Tuesday, July 22, 2008

Praying for Hubby & "baby"

Actually sesaja nak tulih something kat entry kali nie.
Menghapdet news terkini saye dan life saye yang tak seberapa tp lemak berkrim hingga suke dibaca oleh silent reader,teman-teman juge nyamuk syaitanerojem juge.
hihi..
:)

Melaporkan dari our sweetest bedroom yg maseh berbedsheet peranten tema putih suci (cume tade fresh flower jela tabor2 bagai mcm wedding aritu).
Sambil bergolek-golek atas katil,Laptop jenama Toshiba hadiah hari lahir terindah pemberian hubby lepas kawen & juge maxis broadband menjadi teman setia saye kala hubby jauh dimata.
Sambil melayan lagu-lagu tangkap leleh laju je entry nie ditaip oleh jari yg sudah dimiliki cincin white gold tomei pemberian hubby di hari pernikahan terindah.
Macam tak caya kengkadang i'm someone wifey sbb kehidupan yg ohh mcm bujang skrg nie.
Cume tiada lagi berhuha-huha poya-poya bagai sbb segalanye kena mintak permission suami terchenta.
Besh jugak ada org amik berat ttg kita,apatah lg org tu ialah suami.serius tak tipu.
:) :)
Owh i'm not single!


Sebenonya kan..
I'm waiting incik hasben call,dia tgh ada line dari mlm semalam.
As usual ringtone "kaulah segalanya"by Haszrul membuat hati saye berbunga-bunga chenta.
Coz lagu tu mmg dah set khas bile incik hubby call.
4 hari je lost contact kali ni.
Okla bekalan kaseh syg lom abes agi.

Owh dimana hasben kesayangan saye?
His ship currently anchor at Kemaman.
Kapal dia mmg tak g jauh,just area Terengganu but bile ada kat tgh laut amatlah tidak ada line phone.
Makanya saye penah macam nak demam kura-kura bile 2 weeks tade sebarang news from hubby.
Tak dapat dengo suara gade-gade dia,tak dapat mms muke childish dia.
Terputus bekalan kaseh sayang.
Lemah gile rase masetu.
Mcm bateri handset..nasib baik tak mati :P

Hasben kesayangan saye tak cihat rite now.
Demam+ flu+batuk complete package.
Cian dia,musti demam rindu wifey jd terok mcm tu.
Sebak pulak dengo suara serak dia tu.
Cian..
Tade saye jaga makan minum dia.
Sabo eyh sayang..ckit je lagi hubby nak sign off bole jupe honey =)
Sebulan lebey je agi.
Sabar separuh dari iman oke bee.
Kalo dia ada kat darat dgn saye pon mati-mati tamoo p klinik jupe Doc.
Phobia sgt jupe Doc ngalahkan bini dia nie.
Ingat agi mase br kawen aritu,saye excited mau claim medical utk hasben.
1st time la katakan.
yela selama nie asyik cek claim medical staff,smpi nama anak2 dorg pon saye hafal.
Maula jugek menggunakan company benefit utk hubby!
Tapi hubby refused to go.
Tak dpt abeskan duit cmpny.
hihihi.


Baru kul 10.45 mlm daaa..
Hubby abes duty kul 12,adeh lama agi.
Ber Ym ngan wifey org kapal,Fieza di malam yg panas ini.
Hubby dia juge jauh sailing di bumi India.
Berminggu-minggu sudah ditinggalkan.
Isteri-isteri chumel lg berhati waja lagi tabah menempuhi hari-hari sendirian tanpa belaian kaseh syg suami.
Owh takla,hubby tetap membelai saye dgn caranye tersendiri.( Ntah apa2 la saye cakap)
Sowi hubby mucuk manje..

