Monday, June 16, 2008

So much in luv =)

Saje -saje ada mood nak post entry pasal saye ckit happy encik hasben call saye just now :)
dah top-up ckit lagi bekalan kaseh sayang!
Yay! ( sambil sengih taip entry nie)
Menganaconda jap pasal tensi sgt byk keja arini.

After seminggu oke lost contact..rindu-rinduan tahap gaban kat dia..
Smpai demam-demam lenguh-lenguh badan dah nie..
Hubby kata kapal dia nak p kat port dah..so ada line la.
Tak kesahla tu yg pntg dapat dengar suara yg saye rindu!

Saye gile bz kat opis arini..
Ari isnin mmg very the hectic as usual..
Payroll weeks dah upernya..huwaaa gile cepat mase berlalu tu..
Rase macam semalam je siapkan gaji staff..
Dengan performance appraisal,bonus,increments matters bla..bla.bla..
Nak repeat balek the step..
ahhhhhhhhh tensi!!!

Tapi napa tggu hasben balek cam gile lama??
Rindu cam nak mati dah nie..( serius tak tipu)

Ke sebab bekalan kaseh sayang dah kurang?? :P
tak smpi sebulan agi dia naik kapal dah lomah je!

Hmm dalam bz-bz keja baru sedar arini dah 16 June,means da 3 bulan we got married.
Time flies so quickly,rase macam semalam resepsi terindah we all..
Kengkawan,colluages & Familia as usual asking the cepumas soklan to me again & again..
Tade pulak nak tanya kat incik hasben..( mana aci!)

* Dah muntah-muntah ke?
* dah ada isi ke?

Muntah selalu je..lagi pagi-pagi..mmg cenggitu lagi kalo batuk :P
Sampai hosemate pon suspect saye telah terpreknen aritu..
hahahaha..
saspen eyh ko taaa...kena jaga preggy mommy on behalf incik sarip..hehhee..

Hadeh..berapa kali mau cakap pewot saye ada "babat" je..
Encik hasben pon suda naik kapal,makanya production terhenti 3 bulan oke :P
Doa-doakan lah kot ramadan al mubarak nanti time dia balek ada rezeki..hehehe..
Kot2 rezeki lailatul qadar kan..

When our Ekhram junior come, harus 1 dunia nanti saye kabokan kat u all oke :)
Musti..baby sulung tu!
Harusla frenster,blog,emel,wallpaper sume muke buah cinta we all tu :)
Saye pon selalu berangan ada baby dah nie.
Lately motherhood instinct tu macam dah rase aura-aura dia.
Kengkawan pon siap mimpi-mimpi saye ada baby..
Huwaaa..advanced lah korang!
Doakan je saye jadik "mama qiestina" soon..

Seminggu dua ni bz bangat..
Last week gathering with seafarers wifey,Dina..
Lepaking at her apartment yg sgt ikea itu..
Ohh Chikot "baby" dina sgt chumel :)
meowwwwwwwwwwww..

Sharing the same stories,we both destined marrying Marine Engineer..
Kena tggl berbulan-bulan,mmg ketabahan plus kekuatan luar biasa sgt diperlukan oke.
But saye saspect ehhh respect Dina lebeh coz hasben dia lagi lama kat kapal..
Kalo saye la selama 6-7 bulan dah demam kura kot :P

Mrs Firdaus + Mrs Ekhram..we miss our hasben so much!

oh yea this week saye balek Johor..
My lil sista getting engaged wif his boypren..
Udah sampai seru mak kata..
Thn nie habes anak-anak pakcek Mohtar menamatkan zaman bujang..
Bagusla kan..bina masjid!

My fwenz at seafarers club pon juge mau kawen this weeks,Fizzone..
Sgt ralat tak pat g her wedding,kebetulan same date with my lil sis..
To Along & Dina sile amik gambo banyak-banyak oke..
saye mau lihat Mrs Firdaus to be juge jadik peranten..
Aritu dia kusyuk bangat tgk saye kena make over mase wedding saye!

" Sowi fizza, really cant make it to ur big day..nanti aku bagi hadiah later k,jgn majuk oke"


Samat peranten baru in advance Fizza..welcome to seafarers wifey club =)

Hmm kesibukan @ hectic life,workaholic plus fwenz & familia arounds me buat saye ilang sedey..kalo tak harusla hari-hari meleleh airmata kot..
Maunya tak, tmpt bermanje saye jauh..tensi-tensi tak ada yg comfort..but..

Everything comes with a reason kan?
Ada hikmah sebalik susah payah kita..
Main reason i could say is..
So much in love :)
Tq so much for all the support guys..


2 Komen korang:

rahmat said...

Ujun minggu ni x jemput abg mat & family ke...muahahahaaaa!!!

Yat Ekhram said...

mehla..dtgla ghumah :)
jempot makan aje oke..
sile-sile..

yat je jadi tukang tembak plus tukang mengedit gambo..

Nantilah kawen..harus yat menghired abg mat agi..puas ati gitu! gambo-gambo kawen ku jadi pojaan & kejelesan ramai..ahaks!