Friday, August 8, 2008

Ade apa dengan 08.08.2008??

Phew!

Time flies so quickly..diam tak diam sampailah 08.08.2008 dah arini?
Neway ape yg menarek bangat tarikh nie??
Kalo org cine sume kata no 8 tu manyak ong woooo..fengshui baek punye.
Tapi kite org islam nie bole jatuh syirik kalo percaya tu sume.
Kan kuasa Allah mengatasi segalanya.

Well,ade ape ngan 08.08.2008??
Saye sudah habes bayo posa ganti sebanyak 8 hari itu dengan jayanya!!
8?? adeh 8 agi tu..
So malam ni kire dah raye la kan..
Alhamdulillah =)
Tibela masenya kite sume akan sambut ramadan Al mubarak next month.
arghh beshnye..
Sy sgt teruja posa kali ni sbb buat kali pertamanya memegang status "Puan Ekhram" saye kan sambut posa & insya allah raye dgn hubby.
Bolela ajak hubby p solat terawih kat Masjid Putra pulak.
Insya allah..
Dan pastinye spjg 30 hari tu sy kan jadik chef terhebat utk suami sy masak lauk berbuke & sahur..
Beshnye..i like it :)
Saye suke tgk hasben kesayangan sy makan ape saye masak hokeh.
So damn happy,seriyes.



Btw..08.8.2008...
Dulu sy penah berangan mau kawen today.
Sebab i like no 8 like damn.
Dunno y,sbb byk kebetulan 8 dlm hidup saye kot.
Lahir "82",Hubby lahir "78"
Then hubby pulak mau percepatkan tarikh kawen,tu yg selamat dah kawen 16 march 2008.
Ala 8 la gak kan..2008 :)
and hubby give hantaran of coz 8888.88 juge aritu..nak jugek :P
Ckit-ckit sebut no 8 jek.
Ngehehehhehehe....

Neway,today..
I wanna wish selamat pengantin baru to Ila & hafiz.
Both of them are my fwenz from seafarers club.
Hafiz is my hasben besh fwen,penah sekapal dulu.
Congratulation and welcome to married club.
Semoga korang berdua berbahagia melayari kapal chenta bersame.
Melayari alam perkahwinan yg sgt besh nie smpi akhir hayat.
Pasnie cepat ckit buat anak kapal k =)
Insya allah hubby alik nanti kite ngedate sesama eyh!

Dan pastinya bulan 8 tawon 2008 [ bulan nie la tu] incik hubby kesayangan sy suda mau sign off.
Sign off?? hape kemenda tu?
Ala dulu pon sy tak faham istilah org kapal tu,hubby betau br faham.
Sign off means dah bole balek ke pangkal jalan la.
Dah bole balek umah bersama family,cuti-cuti mesia.
Clear?

My waiting time tggl 3 weeks aje lagi.
Insya allah kalo tade aral before merdeka day,balekla chenta hati sy to our sweet home.
After 3 months oke tak ketemu.
Rindu banget same hasben sy.
ntah makin chubby ke makin keding sy pon suprise neh oke.
Pasnie kena persiapkan ape2 yg patot mau menyambut kepulangan duli yg maha mulia hasbenku..
Tukar bedsheet..tuka comforter..beli perfume lovely lace meromantikkan bilek we all.
Mau pasang lampu ikea yg lama tak gune since tido sorg-sorg tu jugek.
* Demi baby making jugekk * [ gatai gile statement,kontroversi nie]
Ceh,mcm-macam plan dah ade dlm kepala nie demi hubby.
Hasben kan!!
Korang yg dah kawen sure sgtla memahami kan :)

Cepatla mase berlalu..
Sy tak sabo suda mau ketemu lelaki itu.
Lelaki yg buat siang & malam sy happening bile dia ade.
dan kerana lelaki itulah saye rase kuat menjalani hidup ini sendirian.
Owhh..ur my greatest motivator of all sayang.
Bcoz of u,i realise the meaning of life.
He taught me a lot of thing that make me realise that true love needs sacrifice,trust and faith.
Thank u sayang.
i'll be right here waiting for u.
Semoga hari yg indah tu buat kite berdua selamanye disini,dihati kite.

Haih,next week MIFC ( Malaysian International fireworks Competition) ade lagi like last year kat PICC..
Kompem org ratus ribu agi membanjiri putrajaya yg diterangi warna warni.
Chewah,cam meraikan kepulangan hubby pulak ada bunga-bunga api bagai.
12-29 august oke.
Start show kul 9.30 malam,chantek gile la percikkan munge api like last year.
Tawon lps Ostrolia dah menang,hope thn nie mesia pulak.
12 August mesia team,harus p tgk neh!
For more details just log in
http://www.mifc.com.my
Dekat gile jek ngan our home.

masya-allah santekkkkkkkkknye!


Sape mau ikot tgk munge api jommmm!

6 Komen korang:

marwan masri said...

owh bunge api ....
bleh la test my new dslr ...
hehehe ...

Yat Ekhram said...

whoaaaaaaaaaaa..

dah ada dslr ke??
kak yat baru ngepow hubby nikon d80 ni..sakan bergambo gedix la nanti.
mmg passion kak yat tau photography,mana tau leh jd cam saiful nang candidsyndrome :P

kalo dtg putrajaya roger kak yat tau!

marwan masri said...

waaa d80 ...
hanya mampu d60 je ...
ingat nak ambik canon sebab potographer yg best2 sume pakai canon
tp mahal sket la ..
ok la tu kot untuk beginner mcm saya
skrg tgh blaja cmane nak shoot fireworks nih ...

marsha said...

adoiiii... sedapnye ketam tuh!!!

Yat Ekhram said...

ahaks..ketam tu mmg forever pebret i hokeh.tp i plg suke kalo my abah yg masak..gile marbles nyum2..
nieh rase mau terbang balek johor neh!

tp hubby i tak bg sgt makan sbb i allergic seafood ckit..ni time dia tade i bantai le puas2...hoho.

Mama Qiestina said...

alooooo :D