Tuesday, May 6, 2008

Our MTV wedding is ready :D

Salam sumer :)

Arinie saye saja nak post bout our wedding MTV & videography for our wedding last March. dah siap daa last week lagi..:)

Kami menghired Abg Zaha the owner of PMline utk rakam every single moments hari terindah kami..berapa bayo??? hmmm adalah $$$$ tapi tak kesahla janji pueh hati utk kenangan seumur hidup!

Saye & hubby sangat teruja bilemana sweet moments mase kami diijabkabulkan,bersanding & outdoor shooting diabadikan dalam video nie.Hmm senang citer dari pagi mase makeover nak akad nikah sampailah habes shoot lompat-lompat mase outdoor shooting.

Plg kelaka mase outdoor shooting kami dah macam artis dah..sume org tgk..lagi mase kat stesen ketapi Kluang yg glamer tu..yg top ngan roti bakar & kopi seantero malaya tu..mase shoot baling-baling bunga yg ala-ala romantic tu sejibik dah macam shooting pilem..kakakkakaka..Tapela seumur hidup sekali layankan jea..dengan photographer pon berguling-guling smpai hilang henpon semata-mata nak dapatkan besh shoot.Salute betol kat dorg!

Paling saspen saat akad nikah tu..muke hubby yg saspen tapi kewl pon dirakamkan every single seconds :D terang,jelas & kuat dia lafaz akad.Sekali jea..( dia malu bile tgk video time dia akad tu) hahahahaha..
Full day coverage tu!

Plg besh bile lagu peveret kami ada disetiap chapter video kawen kami..
ada My baby you,itu kamu..keabadian cinta..right here waiting 4 u & of coz kaulah segalanya by haszrul nizam itu! touching sungguh!
kalo nak tgk mehla dtg ghumah eyh!

Tingat lagi cian Abg Zaha & Abg Rahmat berpeluh-peluh & berhimpit semata-mata nak dapatkan besh shoot kami.Tq so much u all :)
Sangat berbaloi spend $$$$$ utk pay my videographer sbb hasil keja dia sgt marvelous & definitely superb! dan juge sangat senang berkerjasama dgn dorg.
Pasnie Abg Rahmat & Abg zaha kena bagi introducer fee nie coz byk sgt yat promote u all neh! :D

Sgt lucu bile dengar ucapan selamat pengantin baru dari kengkawan especially Along..siap wish depan peranten..yg tak menahan tu ayat dia "pass..pass la sorang kat along!!"
hahahaha..nanti eyh long..yat tulun carikan sorg yang ganteng utk Along..:)

sume bz bagi ucapan kat peranten yea :D


Oh yea..
Mak Abah pon tak ketinggalan bagi ucapan.Sgt sayhdu wehhh!! yang paling lucu org kampung yg bz rewang & bertungkus lumus masak pon bagi ucapan.Korang memang rock la!

Oklah to my reader out there yg tak pat datang dan tgk wedding saye meh layan our very special MTV..modelnya mustilah yat + Ekhram..song by Hasrul Nizam " Kaulah segalanya"
Lagu peveret saye..touching abes weh!
sila klick link di bawah ini:


sowilah saye tak ada akaun you tube & tak reti nak donload pon!
Sape-sapa pandai sila ajarkan saye :D

Hmm our custom album pon tgh on progress..cam biasalah hasil keja abg Rahmat mmg santekk..Saye yg sememangnya foto maniac nie pandai-pandai sendiri je bubuh romantic wording..hahahaha..berangan nak jadik photographer mcm dia gak!
Mana tau bole resign jea buat graphic & photographer bisnes..hehhehe..hubby pon leh quit sailing dok "menembak" orang jea..:)


cover custom album kami by nourarahmat photography yg chantek!


Tak habes-habes wedding entry..cukupla ye..nanti hapdet lagi..

daaaaaaaaaaaaaaa!!~






6 Komen korang:

along said...

erk.





ade ke along cakap camtuh?
=P


*lariiii*




watched d mtv 3 times, goosebumps i tell u.
lost 4 words on what 2 say, but i do wish u both happiness always.

ALWAYS.

Yat Ekhram said...

hahahahahaha..

adalah long,yat tergelak ngan ekhram bile tgk along mase bagi ucapan tu,fizza siap malu-malu kucen :P

Nantilah,free-free yat bawak laptop jupe along tgk DVD tawen tu eyh..
Shuke tgk pixas along,fizza & ety kemain kusyuk tgk yat dimakeover.
Pasni bole blaja ngan korang..hahaha..

3 times eyh tgk??
pehhh..layannnnnn..
yat kelaka bile igt berlari-lari ngan ekhram tu..sume org tgk.

Plg suke,lagu kaulah segalanya tu.Mmg tangkap lentok!

aziemanz said...

akak...

azie nangis masa tgk mtv tue...

syahdu bila dgr abg lafaz akad nikah..

sendu bila dgr lagu tue..



huuu...sungguh emo diri ini..

wish u all the happiness in this world..

love ya...

Yat Ekhram said...

yups azie..

mmg sgt taching mase lafaz akad tu.Kak yat genggam je tgh pengapit,berdebar sgt.

Dari jauh kak yat tenung je hubby,tp tak nampak muke dia mase lafaz akad tu.Cume kuat & jelas dia lafaz,sekali aje.Terkesan sgt kat hati.Mase tula berazam akan jaga perkahwinan nie sebaik mungkin.
Mcm hilang susah payah menanti dia berbulan-bulan kat kapal,buat persiapan kawen sorg.Mcm hilang batu hempap kat kepala.Serius!

mase lafaz taklik tu lagila,sok sek org sebak dengar.Abah kak yat pon menangis.Happy + terharu..

One day u will feel d same.Saat terindah jadi isteri pd lelaki yg dicintai..

shaza said...

hi kak yat

belum terlambt rasenye nak wish selamat pengantin baru semoga bahahgia ke anak cucu ye

seriously video tu sgts best
i pun syahdu dgr ur hubby lafaz nikah...
video yg kreatif wit pelakon2 hebat mcm u all
siap ade adegan lompat2 lgk


wish 4 ur happiness....always
tahniah :)

Yat Ekhram said...

pelakon hebat??

hahahhahaha..tadelah tu natural aje.The photographer team main tembak je pixas kiterorg.Candid gitu!

Tq 4 ur wish..doakan yg terbaik oke.