Wednesday, January 16, 2008

60 days to go..

Walaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaawehh..

hari nie dah 16 hb Januari dah..means lagi ngam-ngam 2 bulan je big day saye..16 March yg bakal menyatukan dua jiwa selama-lamanya hingga alam syurgawi insya allah..

Persiapan membina masjid semakin cargas,progress wedding dah 90% ready..
Hmm kad kawen pon dah final editing semalam,just tggu printing & insya allah this end month dah bule amik & bawak balek kampung bagi kat mak abah.Insya allah mid till end feb,sumer 1200 pcs kad tu akan diedarkan yea..sabar ye kengkawan nak tgk kad 2 beradik yg santekk..
Tapi pic kakak dia & abg ipar dia lagi santekk..beselah saye kan "kakak" haaaaahaha..
Mmg santek after several gado-gado session with my young brother! :P

Sobut pasal kad kahwen,kelaka pulak teringat insiden saye & Ajib,adik saye yg nak kawen serentak on 16 march nanti,bergado-gado bagai nak rak through phone..yang dia nak mcm nie,yg kakak dia nak macam nie..sampai ada idea nak buat kad asing-asing.Finally,my family mencoolkan keadaan & we decide to diskas leklok.Yg kelaka tu Kakak we all la jd tempat mengadu itu ini,maklumla dia kan wedding planner saye..ahakss..penin dia dgn karenah 2 adik-adik yg excited nak bina masjid nie :) Then semalam,kebetulan Ajib ada training kat PERMATA Bangi ( Dina musti familiar gile tmpt nie kan?? ) tmpt Engineer & staff Petronas bertraining tu.Jadiknya seminggu dia ada course nie dapatla berdiskusi & uruskan wedding kami..

adikku Ajib yg amat particular with his wife to be..

Then g sendiri kat kedai kad kawen kat Puchong tu,sbb tempah dah online so nak final edit lagi pueh hati g kedai teros je.Mak aihh sesat barat nak cari kedai tu,upernya lepas tol puchong je & kedai dia pon tak cam kedai.Umah teres yg dijadikan studio,kiranya business from home la tu.Owner kedai tu hubby & wife yg sama-sama wat bisnes,muda lagi tau sebaya saye je.Cayalah..mmg salute org bisnes minded di usia muda nie..Dahla sgt ramai yg menempah smpi kami tggu almost 3 hours kat kedai tu tggu turn.Cehhh..ingatkan saye sorg nak kawen..upernya beribu-ribu pasangan out there nak kawen bulan 2 & 3 nie! Kalo cenggini mmg kaya raya la bisnes kad kawen je..jeng..jeng..jeng..cam dapat idea nak wat bisnes wif my Ekhram je :P Since saye pon sgt minat kerja-kerja grafik cenggitu,yg pntg hustler adobe ilustrator & photoshope je pon..Tapi bak kata owner tu,keja meniaga cam tu kena kejar deadline customer & selalu kena tgglkan baby kecik dia..kena berkorban jugak!

Hmm sebot pasal pengorbanan,life nie mmg selalu je menuntut pengorbanan kan??
Macam kisah cinta terindah saye & My Ekhram gak..kenal sebulan,then merisik & bertunang, then kena tggl 4 bulan dia naik kapal,dia balek cuti 3 mggu & decide tetapkan tarikh kawen,saye bersusah payah kesana-kemari beli brg2 kawen sorg-sorg..Almost every week kuar shopping..selalu je berseorangan p sogo,OU,Midvalley..mana dalam KL ni tak g??
Nasib baik kdg-kdg My besshfriends Emmi & Eyta temankan,then kawan-kawan wife/GF org kapal temankan like Dina,Fizza & also Ety..Tq so much u all..:)
Then also Rini,Ori & Kak Linda yg selalu tulun buat bunga rozet & door gift saye.Allah je balas budi baik u all.Mudah-mudahan berjangkit la berkat aku at korang nanti! Amin..

Sememangnya bile memilih org kapal sebagai teman hidup kena selalu kuat & berdikari.
Tak bole lembik & cepat mengalah bile ada masalah..kena face sorg-sorg when he's not around..Alhamdulillah Allah s.w.t beri kekuatan luar biasa utk saye face dugaan darah manis nie..

Hmm next month insya allah sayang balek..tatau la dapat cuti kawen berapa bulan..
harap-harapnya sempat la p honeymoon sesama,sempat masak utk dia & buat yg terbaik sbg isteri.Yang plg penting sempat nak uruskan all the borang require by Pejabat Agama,book jurunikah & buat HIV test..uwaaaaaaaaaa..takotnya saye ada appoinment dengan doctor for blood test next week!!

2 Komen korang:

Marsha said...

sakit tau kena cucuk time check darah tu.. ngueheheheh

Yat Ekhram said...

ye ke??? uwaaaa..u nie cam my bridesmaid taw..ari-ari menakotkan i cakap dia amik darah cucuk sana sini.Padahal adik i kata hiris ckit je..

saye berani laaaa..:P