Wednesday, November 21, 2007

I'm gonna miss u much,sayang!

I'm feel like miserable,dunno why loneliness surrounding me rite now.
I'm feel like no motivation to do anything,to work..no motivation at all..
Why Yat?? what happened to u?
Heiii big gurl doesn't cry babe..
Tapi kenapa & mengapa perasaan sedey nie datang bertandang lagi??
Nie bukan 1st time berjauhan dgn Sayang But the second time already tau!

1st time kena tggl dulu,4 mths 14 days dia sailing jauh g Doha..qatar & UAE
Penah lost contact sebulan.
Sebulan tau!

Mase tu saye dah nyawa-nyawa ikan rindu kan dia.
I'm feel so lonely & empty.
Kosong! sekosong-kosongnya.Allah je yg tau..

Serius..
Saye macam jasad tanpa nyawa,yg nyata saye senyum dlm sedey that time.

Mase keja saye kena profesional,tak bole terbawa-bawa emosi sbb keja saye nie harus jupe org ramai setiap hari yg nak itew ini dr org HR macam saye.Cukup-cukupla komplen menyakitkan tinge yg menyatakan a few HR person tak mesra alam & tak ikhlas mase keja.
That's not me oke! walopon saye cuma macai je kat company sebesar ini,saye ikhlas jalankan tugas saye demi sesuap rezeki yg halal.Mudah-mudahan keberkatan itew ada.

Malam tadi saya & Sayang kuar dinner bersama for the last time before he back to work.
We all g mines cari a few thing utk sayang..baju-baju utk dibawa sailing nanti.
Sempat juga saye mencipta kad kreatif utk sayang..dilengkapi gambar-gambar kenangan kami berdua masa dia cuti tak smpi sebulan nie.Also rindu-rinduan & infinity love words saya kat situ..Dia tersenyum sebaik membacanya.Saye yg tgk dia senyum pon berbunga-bunga bahagia bile mana org yg saye sayangi gembira kerana saye.

Sungguh..demi Allah saye tak sanggup kehilangan lelaki ini! Lelaki yg mengajar saye erti sebuah cinta yg menuntut penorbanan yg bukan ckit.Dia berkorban utk mase depan kami,saye berkorban perasaan demi kerjayanya.
I'm gonna be his wife in few months,saye seharusnya jadi penyokong NO 1 dia kan?
Saye kena belaja jadi sekuat & setabah dia,eventhough saye tak dapat tahan deraian air mata saye bile mengenangkan hakikat saye terpaksa jauh & lone ranger lepas ini.
I'm not tough enough.
Tapi saye cuba & akan terus cuba jadi tabah,tak lembek & gembeng.
saye selalu doa pd ALLAH tabahkan hati saye melalui hari-hari tanpa dia.
Perpisahan sementara aje pon kan??
I'm trying sayang..i'm trying to be the best for u.
I tak suke suki nak nangis if i'm not really serius with u.
Sebab terlalu mencintai i jadi macam nie.

Malam nie,flight dia kul 10.30 from KLIA.
tatau la saye kuat ke tak nak hantar dia,nak lepaskan dia pergi bersama harapan.
saye takot deraian air mata saye nie bergenang-genang kat dpn family dia.
saye segan..tapi Mak & adik2 dia mesti faham kan perasaan org yg ditinggalkan?
Cumanya mak dia musti dah imune sbb anak dia dah keja marine engineer for 7 years!
Ala..saye pon..lama-lama nanti okela kan?

Whatever,saye selalu doakan lelaki yg bakal jadi suami & harapan saye dlm 4 bulan lagi selamat berkerja,sihat walafiat & sentiasa dilindungi Allah.saye tau dia ikhlas,hati dia bersih nawaitu kerja kerana nak sara life family,sara saye bakal wife dia nie.


my bride to be sgt encem pakai tanjak..

Sayang.. happy working back..
Hope u can perform the best the duty entrusted on u

Jgn lupa makan

Jgn lupekan budak manje,gembeng u nie..

Jgn lupe janji-janji kita nak sehidup semati nanti..

Jangan lupa belajar jadi suami yg baik
Jgn lupa family & most of all jgn lupa ALLAH.. kerana dia kita ada disini,kerana rahmat & kasih sygnya..alhamdulillah.

Duhai hati,
tabahlah menghadapi dugaan kasih ini..
Dia g keja tak lama pon,3 bulan aje.Balek-balek je kawen!
16 march 2008,dia milik kamu yg sah buat selamanya.Teruskan berdoa eyh!
Kena cargass buat persiapan bina masjid bukan teros bersedey oke :)
pelamin,baju-baju,bilik pengantin,cameraman,bunga-bunga semua tak siap lagi tu!





2 Komen korang:

rahmat said...

Vavavaaaaa....jaga2! ada mata2 yg sedang memerhati gerak geri gasing...

Yat Ekhram said...

woittttttttt..abang rahmat apa buat kat blog yat nie?? skodeng ye! hadehh malulah camnie :P

jgn lupa our date tomolo nite huh :D yat balek johor semata2 nak jupe photographer wedding yat nie :)