Thursday, June 19, 2008

Hasben yg sempurna

SEMPURNA

kau begitu sempurna
di mataku kau begitu indah
kau membuat diriku
akan selalu memujamu

di setiap langkahku
ku kan selalu memikirkan dirimu
tak bisa ku bayangkan
hidupku tanpa cintamu

* janganlah kau tinggalkan diriku
takkan mampu menghadapi semua
hanya bersamamu ku akan bisa

reff:
kau adalah darahku
kau adalah jantungku
kau adalah hidupku
lengkapi diriku
oh sayangku kau begitu
sempurna, sempurna

kau genggam tanganku
saat diriku lemah dan terjatuh
kau bisikkan kata
dan hapus semua sesalku


Huwaaa..tetiba ter melayang ingatan kat dia bile dengo lagu nie tadi..

I dedicated this taching song to my beloved hasben who far away from me rite now..
Semalam hubby call me..
2 hari ada line so kejanya asik call/sms/mms je..
besh kan macam org tgh hangat berchenta je!

Hubby asyik mms pic kapal la..his workplace yg tgh laut itu..
then he mms again his room yg nampak chantek itu.. ( honey nak ikot tido situ bole b??)
Paling lucu dia mms gambo ayam KFC ( org dapat turun darat excited!)
and me replied back his mms with gambo roti canai itam bekfas saye..hahahaha..
gelak guling-guling dia tgk gambo tu..
Saye saje nak test microwave yg my fwenz hadiahkan mase wedding we all aritu..
Sekali terlama sgt teros hangus daa!


MMS from hubby at his ship..engine room kapal :) mcm da chubby je hubby!


Neway terubat rindu dekat hasben saye biarpon jasadnya tak dapat saye sentuh,tak dapat hugs & kisses macam selalu dia ada kat umah :P
Tak dapat mengade-ngade..


Malam tadi hubby call to say bye-bye..
He said that this his ship dah nak p tgh laut semula for maybe 1-2 weeks as usual.
Mean tade line agi la pasnie..lost contact agi :(

Tetibe je rase sedey semacam :( :(
sayu macam nak gile,dada rase nak pecah ( serius tak tipu oke)
Then me cry and cry sampai tertido pelok bantal hubby..
tah hape-hape tah!
gile emo je last nite ( kamu-kamu di luar sana jgn tiru mcm saye oke!)


Lately ramai wifey/gf seafarers yg nak share the same stories ngan saye..
Hmm ramai upernya yang senasib..
Sile tabahkan hati ye kamu-kamu sume..
Mmg sangat payah life without hasben pd mulanya tp lama-lama okela tu..
Buat-buat sebok je..cam saye keja..keja..keja..
Pasnie hasben bagi $ bole shoping..shopping..shopping..
ahaks..i told him i wanna claim my hardship allowance,nanges allowances,critical allowance spjg 3 bulan dia jauh dr saye nie..
hahahahaha..
payah ada wifey org HR nie kan sayang ?
serba serbi particular bab allowance,bonus..increment..bla..bla..bla..

Sebut pasal gaji..
bulan nie gaji dah bank in semalam agi..Baru 18 hb tau dah bank in!
gile cepat ngalahkan gomen oke :)
tgkla sape org HR yg commited lagi berdedikasi tu kan :P
Hari-hari stayback sebab mau siapkan gaji staff sambil blogging juge..
( hasben tade bole la stayback bagai..if dia ada 5.30 tajam dah cabut!)
hehehe..

To my beloved hasben;
Semoga selamat di sana oke sayang..
Honey selalu doakan hubby selamat juge dipelihara Allah s.w.t..
Jangan risaukan honey..
Allah selalu ada bersama kite kan?
Doakan je honey selamat,tak gembeng dan teros bertabah tanpa hubby oke :)
Weken nie honey balek johor oke..jupe mak abah..
bile-bile free nanti honey balek jupe mak hubby pulak..
take care sayang..
love & do mish u so much!




2 Komen korang:

rahmat said...

Mana gabow roti hanget itew...?? abg mat nk tengok gek..theheheeee!!

Yat Ekhram said...

hahahahahaha..

abg mat mau tgk gak kaa??
saye maluw..

husben saye dah smmgu out of contact :(

yat baru balek dr kluang nie,adek bertunang..napa tak dtg?? tggu2 gak kot abg mat dtg mau tembak yat free..hahahaha..