weeks,saye mengstayback kan diri kat opis ( balek pukul 10 malam oke).
The HR dept jadi super duper bz,memasing bertungkus lumus for ensure bonus credit on time.
( nasib baik hubby mucuk tade,kalo tak dia pon teman saye berumahtgga kat opis)
hihihi..

tingat hubby teman saye stayback kat opis mase zaman berchenta =)

Hamboi main tenet kat workstation honey eyh!


Bonus owh bonus!

Hadehhh fenin lalat assist my bosh to prepare bonus..
bonus letter bla..bla..bla..
banyaknya keja lately!
tensiiiiii!
Hubby plz give me a hugs plz!

Gile lama oke nak dapat bo,staff sume tanya saye bile benda yg satu nie nak masuk.
Haku pening!
Macamla saye CEO company nak tau bile bonus nak dapat!
I'm the only GM ( general macai) at HR dept je =)
Dahla benda yg libatkan salary nie very2 the P&C ( private n confidential).
So better i say no comments sbb takot sgt ratus-ratus staff nie mis inteprete.
Taula mulut org kan!
Benda A bole jadik Z..huh!


Alhamdulillah,ada lah rezeki ckit lepas kawen =)
banyak ckit tak penting..yg penting keberkatan atas rezeki Allah S.w.T bagi tu..
Teringat my Abg Ipar said,jgn ingat bosh yg bagi rezeki,but ALLAH.
Tanpanya kite takkan mampu bergerak,apatah lagi berpusing-pusing otak pk nak buat keja.
Yeahh..i realize :)

Bonus baru nak masuk tp mak haaaaii..
My colluages sume muke dah berbunga-bunga.
Dlm kepala nak tuko sportrim,rembat beg LV..tak menahan!
Suke ati u all la..
U deserve it,for ur hardword to the company all this while.

Bonus is one of the way to appreciate employee towards their dedication and also one way to retain gud employee too..

Hmmm but i still waiting my Elaun nanges + Elaun rindu from my mucuk hasben too =)
Nasib baik claimed elaun tu je,sekali saye claim elaun kena tggl,elaun susah idop sengsorang,elaun kena balek kampung sorg2,elaun ???
Pening pale hubby!
Excited ckit pas kawen hubby bagi nafkah :)
hehehe..cepatla gaji masukk..
isterimu ini mau shopping raya dahh!
Nak beli baju raya Hubby..
Tshirt hubby dah beli 3 helai eventho omy mucuk hasben akan balek in 2 mths lagi..

Wifey Mithali kan!

Sebut pasal hubby,suda 6 hari tak dapat contact dia.

:( :(

As usual kapal berada di tengah lautan nun di negeri Terengganu Darul Iman itew :(
Nampak cam kat mesia jek,tp coverage henpon sgt hampeh!
No call,sms,MMs..Emel lagi tade!
Kecian kan saye,jadik wife terbiar :( :(

Huwaaa..Seriyesly ada byk $$$$ kalo hubby tade pon still no meaning in life..
I want him to comfort me,bile saye penat alik keja terasa mau dia ada.
Mau makan dinner sesama..
Mau manje-manje juge.
Tp dalam mimpi je..* sob* sob*


sgt rindu kat lelaki car obsssed nie so muchie!


Mish u so deep sayang!
I love u so strong!

Pastikan datang detik waktu..
Saat ditunggu saat denganmu
Percayalah diantara kau dan aku kita sama berteman rindu..