Friday, May 23, 2008

He will back on ship again :( :(

huwaaaa..~ !!!
napa eyh air mata saye tak pat tahan-tahan since ptg semalam??
My tears drop and drop..
tak penah rase sebegini sayu.

Since hubby said,his office was instruct him to report duty by this sunday at Kemaman.

This time he will be joining Alam Maritim and will be on ship maybe for 3+++ or maybe 4 months to carry out his duty as Marine Engineer.

Jahat betul air mata nie..dah bengkak mata sampai selsema dah bile dia kata kena naik secepat ni,after 3 hari g course kat KJ tu.Ingatkan bole la postponed sampai next week sbb saye dah plan nak ajak dia balek kg saye kat Kluang ptg nie after keja.Nampaknya mcm tak berkesampaian!
Terpaksa lah saye balek kampung next week naik bus sorang-sorang :( :(

Bukan tu aje saye tetiba jadi super duper emo bile terbayangkan hari-hari saye tanpa dia lepas nie..
Tade lagi suami yg menghantar saye g keja & pick up me everyday.
Tade lagi hubby yg manje selalu nak saye manjekan dia dan manjekan saye.
Tade lagi kuar dating,travel & shopping like loving couple pasnie.
Saye kena berseorangan teroskan life nie.

Pagi nie saye tade mood nak p keja tapi hubby said " huney kena kuat oke"
"hubby trust my wife so strong to face this situation"
Finally saye kuatkan diri gak p keja walopun muke sememeh asik nangis dr ptg semalam sampai pagi nie.Terok betul!

For 2 month married him, he pampered me like a princess.
Dia selalu hiburkan hati saye,ilangkan stress keja.
Dia selalu cube jadi suami terbaik dan mmg banyak perubahan positif dlm dirinya after kawen.
Bukanla dulu tak baik,but now semakin baik.
Bersyukur saye dikurniakan suami sebaik dia.


Ber PJJ ( perkahwinan jarak jarak) la pasnie..
Kuat ke saye? Mampu ke? :(
Sejak kawen tak penah seharipon berpisah.
tapi kali ini berbulan-bulan..

Betul kata kwn-kawan,lepas kawen perasaan nya lain..
Sedey semacam nak lepaskan "roomate" saye pergi jauh.
Rase melayang separuh nyawa..
Rase lemah semacam.
Ini dia maseh ada kat umah lagi bz packing all his stuff to bring on ship.
Kalo dia dah tade?

All my friends & colluages keep asking..bole ke jauh dgn hubby berbulan-bulan??
They told me,their hubby outstation 3 hari pon dah nanges bagai nak rak!
Siap tido ngan baju yg last hubby pakai..dasat tak dasat penangan aura suami isteri.
Haish..berat mata memandang berat lagi bahu yg memikul ini oke!
Buktinya mata bengkak-bengkak ini.
Tapi dia suami pilihan saye,makanya saye kena redha ujian Allah ini.
DIA pilih saye dalam ramai-ramai sbb dia tau saye mampu hadapinya kan?



Hubby while working on ship as Marine Engineer

Hishhh Yat..
Wake up..wekap!
Hubby p sailing cari rezeki la.
For our own sake..
Tamoo nanges-nanges camnie nanti hubby pon sedey tinggalkan wife dia.
Tapi hubby kata sayang isteri tinggal-tinggalkan!
Hele ..dia cover je muke kewl dia tu kan..
dlm hati musti meronta-ronta tanak jauh dgn wife juge sebenarnya.
Hubby saye sgt tabah.
Dia banyak berkorban.
Banyak sangat..
Saye?

Biar jauh dimata,dihati dia selalu ada besama..dekat sangat.
His spirit always encourage you,behind you.
Bole call lagi,bole sms lagi bile ada line kat offshore tu.
Bole Ber 3G Juge.

Hmm..i decide taking half day leave since i cant focus to my work at ofis rite now
and also i wanna spend time wif him before his back on ship.
Hope everything goes smoothly..

Ya allah berikan saye kekuatan hadapi ujian ini..

8 Komen korang:

along said...

be strong eyh :)

yat buleh nye.
nnt free2 nnt alg dtg aa sana.
bwk dina, fizzone ke sesape je la.

dah keje meneman org je la skrg neh,haha.

take care :)

Yat Ekhram said...

huwaaaaaaaaa ::(

yat tatau nape sgt emo dari semalam.
nanges..nanges.
Kat opis pon nanges lagi nie.
Blogging pon nanges jugak.
Sampai nak amik half day arini.
Baru tau camana perasaanya kena tggl after kawen like my colluges citer.

Hmm..nasib baik ada korang yg besh.
Along,dina,fizza nanti dtg lepak-lepak umah yat eyh!

Fizza the peranten to be sgt bz..dia senyap je.If along g wedding dia,nak ikot eyh? Yat dah mintak izin siap2 kat hubby.

TQ so much long,for ur support :)
saye sangat lemah tanpa dia
:( :(

aziezainal ~~ said...

kak yat..
be strong k
lgpun abg tak blayar jauh..
ada kat kemaman jer..
bley gayut mlm2
lepas rindu dlm fon k

*hugs*

Yat Ekhram said...

yups tak g jauh..
dia selalu ada dekat dlm hati.
Abg Ekhram selalu cakap gitu.

Tape,selagi ada kwn2 yg besh cam azie & yg len kak yat sure kuat semangat.

Insya allah.

along said...

ha,fizzone kawen nanti,along bawak bas gi perak~~

dont worry, sme orang along hangkut.
sila taruk nama dalam senarai penumpang nnt :P

kemaman.
susah2 je nnt kite jalan je gi terengganu!

holiday terussssssssss~~

shaza said...

sabar yer...3,4 bulan xlama tuh
pejam celik pejam celik dah pun
i know ur strong:)

dukerobin said...

Tabahkan hati.... doakan agar keselamatan sentiasa bersama suamimu. Selamat pergi...selamat balik....InsyAllah

Yat Ekhram said...

along: yat plan mau ikot adik ekhram mau hanta abg dia tu ke kemaman mlm ni or sok pagi isnin ke kemaman teros.Tak smpai hati pulak tak anta.Selalunya anta kat KLIA tp kali nie dia tanak naik flight.Amik EL la nampaknya demi suami.

harap2 tade lagi airmata sbb mmg dah berbaldi2 airmata kuar lagi2 mase packing baju2 dia ke dlm bag akademi fantasia dia tu tadi.
Sob* Sob*

Yg kelaka tu ckit je baju2 dia nak bawak.macam nak pakai 2 ari je padahal 3 bulan nak pakai :P
senang idop jd lelaki kan,simple!

Shaza:ha'ah 3 bulan tak lama mana pon..tp bagi org yg rindu amat lame :( kena workaholic balek lepasnie baru tak sedey.Kena longer la sbb "bujang" kembali :P

Abg Is: Yea,yat doakan suami every second,semoga dia selamat & dipelihara Allah s.w.t..dia pegi cari rezeki halal kan.
dan semoga yat akan tabah berkat doa sume.Insya allah.