Me & Fizza diskas bout mama to be..
Bukanla bermakna ada Baby Rayyan or baby Qiestina berlesung pipit cam mama dier dah ada in my belly.But just future planning.
Dia cite dia dah amik acid folic as preparation to be mommy.
My fwenz & colluages told me & advice to take acid folic too..
Pastu vitamin & supplemen utk elak mabuk & alahan yg terok bile pregnant nanti.
Argggh maseh tingat my sista peknen Farra dulu sgt terok muntah ijo.
Seminggu mC tak larat p keja.
Tatooooooooooot!
Sape pulak mau buat gaji kat HR tu kalo saye MC lama-lama?

yeah sobut pasal gaji br je online maybank 2u..
Gaji suda masuk..yay!
besh betul jd Hr yg effiesyen lagi cemerlang terbilang.
Tang gaji kena cepat jek!
Lagipon duit suda kena copet so mmg tgh sangap nak pakai duwet.
dahla hubby jauh mau mengepow dia :P

Tapi tula till now tak g mintak consultation kat Doc,mana leh makan ubat suka suki kan?
Saye dahla penakot klinik,spital & obat!
Ingat mau tggu hubby alik juge and jupe doc sama-sama,check sama-sama.
Lelaki pon kena check gak kan?
Coz dialah jugak penyumbang zuriat pengikat cinta kami nanti.
Papa cihat,baby pon cihat juge.
heee..

Citer pasal being mama nie,saye rase mmg tgh musim teman-teman sesekolah,seseuniversiti mahupon seopis mempregnantkan zuriat hasil cinta suci.
My beshfwen liza pon tgh menghitung hari nak deliver.
Kompem la sechumel mamanya yg seiras pretty Zinta itew.
Selamat jadik mama sumenya.
Cam tak percaya kdg-kdg kwn yg gile-gile dah jadi mama.
hihihi..

Me? Lately mmg soklan peknen sangat pemes ditujukan kat saye.
Yelah dah kawen org tye dah ada isi ke?
Ko asik makan jeruk je ni,ngidam ke?
Paling kelako my beshfwen Eyta yg menemani saye kat umah nie demam terok mc berhari-hari mcm org morning sickness,my colluages demam muntah-muntah & baru mlm tadi hubby call dia demam batuk flu tade suara.
Aik?
Ngkorang amik bahagian morning sickness Mama Rayyan to be nie ke apa?
Saye relax je :P
hahahahaa..

But,tidak "mengedate together" incik hubby dah 2 bulan pastinya mustahil baby pengikat cinta itu kan ada.Period dtg je cam bese 2 bln nie.
Cume sesungut agak berkurangan since berkawen nie.
Sgtla mustahil si chumel tu bole melekat tanpa kehadiran papa nya.
Tapi kuasa Allah taleh nak kata juge.
Cume case tu 1 dlm sejuta la kot.

I'm not deny motherhood instinct since i have been married.
Naluri suke baby tu dtg naturally,bile tgk baby je geram gile.
Rase mau geget-geget dia.
Insya allah..pastikan berusaha lagi mempregnantkan my own baby with myEkhram.
Usaha tgga kejayaan kan?
Juge moga keberkatan ramadan yg bakal menjelma lagi,memakbulkan doa dan impian kami memiliki buah cinta yg dinantikan.
Kalo kata tak ready smpi bile-bile pon kite takkan bersedia.
Umur suda 26,tak bole tggu lama-lama agi.
Hubby pon suda 30 ini tawon,tak bole lagi nak planning2 mau jadi papa.
I target after 35 years old tamoo agi letih pregnant & bangun malam bancuh susu,tuka pampers.
Mau spend time dgn hubby & anak-anak je mase tu.

