Wednesday, July 2, 2008

Bonus Vs Elaun nanges hubby

Finally after long wait,the b-o-n-u-s released for eligible staff today!
:) :)

This few weeks,saye mengstayback kan diri kat opis ( balek pukul 10 malam oke).
The HR dept jadi super duper bz,memasing bertungkus lumus for ensure bonus credit on time.
( nasib baik hubby mucuk tade,kalo tak dia pon teman saye berumahtgga kat opis)
hihihi..

tingat hubby teman saye stayback kat opis mase zaman berchenta =)

Hamboi main tenet kat workstation honey eyh!


Bonus owh bonus!

Hadehhh fenin lalat assist my bosh to prepare bonus..
bonus letter bla..bla..bla..
banyaknya keja lately!
tensiiiiii!
Hubby plz give me a hugs plz!

Gile lama oke nak dapat bo,staff sume tanya saye bile benda yg satu nie nak masuk.
Haku pening!
Macamla saye CEO company nak tau bile bonus nak dapat!
I'm the only GM ( general macai) at HR dept je =)
Dahla benda yg libatkan salary nie very2 the P&C ( private n confidential).
So better i say no comments sbb takot sgt ratus-ratus staff nie mis inteprete.
Taula mulut org kan!
Benda A bole jadik Z..huh!


Alhamdulillah,ada lah rezeki ckit lepas kawen =)
banyak ckit tak penting..yg penting keberkatan atas rezeki Allah S.w.T bagi tu..
Teringat my Abg Ipar said,jgn ingat bosh yg bagi rezeki,but ALLAH.
Tanpanya kite takkan mampu bergerak,apatah lagi berpusing-pusing otak pk nak buat keja.
Yeahh..i realize :)

Bonus baru nak masuk tp mak haaaaii..
My colluages sume muke dah berbunga-bunga.
Dlm kepala nak tuko sportrim,rembat beg LV..tak menahan!
Suke ati u all la..
U deserve it,for ur hardword to the company all this while.

Bonus is one of the way to appreciate employee towards their dedication and also one way to retain gud employee too..

Hmmm but i still waiting my Elaun nanges + Elaun rindu from my mucuk hasben too =)
Nasib baik claimed elaun tu je,sekali saye claim elaun kena tggl,elaun susah idop sengsorang,elaun kena balek kampung sorg2,elaun ???
Pening pale hubby!
Excited ckit pas kawen hubby bagi nafkah :)
hehehe..cepatla gaji masukk..
isterimu ini mau shopping raya dahh!
Nak beli baju raya Hubby..
Tshirt hubby dah beli 3 helai eventho omy mucuk hasben akan balek in 2 mths lagi..

Wifey Mithali kan!

Sebut pasal hubby,suda 6 hari tak dapat contact dia.

:( :(

As usual kapal berada di tengah lautan nun di negeri Terengganu Darul Iman itew :(
Nampak cam kat mesia jek,tp coverage henpon sgt hampeh!
No call,sms,MMs..Emel lagi tade!
Kecian kan saye,jadik wife terbiar :( :(

Huwaaa..Seriyesly ada byk $$$$ kalo hubby tade pon still no meaning in life..
I want him to comfort me,bile saye penat alik keja terasa mau dia ada.
Mau makan dinner sesama..
Mau manje-manje juge.
Tp dalam mimpi je..* sob* sob*


sgt rindu kat lelaki car obsssed nie so muchie!


Mish u so deep sayang!
I love u so strong!

Pastikan datang detik waktu..
Saat ditunggu saat denganmu
Percayalah diantara kau dan aku kita sama berteman rindu..


3 Komen korang:

xoxo said...

hello kak yat...
long time tak comment your blog...
anyway abg syg kak yat takde satellite phone kah? suh lah dia beli satu... buleh call hari2... haritu i hantar umar ke trg jugak.. dia lagi lah 3 bln tak msk port ok? tp nasib ade satellite phone buleh gak call 2-3 kali sehari.. takde lah rindu sgt kan... anyway take care kak... cpt2 ade baby eh....

Yat Ekhram said...

aloooo adik manis..

hadehh long time no see kan??
apa cer??

Hmm abg sayang kak yat tade satelite phone :( aritu ada gak kwn kak yat rekmen soh dia ble satelit phone + laptop bole ym ngan kak yat,tp 3k lebih harga dia.

Sgt rindu oke,dah masuk 8 hari tak dengo suara suami kesayangan saye :( rase nak demam sume ada nie!

baby?? tggu papa dia balek bulan posa nie.Mmg keja kuat time tu nanti :P

++ allyza ++ said...

yat...hubby ko pun giler kete ehhh..same la abang aku...teramat gila...hehehe lambatnya bulan 11...