Wednesday, April 16, 2008

Party Peti Chejuk @ Hubby Bufday

Salam sumer :) :)

Last 13 april 2008,Party Peti chejuk was held at our lovely home @ Putrajaya..

Saye tau korang musti muskil @ heran bin haji pelik kan kenapa namanya party peti cejuk???

Why eyh??? why???

hahahahaha..so kat sini saye nak betau kenapa namanya spt itu..


Its bcoz dolu2 zaman bujang umah kami mmg tade peti chejuk dan selalu diperli-perli dgn sindiran maha tajam dari kengkawan mahupon opismate yg mengatakan " weh umah ko dah ada peti sejukkk kaaaaaaa???"
Lalu selepas itu saye berniat kalo dah ada peti sejuk nanti siapla korang aku ajak party peti sejuk!

Tetibe rezeki peranten baru agaknya,Sempena perkahwinan terindah saye..HR department PBLT ( dept saye la tu) telah bermurah hati hadiahkan peti chejuk jenama LG yg chumel utk peranten baru..
yay! tenkiu so much korang!!!

Finally umah kami ada peti chejuk..yay..yay..bole simpan makanan banyak-banyak & masak utk hubby pasnie..yahoooooooooooooo..:)

kegembiraan hubby bukak kotak peti chejuk baru..yeah!!


Saye menjemput kawan-kawan opis,kawan-kawan wifey org kapal,ex skoolmate & University mate utk party peti chejuk yg gilang gemilang di rumah kami kat putrajaya nie..bukan umah sndri,sewa je dulu 4 the time being..tggula ada rezeki insya allah adalah..

As usual saye jadi chef sediakan all the makanan like soto ayam ,mee,agar2 warna warni,nugget & popia,fruit cocktail & bermcm2 lagi buah-buahan & gula-gula.Macam-macam adola..Dari malam dah rebus nasi himpit tu..excited gilez!

Tq so so much to AJK party peti chejuk like Eyta my lovely hosemates,Rini & also kak linda yg tulun potong bawang & buah-buahan dengan jayanya.Moga cepatlah korang dapat berkat dan dapat "tulang sum-sum " yg korang carik nanti..hehehe..



yeahhhh..mari-mari makan Chey yat masakkk!!


Tetamu terawal kami ptg itu tak lain tak bukan Cik Fizza & puan Dina from Seafarers Club..dtg awal gile tu,saye maseh pakai baju tido & comot2 masak..hahahahaha..

Dorg dtg dari kelana jaya..wah dina dah advanced skrg berani drive jauh-jauh..bagus..bagus..satu kemajuan.Pakai ikot tema majlis black & white saye teros mempelawa dorang yg tak yah dipelawa itu makan hidangan yg disediakan yg masih panas-panas. Then ahli kelab wife org kapal seterusnya sampai..it's Puan Ety from bangi..
makin happening la korang chit chat ye!

muke-muke teruja dapat join party peti chejuk..selera nampak makan dina??


persidangan kelab isteri-isteri nelayan laut dalam yg bertema hitam putih :)


wif my sista,his hubby,ny cutie niece & hubby in b &W..
our junior coming soon insya allah..


That day also we celebrate my hubby besday..
Its 1 st time after we get married last month!

Sedaya upaya saye & kengkawan nak wat suprise utk dia tau..punyelah pakat nak suprisekan dia.Tapi seriyesly sejak dah sharing bantal dengan dia nie susah ckit nak buat suprise sebab dia macam dah tau-tau aje..betol org kata chemistry hubby & wife tu kuat kan..maybe the bond between us..tapi tetap juge saye nak raikan lelaki kesayangan itu yang kini menemani saye dan dengan jayanya jadi househubby yang byk membantu saye :)


muke kegembiraan bufday boy kena suprise dgn his beloved wifey :D



This entry for u hubby;

Happy bufday ke tigaploh sayang!!!
Congrats sbb berjaya merealisasikan misi u nak berwifey sebelom umo 30!
I'm the one yg tulun u capai misi tu kan??
Hope this perkahwinan + cinta terindah yang menyatukan kita kekal abadi hingga akhir nanti
Menyempurnakan sebahagiaan dari iman kita..

