Tuesday, June 3, 2008

Our Custom Album finally ready!!

Holaaaaaaaaa..
Finally,waiting time is over..
Near 3 mths tu tggu.
Yola pejam celik dah nak 3 mths on 16 June ni saye menamatkan status Cik Yat :)
Puan ke?? adehh..( cam kombang je tekak den bile org pggl gitu)
:) :)

Bukan hubby balek la! bukan!
Dia baru je seminggu kat lautan nun..
Now dia sailing area Kemaman je,kejap ada line kejap tade.
2 hari tade line.

Yesterday dah bergayut smpi panas tinge sbb dia ada line dan hubby kata bowink tade keja so "menganaconda" kan diri! :P
wahhh..bukan takat mengulor eyh sayang?? Ckit-ckit tape oke..
kite bukan robot taleh rest langsung kan..

Lunch hour gayut,balek keja gayut lagi..
Nasib baik dua-dua guna postpaid takyah p top-up..haaha :)
Asyik gelak-gelak,taulah hubby saye itu sgt lucu orgnya.
Macam-macam lawak kat kapal dia citer.
Hadeh~ terhibur hati saye bile dengo.
Ilang ckit tahap kerinduan,topup balek bekalan kasih sayang :)

Hmm back to story,
Sempena cuti skola nie kan ramai bangat yg menikah so sesuai bangat la entry nie kan!
Terasa aura peranten agi ( bole kaa gitu??)
:) :)

Our custom album is ready.. :) :)
Sgt shuke tgk our wedding album yg marbles gile.
Sharp gile pixas,NIKON D200 tu kan Abg Rahmat?? ( Promo lagi,bak komisen ckit meh!!)
Our album Sejibik cam magazine,ala-ala majalah PENGANTIN gitu.haha..
Puas sgt bile dapat pegang hardcopy,selalu ngadap kat laptop je tak puas.
Siap words lagu besh pilihan saye!!
Penin gak nak pk ayat besh ape nak tarok kat album tu!



encik hubby cepatla balek..sgt chantek custom album wedding kite macam magazine keta u !

The phojournalist yg menembak dgn cemerlang gambo kawen kami =)
( Enterprame jugak Abg Mat..)

My bridesmaid sgt teruja mau kawen secepat mungkin bile belek2 custom album saye.
Haaa..cepat ckit ta..kalo ko jadik ngan Encik Tut bukan nama sebeno aku & Hubby sponsor photographer by Abg Rahmat itu oke :)


Sgt shuke candid happy moments 3 stooges nie..wif Emmi & Eyta pengapit yg biru!



aik mana 1 da peranten?? mengabadikan kenangan terindah wif beshfwen..


bye..bye bujang life! aik..saye sorg je ke yg dah kawen?? huwaaaaaa..

hep! anais ngan nina..korang berchenta kaa?? sehati berdansa je..


my musyuk hasben wif his beshman,Kamal yg maseh available :)


Reunion form 6 fwenz,Epol & golfren,Lisa & Eyta..Korang bile daaa??


wif mommy danial haqimi ( Intan shafinaz) mommy to be Nana..kwn skola rendah tu.

Along amik Kaf-ba-ro-Kap-alif-Ta-Nun! ke-ber-kat-tan !!!


Eina & Ayo the matchmaker..tq so much..kerana korg kami bertemu,berchenta & kawen!!



Semalam bawak p office..hmm satu opis berebut nak tgk..
Yg kelako tu yg dah kawen sume kata;
"napela zaman akak dulu tade album camnie?"
" gile babas ko punye album,sampai anak cucu kenangan nie"
"musti ribu riban abes nie..tak menahan tul"
" macam peranten cina je kat yg gambo outdoor nie,gile chantek tu"
" rase nak sanding balek la camnie,huwaaaa"

Hahaha..sgt lucu oke.
To me,memory terindah perkahwinan takkan berulang lagi.
Merancang majlis kawen sendiri sgt stress & memenatkan so tamoo la outputnya hancuss.
Hanya sekali aje oke kawen,so saye mmg amat particular bab gambo kawen.

Tak guna kalo from head to to persiapan sume chantek tp takde kenangan,tak dapat diterjemahkan kebesh an majlis gilang gemilang itu dgn gambo-gambo.
Coz a picture worth thousand words..
Itulah tatapan ke anak cucu oke!
My wedding from preparation,a day before and actual day sumenya saye rakam every single p gambo dan simpan leklok dalam laptop kesayangan saye.
What a camera obses huh!
tak rugi hubby hadiahkan camera & laptop,mmg fully utilised.

For me, Kalo setakat pixas hancur,better i use my own Olympus soh adik amikkan pixas.
Pastu me myself can use my own idea to hedit + touch up gambo tu baikk punye guna Adobe Photoshop!
Haha..

Bukan senang nak cari photographer mase nak kawen aritu.
Kalo ada pon mahal sgt tak worth it.
Lagilah time peak time, cuti skola sume org mau kawen juge.
4 Bulan sebelom majlis dah book siap-siap photog.

