Wednesday, June 25, 2008

It's Reunion time @ Ina Wedding

Lagi-lagi wedding..

In conjuction of my younger sista engagement last week, saye sempat gak memenuhi undangan makan nasik minyak from Zurina & his beloved hasben Radzi on saturday 21 June 2008.

Dia post kad kawen yg chantek tu eksklusively to my office.
Ijo oke! So nice :)

Alhamdulillah 1 lagi masjid terbina..
Thn nie rasenya thn paling ramai kengkawan saye membina masjid terindah & me also :)
Saye walopon jauh dok di wilayah pentadbiran kerajaan persekutuan nie sedaya upaya akan balek Johor & mengattendkan diri ke wedding kawan-kawan bile dijemput..
Niela pon mase yg ada nak jupe kengkawan lama pon kan!


Saye p nagn sape??
For sure bukan p ngan MyEkhram sbb dia jauh di lautan nun..
Ntah apekabo buah hati manje saye tu sbb dah smggu tak pat call/sms/mms :(
Tapi semestinya dah mintak izin sesiap before back to my hometown..
Saye g nagn Hawa,Emy & Also Nizam @ Gmok nickname dia mase zaman skola dulu..( tapi ko dah tak debab cam dolu la mokk!)

Menaiki Satria turbo incik Nizam sgtlah meriah..
Ko shuke ye zam..dikelilingi awex-awex cun lagi bergetah! ( Awex ke aku??)
Lama gile tak jupe kengkawan lama since we left the SSAJian on 1999..( saye lainla smbg upper 6 till 2001)
Gile setia ngan SSAJ dari form 1-upper 6 tu!
( saye mmg type loyal tak kire apa acara sekalipon,termasuk loyal nagn hasben :P)
poyos je statement..sile muntah..sileeeeeee..

Sesampai je sana sgt ramai kengkawan from SKKM & also SSAJ dah tggu..
we all sampai lambat,peranten tgh bergambo sakan potong kek dah mase tu!
Woweee..so gorgeous the bride & groom in green lumut theme..
Ina seriusly look like barbie doll yg sgt chumel!
( tingat my wedding agi..Beshnya)

Me as usual being the super duper marbles unofficial photographer @ photojournalist takkan sekali-kala meninggalkan camera olympus 8.0 megapixel kesayangan pemberian suami terchenta kemana-mana acara :P
( syg..pat ckit bg camera DSLR, i tgh gian "tembak" org nie :P)

Kite tengok sapa yg kenaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!

Snap-snap the moments;

[ The newlyweds Ina & Radzi]

Congrats both of u..welkam to masam + manis perkahwinan..moga cpt ckit dapat baby :)


tak sabo nampak nak baby na?? jom kite "keja kuat" thn dpn jadik mama!


[ me & shida]

Dulu org kata muke same..gile lama tak jupe ko seed..makin chantek ye ko now..apa rahsianye?



[ Zul,faezah,shida,liza & Emy]

the gediksan moments ( jgn marah ye zaaa..ko kan sempoi!)


[ Siti noraisah happy family]

bilelah aku nak bertiga sefamilia mcm ko CT?? suwitttttttnye! jupe-jupe ko dah ada
Auni Batrisyia yg chumel..aku jelesssss! hasben ko pon ganteng yaa!


[ Mama-to-be Danieya Qiestina & Mama Auni Batrisyia]

Siti..ape petua ko buat $%#&*^ sampai dapat baby chumel cenggini?? betaula..:P


[ Hasben kesayangan Siti Noraisah & his lovely daughter]

Seketika membayangkan how sweets My beloved Ekhram jadik papa dukung myQiestina :)


[ Partner in crime]

semua sudah maju sekarang,makin vogue gitu puan2 & cik..


[ me & bestfwenz,Emy Marlina]

aku sudaaaaaa terbau nasik minyak ko mie..aku mau jd pengapit!

[ Zulfakar,abg pengantin yg menten macho]

ko bile lagi mau naik pelamin ngan nasrah, zul?? jgn lama2 nanti lemau oke!


[ nizam @ Gmok & Rostam anak chegu Mohtar ( nama bapak kite sama da]

hoho..hot bachelor in town..bile daaa aku nak makan nasik myk korang pulak??


[ The blogger Yat with peranten to be in Aug,Hawa chumel ]

Org darah manis tgh amik berkat nak nek pelamin la tu..dupdap..dupdap!

teruja nampak tgk custom album aku & hasben!! tak sabo nak kawen la tu!


[Cik hawa,Puan Yat,Puan Ina,Cik Emi]

rapat ckit Hawa & emy..meh amik berkat bini org neyh!


[ Partner in crime part 2]

gadis-gadis jelita SKKM & SSAJ..hohoho..( aku juge gadis oke :P)


[ Precious moments @ Ina's reception]

"ape no hp ko nasrah???" meh tuka-tuka" kata Emy

Pertemuan sekejap dgn kengkawan lama sgt tak puas oke.
banyak gile benda nak story..
taulah since 1999 tak jupe..9 thn dah tu!

As usual dorg sure tanya saye..
"yat,mana hasben ko?? takkan ko simpan dlm lemari kat umah kot??
saye jawap..
"mustila hasben aku encem lagi terpelihara..kena simpan leklok kat ghumah"
hohoho..

Hmmm since jadik wife nie soklan tu memang selalu kena tanya bile hubby tak bersama.
Adelah lapan ratus ribu juta kali kot!
Yerlah kan biasanya dimana ada isteri disitu ada suami kan?
saye professional je jawap:
"hasben dah naik kapal..keja..fullstop"
Semoga mereka kan mengerti life saye yg g ke majlis-majlis wedding/reunion without hasben.
I'm multitasking wifey + lone ranger wifey oke :)

Juge geng-geng bigo ( org Johor kata) maksudnya terjal/notty dok tanya pewot suda ada isi ka?
Sempat raba pewot saye tu!
hampeh!
isi babat @ lemak je for the time being :)
Korang doa-doakanlah ye!
Lenkali aku dtg wedding korang,i carry my cutie mutie junior too..


Sgt Beshh oke bile sekian lama tak jupe..

Tup-tup dah masuk 8-9 thn gak tak jupe dek kerna kesibokkan study n keja.
Jupe-jupe pon kat friendster..
how technology make us close rite??


Hope pasnie kite leh jupe lagi kan..
Ada sape-sape mau jadi organizer our vasss reunion again pasnie??
Pasnie kite plan baikkkkkkkk punye..g cuti mana-mana sesama ke..
makan-makan ke...mau ka??

Jomlaaaaaaaaaaaaaa!!!

3 Komen korang:

Anonymous said...

uihhhh...jeles la plak aku nengok gambo2 korang nie yat...tgk si siti aishah tu...emy..ina..ros..jadi rindu plak kat kenangan ssaj n skkm..ye la..aku dulu pun tak da la rapat sangat ngan korg..heheh tapi kira kenal la kan...nanti2 la...kalau aku kawin ko tolong la kumpul kawan2 tu ye yat...heheh

Yat Ekhram said...

zaleha..tula aku kata..

aku nie walopon dok jauh nun kat putrajaya nie awez hapdet kengkawan lama..tp u all ade tu dok kluang tatau pape pasal kwn2 :P

IT buat kite makin close kan!
Ok bereh zaleha..sile post kat frindster jemputan kawen ko,nanti reramai p serbu @ gathering!

Zurina said...

wah!!! panjangnye story..
ahaks!! thanx yat & all frens for ur time coming to my wedding..
rinduu korng sume.