Monday, April 28, 2008

hubby dah nak naik kapal :( :(

huwaaaaaaaaaaaa..saye cedih ptg nie..

Bukan ptg nie aje,tapi bilemana hubby kata dia dah nak naik kapal..

Bile dia kata "hubby dah nak naik kapal nie honey.."
uwaaaaaaaaaaaaa..tatau napa musti jadi super duper emo..
musti rase nak nangis..

Actually, opis dah kol dia banyak kali tapi dia saja tanak jawap sbb rase berat hati nak naik kapal lagi..

Cam rase nak relax-relax ngan saye lagi..Manje-manje lagi.
Hubby rase berat hati nak tinggal wifey terchenta yang baru dinikahi 1 bulan 12 hari nie kot..

Tapi keadaan $$$$ semakin tak mengizinkan hubby nak cuti lama-lama lagi.
Almaklumlah lepas kawen $$$$ memang banyak melayang aritu.
Mujurlah ada si isteri yang bekerja nie..bolela cover-cover ckit all the expenses.
Nama pon suami isteri ,sharing is caring
:)

Saye?? lagila rase berat hati sgttttt bile kenangkan suami yg selalu menemani hari-hari saye nie jauh dari pandangan mata saye..bukan sehari..tapi berbulan-bulan!
Takkan ada lagi gurau senda yang meriuhkan suasana rumah kami nanti..tade lagi adegan rebut-rebut remote astro..tade lagi gado-gado terbatal air semayang..

lepas nie tade lagi hubby yang rajen tolong wifey dia nie kemaskan umah & sepahkan umah :P,tade lagi dapat tgk suami kesayangan saye makan dengan penuh berselera bile wife dia nie masak.Nak tau ape rahsianya?? Kena masak dengan kasih sayang :) & tade lagi “teddy bear” yang menghangatkan saye..( alamak statement berbaur **%&#@ pulak)


gonna miss my manje musyuk when he not around..huwaaaaaa :( :(


Sedey gile bile imagine tu sume :( :(

huwaaaaaaaa..seriusly bile bayangkan sume tu saye jadi emo tetiba.

Lagi-lagi bile stress ngan keja I really need his hug,he comfort me with his infinity luv!
Tgh terbayang kuatke saye melalui hari-hari tanpa dia??


Perpisahan menyiksakan ini..

Even dah 2 kali kena tinggal since kenal dia tapi tatau napa kali nie perasaanya lain sgt.
Totally different! Sebab maybe nie dah kawen..dah ada ikatan yang sah dengan dia.

Pertama kali kena tinggal after kawen!

:( :(
isteri mana tak sedih kan??


Kebiasaanya hubby sailing at least 3 months..lama kan??
Saye tau,kamu-kamu diluar sana yang tak mengalami percintaan luarbiasa dengan org kapal takkan memahaminya..

Perasaan sedey + rindu tahap dewa bile jauh dari dia yang terchenta.
Dulu kena tinggal as fiance oke lagilah..tapi now dah jadi wife bond sgt kuat dirasakan.

Sesaat dia takde pon rase lain tau..sebab now apa-apa pon musti report kat hubby.
Dan hubby pon buat yang same jugak..we really complete each other.
Apatah lagi bile memikirkan sandaran hati saye jauh..

Mau patah kaki dibuatnya!

Hmmm nak tak nak inilah reality yg musti saye face dengan tabah hati..
Suke tak suke saye kena jugak lepaskan suami pegi cari rezeki.
Bukan hanya utk dia tapi utk saye & bakal junior-junior kami gak..

Hmm

Big gurl doesn’t cry..

Tapi mampukah saye??

Sabar eyh hati..sabar..

9 Komen korang:

PhatLoo said...

wah bakal2 junior eh? hahahah mcm ramai je tuh...

Yat Ekhram said...

huwaaaaaaaaaaaa..lom ada junior lagi..lom ada rezeki.Ingatkan adala upernya tade gak lagi..

Abg ekhram nak ramai-ramai..igt kak yat kilang! hahaha

doakan kak yat eyh!
mau timang qiestina :)

aziemanz said...

sabar erk akak

*hugs*

marsha said...

3 bulan tak lamalah Yat.. I kena tinggal 6-7 bulan.. Lagi lama.. Tgh pregnant lak tu.. Tapi semua tu mengajar kita erti hidup dan kasih sayang sebenar.. Sekali sekala balik mcm org baru bercinta aje.. melekaaaaaaaaaat 24hrs..
semoga tabah menjadi isteri org kapal.. ;)

Yat Ekhram said...

azie: thanks u darling..doakan kak yat kuat eyh! mcm azie.

Marsha:huwaaaa..tula bile pk nasib sendiri ada lagi org lagi susah dr i..kena byk bersyukur kan..
Hmmm doakan i tabah jadi isteri org kapal eyh.Kejap je emo,nanti lama-lama okela.

Serius,mmg lain perasaan kena tggl bile dah jadi wife..baru i faham apa org kata selama nie.

Harap-harap disebalik kepayahan kite ada hikmah dipenghujung jalan nanti kan..

along said...

speechless.

be strong aight.

Yat Ekhram said...

tq along :)

huwaaaaaaaaaaa..mmg sgt sedey bile dia kata dah nak naik kapal.Baru tau how dina feel mase padi naik kapal mase after kawen ariitu.

Hmm dia tak naik lagi,tp dah dekat la nie,doakan saye tak nangis mase anta dia kat KLIA nanti..( saye mmg gembeng org johor kata)

insya allah,akan teros tabah..
dia g cari rezeki.

Fizah AuM said...

sabar ye kak yat~!
kite senasib.
long distance relationship need patience

Yat Ekhram said...

fizah: tq dear..for ur support.
definitely,berchenta apatah lagi berkahwen dengan org laut kena byk sabo.

kena PJJ la nampaknya pasnie!
tapi tape dia dah tgglkan byk bekalan kasih syg before nek kapal nanti :)