Neway,tamoo stress fikirkan pasal our own baby.
Org kata kalo kite terlampau fikir sgt pon dia tamoo melekat.
Rezeki Allah yg memberi.
Sbg Hamba kite wajib berusaha,berdoa & tawakal.
Selebihnya bersabar.
Dia telah merencanakan segalanya kisah kita sejak di alam luh mahfuz.
Baru 4 bulan je pon kawen =)
Hanimun dulu.
Cume saye & hubby sepakat sejak hari pertama akad nikah tamoo planning bagai.
Naturally je.
Ada rezeki cepat..alhamdulillah.
Yay..beshnya nak tgk muke fotostat kami.
Cam mama ke papa?
heee..berangan agi tu!

Doakan Ekhram junior sechumel nie lahir meriuhkan umah & menghappeningkan mama dia..


Oloh-oloh somellllnye..rase mau geget-geget dier!


Eyh suda 11.30..Solat Isyak blom agi.
Perot terasa berkeroncong mintak diisi.
Adeh mau makan apa dinihari begini?
Kalo incik hubby ada musti dia mengorder saja mau makan apa.
Bukan kire dah lewat mlm ke apa..
Chef dia yg superb ni bergegas gedegang2 kat kitchen memasak yummy-yummy delicious.
Dia plg peveret ayam goreng kunyit & nasik goreng pedas saye masak.
Juge sambal tak kira ayam,sotong ataupon udang.
Rase mau ganti posa esok,byk hari agi lom dibayar.
Larat ke neyh?

Oke,hapdet agi nanti.
Mau menyelongkar peti sejuk :)
lapaaaaaaaaaaaaaaaaaaaarnye!!!


7 Komen korang:

ellyn said...

yattttttttt...dah preggie ke?

Yat Ekhram said...

lom la kak leeeen!

nak blaja ngan ibu adam & ammar la nie camana mau dapat baby kulit putih mulus.

apa petua mase peknen dulu?
yat sgt gerammm tgk ammar hakeem yg tomei itu.
Nyamuk tak geget dia eyh,kulit halus gile.

Mase nak peknen kak lin amik tak acid folic?

ellyn said...

acid folic benda yg wajib di ambil dr mula preggie sampai dah bersalin..plus vitamin c..

makan apa ek..tp masa ammar suka tofu jepun kat chiken rice shop..suka air apple..suka taufufah..suka piza..suka nasi dagang..suka susu ibu mengandung(yg ni terpaksaaa amik)..emm apa lg ek..tu je kot..n mkn buah..lg satu bl nmpk baby putih mlepak just wish dlm ati nk anak putih halus cam tu..
jgn lupa amalkan selalu 2 surah tu.. surah mariam, surah yusof n lg satu x igt la...

ellyn said...

lg satu lupa...
ada baca dlm buku health la..suami pun kena pastikan amik benda2 yg berkhasiat supaya dpt menghasilkan sperm yg bagus..jgn igt org popuan je kena standby bdn bagus2...

Yat Ekhram said...

whoaaaaaaaaaaa..

tq..tq..tq for the tips mama ammar & adam.

sgt informative oke,ni yg besh kwn2 nagn mama-mama nie :)

insya allah pastikan ku praktikan demi dapat baby chomel & sihat.

yeahhh..hasben pon kena jaga makan jugek kan? yat mau paksa Ekhram makan tauge yg tidak digemarinya itu demi dpt kualiti junior cemerlang & terbilang =)

marsha said...

nasihat saya, jgn terlalu mengharap sangat.. bila terlalu stress hormon kita tak seimbang, lebih sukar utk pregnant.. anggap aje belum ada rezeki.. kata org, sebelum rezeki itu dtg jgn excited berikan nama.. wallahualam.. tapi tak salah memilih nama.. betul tak? semoga cepat2 datang rezeki tu.. amin......

Yat Ekhram said...

hehheheheh..tq marsha for ur tips :)

hah tula nama baby dah berabad ada dah..tu sejak sy skola tade bf dah ada nama tu :P

tup2 kang baby lahir tuka nama..hahahahahahaha..
sy tak kesahla,janji maknanya baik kan?

tula jgn stress sume org kata gitu..ikot flow & rezeki je kan..