Wednesday, April 2, 2008

Just Married wif Flying Colors :)

Salam everyone...

Haluuuuu lama rasanya tak hapdet blog kecayangan ku ini..dah berhabuk dah kan???

Haaaaaaaaaaaaaaaaachum! datang selsema dah..:P
Sgt bz baru naik keja & tak sempat p huneymun lagi pon! :( :(


Sowila kengkawan,as u all tau saye baru aje selamat bergelar isteri kepada Encik Mohd Ekhram Sharif Bin Md Tahar last 16 March 2008.

Oh tarikh keramat itulah,dengan sekali lafaz sah sudah saye jadik miliknya yang abadi buat selamanya..

Dan pastinya tarikh itulah nanti sampai bile-bile akan disambut as very happily couple.Insya allah..
Perasaan yg mulanya mcm ada rama-rama dlm perot nie lega sgt bile my beloved hubby selamat jawap akad dengan lancar,fasih ,terang lagi nyata dengan hanya sekali lafaz.

Saye tenung je muke hubby dalam-dalam mase dia lafaz akad tu.Semakin rasa kasih itu menebal bilemana saat itu saye akan jadi miliknya.Saye genggam erat2 jemari bridesmaid saye ( Eyta) bile hubby lafaz akad tu.Berdebar tahap dewa,kawan-kawan saye pulak yg sebak.Saye pon cover-cover sebak :P

my bridesmaid @ my bestfwen on my solemnization ceremony


Touching tau..u all yg belom kawen,bile kawen nanti akan rasa perasaanya yg syahdu + terharu + happy bile saat disatukan bersama insan tercinta.
Rasa batu hempap kat kepala tu ilang camtu je.Release gile!

Maka dengan lafaz ijab kabul,relationship kami telah diupgrade jadi ha-lam-alif-lam..HALAL! ALHAMDULILLAH!

Cayalah sayang..i'm so proud of u.. :)

Nak tgk our very marvellous wedding pixas bolelah tgk kat fotopages our official photographer @ Flickr special kami di http://www.flickr.com/photos/nourarahmat/sets/72157604161366221/show/
or my friendster akaun http://profiles.friendster.com/yatekhram ye! Sgt banyak wedding pixas yg super duper reflect the colorful,happiness & happy emotion our wedding ceremony.Sgtla puas hati menghired Abg Rahmat http://nourarahmat.fotopages.com/
as our official photographer.

Sume wedding pixas dari Akad Nikah till Outdoor shoot absolutely santekk & super duper marvellous.Ramai gile yg teruja rasa nak kawen/nak kawen lagi bile tgk our wedding pic.Yg kelaka tu ramai pulak nak hired Abg rahmat mase wedding depa.

To Abg Mat, "kena bagi introducer fee kat yat nie :P bisnes sudah masyuk wooooo"!!!


Our wedding ceremony start from the solemnization,Sanding & Outdoor Shoot goes smoothly as plan.Kami sekeluarga malah all close fwenz in turqoise blue theme sgt serasi & sehati berdansa hari itu.Ohhh my big day macam medan bergathering kawan-kawan lama,sayangnya kami peranten sgt bz with so many agenda.So sori bagi yg tak terlayan tu eyh!

Saye sgt suprised ramai opismate from KL dtg,kawan-kawan cyber like Ety,Along & Fizza pon drive jauh dari KL to celebrate the newlyweds.Tq so much uols!
kalo nak baca wedding story uols bole baca kat blog Along eyh! Dia sgt pantas menghapdet blog & jadi camerawomen tak rasmi wedding saye :)

Hmm seriyesly..to be wife to someone i really luv is the most happiest thing in my life.
This new phase of life make me feel so calm than before.
Betol janji ALLAH tu perkahwinan insya allah one of the cure of stress,problems.
dan mudah-mudahan bahagia ,senyum tawa ini kekal ke tarikan nafas terakhir.


