Friday, November 2, 2007

My Open House Raya

Extravaganza at My raya open house yg happening :D

In Conjuction of Aidilfitri yg still terasa,Last week on saturday,27 October 2007..Me & My lovely Housemates Eyta organize our own open house sambil dibantu oleh my best prenn yg tantekk ( cun) Cik Emmi & My lovely sis Akin and Of coz my AJK Buah & Mineral Water, My Ekhram :) I'm so thankful,our planned to make this open house become to reality at last.

Yerlah since saye & Eyta pindah umah baru yg cun nie,mmg lama dah nak wat housewarming party tapi tak buat-buat dek kerana keworkaholican saye & kepadatan jadual saye bile dgn my Ekhram :)Mase pindah last march kan saye & Sayang masih di "awang-awangan" lagi :P

Saye bersyukur coz plan saye nak wat open house raya nie bersama my Ekhram tercapai akhirnya..alahmdulillah..Dia balek Mesia tepat pada masenya saya nak wat makan-makan nie.Happy sgt bile tgk dia makan dan dapat gak merasai suasana raya yg sekian lama dia tak pat rasa since jadi Nelayan laut dalam eyh Ingeneur la :)
Kiranya open house cum Kenduri doa selamat for sayang homecoming la nie..

Beberapa hari b4 open house,saya,Eyta,Emmi & Akin sgt bz wat preparation..dengan bershopping brg dapur yg penuh keta,G pasar borong..Carrefour,Tesso,Mydin utk carik mangkuk kertas yg sold out musim2 raya nie..& barang-barang yg penuh 1 troli.Nasib baik ada ajk Logistic Cik emmi tantekk yg bawak saye kesana kemari membeli belah..Yerlah nak harapkan Sayang,dia masih exhausted dlm flight lama sgttt,jadinya bagi chance dia rest dan tolong makan je :D

Kami bertungkus lumus menyediakan makanan dari malam smpi ke pagi yg menunya Soto Ayam, mee hun,Puding Koktail,Karamel sponsor by Ori,Kuih-kuih raya import dari Kluang & also air & buah-buah yg disponsor oleh My Ekhram.Thanks u all sumer :)

Warna tema kami sumer hari itu oren & hijau..Saye & My Ekhram mustilah warna plg ceria oren.Nampak sweet sgt bile tgk gambar-gambar yg nampak happening.



Sayang yg teringin sgt nak makan nasi goweng saye dapat gak makan akhirnya :D
Masak special utk dia & housemates je taw,guest tak bole..


Saye,Eyta & min di depan menu kami pada rumah terbuka saye..


Saye,Emmi & Eyta yg jadik tuan umah open house hari itu..


Bertiga lebih baik..Yat,Eyta & Nurul yg bahagia serumah..

Tetamu kami dtg sgt ramai hari itew..Tak cukup tgn nak melayan..mujurlah ada AJK topup makanan yg cargass like Eyta,Muna & Nurul. Thanks u all for allocated some times to came our open house.Kawan skola rendah saye Fatin & Fida pon dtg,siap dpt perhatian lbh 2 gadis seiras yg still mencari cinta nie;

Bile dah jupe,macam nak pecah perut tergelak kan Fida,fatin????


Our Seafarers Club frenz jupe at 1st time,Noremy & Akmal..Tq for coming :)


Ahaks.. when Nazihah,Umar,Reen & Hanin pon ada same memeriahkan majlis..


Sembang-sembang org kapal..Long live Seafarers Club =)


Kami sgt tired & exhausted coz cuaca sgt panas & tetamu mmg dtg tak berhenti-henti hari tu..
Alhamdulillah..tetamu kan bawak rahmat..

Sham yg dtg last minutes dgn baju melayu sedondon Eyta mcm loving kapel :) Ehemmmmmmm..:P


Coklat Cake yg direquest oleh sayang since kat kapal..nyummy,..nyummy..


Ramai giler dtg menyerbu umah kami hari itu termasuk my colluages,My schoolmate,My Universitymates,Jiran-jiran org bujang sebelah & Also my Seafarers Club Frenz.Terasa worth it sgt berkejar-kejar masak bile tgk tetamu yg dtg makan dengan penuh berselera hari itu..
Lenkali bolela buat acara tahunan bile tiap-tiap kali syawal..Insya allah..





3 Komen korang:

Anonymous said...

oh tidaaaakk..sgt hazab gamba aku tu oke.huhuhuh..-fida-

FaTeeN aRa! said...

owhh..ngak bisa dong fida..burok bangat pict gua sehhh...hahahah

Yat Ekhram said...

fida: hazab ke hapanya wehhh..ko tau tak mamat2 opis aku nie sume pakat nak kenal & mintak no hp ko taw! aku tak bagi pon..kalo nak ngorat la sndri :D jelesssss aku siot :P

fatin: wehhh..ko pon ada blog ke??
nak la adress..aku nak add kat list aku nie.

Neway,Tenkiu eyh korang dtg happeningkan open house aku aritu.Panie kau invite korang makan nasi minyak pulaks :D