That's y mase surf kat fotopages,terjupe my official photogapher dan dia siap dtg umah mak abah kat Johor bawak laptop dan segala custom album bagai saye teros berkenan dan bayar deposit time tu jugak.
Yang penting my photog sgt mesra alam orgnya dan besh jadi "actress" ngan dia.
Bole kowtim baek punye nak shoot angle camana..
Haha..


gile real cam dolu-dolu shoot kat kluang railway nie..i like it!


Dan hasilnya mmg marbles oke!
Dia shoot cam candid aje,tp sgt chantek sbb nampak real gile gambo tu,ala-ala poskad.
Mmg kemahiran "menembak" dan bakat seni betol..
Shuke sgt,niela pengubat rindu saye pada suami terchenta yg jauh dimata itu.
Hari-hari bergolek-golek belek gambo sambil flashback semula memory terindah disatukan dgn man of my life tu..

Hubby musti sgt teruja dan seprais mau tgk our custom album nie sbb his "power of dreams" ada enterprame beso gaban diabadikan dlm our wedding album neh!


Storyboard album mase mau diakad nikah,that grey one is second wifey!


OUr Reception sweetest moments @ our big day!



Outdoor shooting yg gile besh like an artist..hehe

Hari-hari belek pon tak jemu,bak kata Mak Abah yg dah beratus kali ulang tayang video kawen kami :)
Sbb jalan penceritaan nya macam filem chenta yg touching,happy & reflect all the emotion tak kira peranten,family peranten & all guess.
Dengan ucapan utk peranten lah,suasana meriah majlis la.
Sonok sgt bile layan!
Credit to PM line,Abg Zaha agi :)


adek-adek saye tgh jadi tol gurl mengepow Abg Ekhram seblom bersanding :D


kongsi bahagia wif adik,Ajib & Baini on our reception ceremony,gile excited tuu..!!


Abg long & his beloved wife happy moments tgk adek2 dah selamat kawen :)


"Welkam to the family!! " My brother said to my hasben :)



Moral of the story,to the bride to be out there..
Biar kuar byk ckit $ asal hasilnya puas hati utk gambo & video kawen.
Sebab itulah nanti yg nak ditatap anak cucu cicit till d end of time.
Forever moments tu..
Like my bro yg kawen sama-sama ngan saye,dia nyesal gile tak hired professional photog sbb habes hancuss pixas kawen dia.
Bile tgk pixas saye,dia rase nak nanges.
Kan akak dah kata,jib!!ko takmoo dengo kan dan nyesal tak sudah!

Yg sgt besh,bisnes my official photog makin maju bilemana kawan-kawan saye yg bakal berkawen pon tertarek mau hired & dah hired dia pon utk majlis gilang gemilang dorg.
Sume asik mengview pixas kawen saye je kat friendster & blog dan fotopages saye yg tak hapdet-hapdet lagi tu.
( Abg Mat sile banje saye kerna selalu promo Abg Mat oke :)

Suke sebenonya bile org melayu maju dlm bisnes,saye pon ada cita-cita mau wat bisnes one day..Sampai bile pon nak keja makan gaji kan? dan sampai bile hubby mau naik kapal!!

Mehla u all,especially Cik Along,Cik Azie & Cik Fizah Aum ,Puan Dina & new fwenz a wife org kapal to be,Cik Lara tu maghile lepaking dtg umah layan our custom album.
Tgk kat PC mmg tak besh,tgk real storybook baru rase aura tu!
Korang busan-busan tu mehla dtg umah,saye bole masakkan besh-besh.
Since hubby tade nie,bole party-party lagi.
Line clear gitu.
Ahaks!


2 Komen korang:

rahmat said...

Hai Yattt!!...takut abg mat baca kata2 pujian melambong yat ni....kan ape takut melambung ke langit terus x nk turun2....ayoyoooo!!
p/s: kan ape once org dh beri kepercayaan kepada kita...abg mat akan pastikan kerja abg mat berkualiti...demi yg terbaik...abg mat paling takut jadi photog. syok sendiri!!
p/s: Memang dh cuba nk banje yat...tp manjang x free...asyik2 ajak jumpa kat umah je...salah siapa!

Yat Ekhram said...

ahaks..saye puji ikhlas oke,bukan takat nak bodek Abg mat..yat nie payah nak puji org,kutuk org pon lagilah jarang :)

Dah mmg class gitu workmanship Abg Mat,chantek tertarik mmg da bomb!
Lemak berkrim,dijelesi ramai tau..
Sume kata super duper marbles eyh gambo kawen ko..mmg puas hati!

saye agilah amat particular bab gambo nie sbb sy sendiri obses bab camera nie,own editing selalu.So Abg Mat nya keja saye suke,itu gud sign la kan..

Yup betol,customer satisfaction sgt pntg,coz market kite sgt competitive,best seller will win..
Tape,keepdap ur gud work.Yg pntg jgn syok sndri & lupa diri bile dah berjaya..( sbb yat byk tgk org melayu kite camtu..)

Tak kire..saye mau Abg Mat banje lunch kat Prime City nanti..ahaks!