I'm so thankful impian cinta kami selamat direalisasikan.
Cinta terindah dua jiwa dua benua jadi realiti akhirnya.

:) :)
Untill now macam tak percaya dah selamat jadi hubby & Wife.
Lagi-lagi bile after solat berjemaah,saye kiss tangan hubby and hubby balas kiss kat dahi,ohh perasaan tu sgt beshh oke.Schweettttttttt sgt.
Hanya married person akan memahami..
and bilemana every day after work dia amik from opis & i will prepared dinner for him..bile tgk dia makan dengan berselera..dalam hati sgt gumbira oke.
Hilang penat lelah rush2 balek keja & memasak tau :)
Pastu saye suke tgk muke dia mase tido,innocent sgt..
Ni lagi 1 kebestan dah dapat sijil HALAL tau,ada tedy bear kat seblah manjekan kite.
Nak marah pon tak jadi marah..hehehehe..
So u all yg bujang tu tggu apalgi,kawenla! :P
JAWI tak kaco pon tau korang nak ngedate nagn yg terchenta.
huhu..

For sure,after hubby naik kapal end of this month..i'm gonna miss him so much :(
Hmm tanakla cakap pasal nie..nanti bad mood.
Coz aura-aura newlyweds masih terasa,tamoooo hubby jauh!
Nak spend time mase dia ada nie..
Nak buat junior mase dia ade nie :P..wink..wink..
Berazam jadi isteri mithali lagi solehah insya allah.


Semoga cinta terindah ini kekal ke alam syurgawi..


Nak balek dulu..
Ada date wif beloved hubby nak tgk movie kat Alamanda..
daaaaaaa..

7 Komen korang:

along said...

congrats kamu & ekhram~~

speechless dowh.
moga bahagia hingga akhir hayat!!

Yat Ekhram said...

tima kaceh along cayang..

saye lagi speechless bile awak,ety & fizzone dtg wedding saye.Sgt terharu gitu!

Baru tadi tgk video Ekhram berarak tu,nampak tujuh soploh along parking tepi jalan eyh!

Ada mase kite ngedate eyh..
semoga pasnie jangkitla berkat yat kat along~!

jeem said...

woot..woot...
newlywed sudah kembali.congrats k.yatt.i envy your wedding.i like the butterfly on the veil worn during solemnization.apa2 pun,may u be happy always and forever with the beloved hubby=)doakan kitorang pulak.hihi.

Yat Ekhram said...

tq for the wish jeem dearie..

hahahah..the butterfly mmg so attractive..ramai minat butterfly yg kak yat pakai kat veil tu,sbb kaler turqoise mmg naik bile match ngan putih bersih.Pasni ramaila nak tiru kak yat tu..:P

Nak tgk wedding pixas tgk kat FS or link yg kak yat bagi tu ye,sgt byk shot official & unofficial photographer amik.Tak terhupload dah :)

Sure dear,i will awez pray for u..
Moga cinta org kapal berkekalan.

p/s** if kak yat pregnant nanti bole mintak consultation free from dr jeem eyh :P

jeem said...

consultation free?ahaha bolehhh!...kena tgu 2 tahun lagik k.yatt.lambat tuu...ahaks.

LiTtLe m3 said...

congratulations and when my turn come u r invited (jemput awal2 ni :)) so far persiapan ok la tak penat sgt coz we start earlier both parents and my bee so helpful. alhamdulillah... mudah2an perkahwinan Yat diberkatiNya hingga ke akhir hayat.

Yat Ekhram said...

tenkiu baiti :)

tq 4 d invitation tooo..insya allah if ada kad dtgla saye,lagipon kluang tu tmpt bermanje saye..hahaaha..

Tape,pelan2 buat persiapan kawen..mmg stress + penat..tpi happy bile sume dah setel.

lagi beshh yat dapat hadiah peti sejuk from HR Dept baru nie,bagus org2 HR nie..hahaha..( saye pon HR)