Honey doakan hubby dipanjangkan umur + dimurahkan rezeki kita berdua + dilimpahkan dgn iman + diselamatkan dunia & akhirat + kita dikurniakan junior-junior chumel pengikat kasih sayang kita insya allah..

Honey juge selalu doakan hubby capai cecita hubby,apa saje utk kebaikan kita berdua + baby kite nanti,i will always support u..I pray for u every single time kite solat sama-sama & may Allah alwiz bless whatever & wherever u go..
Biar nanti kita berjauhan,kasih sayang & pesanan hubby terpatri dalam hati honey..
Mendoakan yang terbaik utk kita & dipermudahkan segalanya perjalanan ceritera cinta kita.

I wanna u to know..there no one else deep down inside from my heart..
I'm so glad & thankful jodoh ternyata menyebelahi kita
Apapun terjadi cinta dalam hati kita kan menepis semua dugaan yg mendatang..
Semoga ke alam syurgawi kite tetap kan bersama menyemai cinta bersama..

Luv & love u so much..


wajah kegembiraan newly wed couple dapat hadiah peti chejuk from my HR dept


Tetamu dtg bertalu-talu ptg itu..alhamdulillah tetamu kan dtg bawak rahmat..
Dengan family + little kids mmg sgt riuh rumah kami hari itu..
Ohhh sumernya meraikan cinta terindah peranten baru & makan-makan sampai kembong!

tak sangka ada yg dtg bawak hadiah juge :)
Hadiah kawen kami..alhamdulillah murah rezeki..syukran!
tenkiu..tenkiu..so so much uols!
Dapat pulak hadiah blender & microwave..
Tq to my fwenz Sham for lovely microwave & my sista for lovely blender itu ya!
yay! lepasnie bole wat party microwave & blender pulaks...tggu je invitation kami eyh :)

Tak sangka ,Sampai kul 11 malam masih ada lagi kengkawan & adik beradik kami yg dtg dari jauh semata2 nak raikan peranten baru + nak rase masakan saye kot :P
walopon sangat letih kami sangat teruja hari itu..
Tima kaseh semua-semua tetamu yang datang!
Really appreciates u all sumer..
Ada mase kita party lagi oke..

Arinie kan 16 April kan??
that's mean dah genap sebulan kami kawen..cepatnya mase berlalu!!
Terasa macam semalam suasana meriah wedding kami..
Inai pon masih lagi merah di jari..
Baby?? So far lum ada rezeki lagi..
Tape pelan-pelan la kan,tamoo stress sgt..terlalu awal lagi.
Insya allah adalah rezeki kami nak timang "qiestina" yg hari2 hubby sebut tu nanti..

Hmm congak-congak..
Makin dekatla hubby nak naik kapal :( :(
tapi sebelom dia naik kapal,saye nak enjoy & huneymun puas-puas dulu..
Nak manje-manje dgn pakcek itu sampai muntah-muntah.. ( lain mcm je bunyiknye :P)
Usaha tangga kejayaan kan?

Hmm pen off here..
Kena balek umah dulu nak masak utk hubby,maklumla dah jadi wifey nie hari-hari kena fikir nak masak apa utk lelaki kesayangan yg perot dah makin ke depan itu..
Saye tak kembong,hubby pulak yang kembong..mihahahaha..

Hapdet lagi nanti..
cau shin ceeeeeeeeeeee :) ~!!




































2 Komen korang:

Webcam said...

Hello. This post is likeable, and your blog is very interesting, congratulations :-). I will add in my blogroll =). If possible gives a last there on my blog, it is about the Webcam, I hope you enjoy. The address is http://webcam-brasil.blogspot.com. A hug.

Yat Ekhram said...

tq..:)