Thursday, November 15, 2007

My Big day Preparation :)

Hmm,Finally after several discussion with both family Saye & My Ekhram, we decided to confirm that '16 March 2008' is the day that we waiting for.It's my big day with my Ekhram! :D

Means?? Saye akan kawen with the one i really admire and love all this while.Yay! :D

Saye berdoa Allah selalu permudahkan segala urusan membina masjid kami nie dengan jayanya insya allah..Kami berdua akan sah jadi suami isteri dan saye jadik miliknya selamanya,abadi hingga alam syurga.Amin..

Menanti saat & detik yg lbh kurang 3 bulan lagi itew,Kami cargas buat segala mak nenek persiapan termasukla menghabiskan berhari-hari mase di Nilai 3 memilih brg kawen like baju akad nikah,Selendang vogue yg lip-lap,Baju nikah,baju hantaran,dulang hantaran,alas dulang yg vogue and also pahar.Yg kelaka tu,My Ekhram lagi fussy pilih baju saye sbb dia nak yg the best & bakal wife dia nie nampak seri pengantin pada hari bahagia kami berdua tu nanti..:)

Terasa 1001 perasaan yg selama ini saye dok bayangkan,antara happy & berdebar,teruja & tak kurang gak takot menghadapi segala dugaan yg mendatang.Tapi saye yakinkan diri coz saye mmg yakin My Ekhram mmg yg terbaik buat saye dan sememangnya sudah tercipta utk saye sejak di Alam luh mahfuz lagi.Amin Ya rabbal Alamin..

Harapan atas masjid yg bakal dibina??
Saye berharap dia akan menjaga saye dgn baik biarpon jarak memisahkan,menyayangi saye seadanya & menerima baik buruk saye dgn hati terbuka.Saye harap dia tetap jadi Mohd Ekhram Sharif yg saye kenali & buat saye bahagia bersamanya.

Saye?? Of coz saye cuba & akan menjadi isteri terbaik buatnya,mengasihinya buat selamanya & sentiasa menghormati dia sbg suami.Mudah-mudahan ketaatan saye selagi tak bertentangan Syarak pada dia yg saye sayangi Allah limpahkan ganjaran pahala & bahagia hingga akhirnya.
Mudah-mudahan Sebahagian dari Ad-din yg saye lengkapkan ini melengkapkan lagi hidup seorg muslim.Kan ke kahwin tu Allah dah janjikan pahala yg sgt byk,terutamanya ganjaran isteri yg mentaati & menjaga suami dgn baik..

Esok dia ikot saye balek Johor utk tempah baju melayu akad nikah dia & fitting baju kat butik pengantin.Terujanya nak tgk bakal suami kesayangan saye itu wear baju melayu & Tanjak! :)
Musti Cute & macho.Saye nak makesure dia jadik brides plg encem on our big day dgn costume biru-putih.Saye? of coz la nak jadi pengantin paling vogue tp sopan jugak..

Dalam happy-happy nak kawen nie,Sayang betau dia kena naik kapal dah Rabu depan.Uwaa..sekali lagi perasaan sayu dan sedey bertandang dalam hati saye.Saat yg bakal memisahkan kami dgn jarak yg jauh & lost contact.Tapi Sayang kata kali nie bole emel.Lega ckit hati nie :) Sayang berkali-kali tanye saye oke ke tak oke..tapi sooner or later mmg dia kena naik kapal gak,so saye kata oke asalkan balek cepat for our wedding.Ikotkan hati mmg sedey,tp saye mmg kena accept nature of work dia & from now on kena besekan diri lone ranger.Big gurl doesnt cry kan?? Lagipon dia g offshore 3 bulan aje.Pastu balek-balek ke kawen..Saye kena bzkan diri after this..

~Ya Allah Ya tuhanku,tabahkanlah hatiku melalui hari-hari tanpa dirinya disisi..~

7 Komen korang:

jeem said...

weeewiiitttt!dah fix tarikh eh k.yat.congratulations on ur big day!can feel the excitement already.takpa2 3 bulan je..kejap je tu=D

Yat Ekhram said...

tenkiu dear..
ha'ah finally the day utk membina masjid dah sampai.Allah dah bukakan pintu hati utk build relationship yg sah & moga kasih syg nie kekal ke alam syurga.

Perasaan? sgt berdebar,takot,happy & teruja sbb nak face new phase of life.Doakan ye,moga allah permudahkan urusan membina masjid kami nie :)

Nilam said...

jelesnyer..
orang tu da nak kawen.
Tahniah :)

Yat Ekhram said...

nilam: hadehh jgnla jeles sayang..
nilam pon dah nak kawen gak kan june depan? kak yat & abg ekhram tgh penin buat persiapan nak bina masjid nie.Bukak ckit dik oit cost..pening2 lalat kami tgk amaun2 kena labur.

Kami wat sederhana je,asal sume gumbira.Yang pntg,selamat diijabkabul dgn ikatan yg sah nanti.

yg kelaka tu asik argue je.yg sorg nak mcm nie,yg dia nak mcm tu,dia fussy sbb nak akak nampak seri pengantin.Nak kaler terang2 tp akak suke yg soft.Lastly,dia serah je kat bakal wife dia nie.

~ Doakan eyh,kak yat strong to face all the obstacles,abg ekhram dah nak nek kapal rabu nie :( ~

Nilam said...

urm kitorang pun laaaaagi simple. elok sangat2 kitorang memang suka yang sederhana2 je. tu pun Nilam share majlis ngan akak Nilam. Huhu student cam Nilam mana ade duit nak gagau. Cik abang plak nak kena pk cost blah dia lagi, antaran lagi..Aritu mak suh share ngan abang Nilam 2hb. 12 ni. tapi incik Abang banyak hal, n Nilam pun ader exam, so kitorang decided share ngan kakak lak. hehe..

anyway tahniah tau..

Nilam said...

incik Ekhram nek kapal mana pasni?

Yat Ekhram said...

kak yat pon share taw nagn adik lelaki kak yat yg engineer petronas tu.Nie kire reception belah laki la,dia tumpang je.tapi share la utk kenduri makan-makan.Kalo tak bengkok gak abg ekhram,nasib baik dorg tu Engineer,kalo nak harap gaji kak yat alamatnye nikah kat masjid je :P

Tenkiu 4 early wish dear..
Doakan sumernya selamat ye..
kak yat nak teman abg ekhram shopping nak nek kapal nie..
lagi 1 hari je bersama dia,sok kena anta dia kat KLIA.uwaaaaaaaa :( :(